Značenje Meseca u horoskopu

Znacenje-meseca-u-horoskopu

Mesec u horoskopskim znakovima

Mesec u aspektima u ženskom i muškom horoskopu

Osnovna svojstva: Mesec predstavlja ženski princip univerzuma. Zato. zajedno sa Suncem, predstavlja polarnost muškog i ženskog. I ostale polarnosti, kao aktivno i pasivno, um i telo, noć i dan, želja i Ijubav, predstavljaju odnos Sunca i Meseca. Dok je Sunce božji stvaralac, Mesec je stvorena božja energija. Ako Sunce predstavlja jastvo, onda je Mesec um. Pre- ma vedama, Ijudski um se rodio iz Meseca.

Mesec odražava opažanje i realizaciju ideja, dok Merkur utiče na govor i komunikaciju. Obe planete su svojim delovanjem usko povezane s čovekom.

Dok Sunce predstavlja jastvo, Mesec predstavlja individualnost koja odražava svetlo, odnosno svesnost jastva (Sunce). Kao planeta dodeljena elementu vode, utiče na brze i stalne promene osećanja, mesta stanovanja i delatnosti. Kao planeta koja se brzo kreće, spojena je sa elementom vazduha koji je postojan u severozapadnom prostoru.Hme se pojačavaju promenljivost i volja za putovanjem. Taj Mesečev uticaj pozitivno deluje na pokretljivost i fleksibilnost, doksu nestabilnost, čudno ponašanje i nepouzdanost njegove mane. Mesecje izvor lepote, ukusa i luksuza i izvor specifičnih energija Venere i Merkura.

Naziv na sanskritu: Soma ili Čandra. Ime Candra (Mesec) znači ritam pošto je Ijudski život određen ritmičkim ciklusima i fazama Meseca. Ime Soma znači „Nektar unutrašnjeg zadovoljstva i životne radosti“. On poseduje moć da smiri um i osveži nerve.

Strnna sveta: severozapad
Vladajući znak: Rak
Dan u nedelji: ponedjeljak
Određeno kamenje: biseri, mesečev kamen i ostalo belo kamenje
Boja: bela

Mesec je pokazatelj za um, telo i majku. Mesec predstavlja telo i um, pa je usko povezan s telesnim i emocionalnim zdravljem, s jedne strane, a duševnom i mentalnom sposobnošću, s druge strane. Usko je povezan sa umom i tečnim supstancama. Tri pojma veze, izmene i komunikacija su povezane sa Mesecom.

Mesec predstavlja levu stranu čoveka i njegove kuće (posmatran iznutra). On predstavlja ženske poslove, porodični život, dom, skrivene stvari i tajnost, pa je prema svojoj prirodi prihvatljiv i podsticajan. Otkriva kakav neko ima uticaj na nas. Njegova snaga je mera popularnosti, našeg socijalnog stava i sposobnosti uticanja na mnoštvo. Mesec kao takav je bitan za političare i političke partije.

Zdravstveno značenje: grudi, levo oko muškarca i desno oko žene, jednjak, želudac, materica, jajnici, bešika i limfni sistem su pod uticajem Meseca. Loš položaj Meseca uzrokuje sledeće zdravstvene probleme: probavne smetnje; bolovi u želucu, očne bolesti, umne bolesti, psihosomatske bolesti i mentalna nestabilnost.

Poslovno značenje: isceljivanje, medicinske sestre, domaćice, novinarstvo i zanimanja povezana sa psihologijom, marketing, reklame, odnosi s javnošću, moreplovstvo, rad sa vodenim proizvodima i biserima, poljoprivreda, stočarstvo, tekstilna branša, praonica rublja, čuvanje dece, hoteli, restorani, dostava, pekari, poslastičari, birokratija, civilna služba, socijalni radnici, poezija, pevanje i delatnosti koje donose popularnost.

Uticaj povoljnog položaja: Ijubav prema domu i porodici, senzibilnost i sposobnost da se lako naprave životne promene. Povoljan položaj Meseca utiče na težnju da se brinete za druge, emocionalnu stabilnost, snažan osećaj odgovornosti i socijalno ponašanje.

Uticaj nepovoljnog položaja: nestalnost, promenljivo raspoloženje, nepouzdanost, promenljivost, nepostojanost i prekomerno uživanje u hrani i alkoholu. Nepovoljan položaj Meseca može da bude odgovoran za loše obrazovanje, problematičan odnos s porodicom i za emocionalne traume.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts