Muškarac jarac, melaholičan, ali ambiciozan borac

Karakter i osobine

Muškarac jarac je pomalo melaholičan, jer njime vlada planeta Saturn. Ipak to ne znači da je uvek depresivan, pesimista i povučen u sebe. Imamo i ambiciozne jarčeve, sposobne da se uhvate u koštac i sa ozbiljnim životnim problemima.

Veoma su disciplinovani i retko kad izlaze iz ustaljenih normi ili krše pravila. Za njih važi i da su staromodni, a zbog potištenosti, često imaju i osećaj niže vrednosti.
Bez obzira na ove negativne osobine, muškarac jarac je veoma izdržljiv i uvek se izbori sa problemima i probije do cilja. To baš i nije osobina tužnih ljudi koji su povučeni u sebe, zar ne? Međutim loše je to što jarac ,,guta“ u sebi probleme, pa se to manifestuje uglavnom ćutanjem i povlačenjem u sebe.

Muškarac jarac  - osobine
Muškarac jarac – osobine

Jarčevi mogu biti različite prirode. Imamo one žilave koji će se boriti da uspeju u životu, a imamo i one koji su suviše plašljivi da bi se borili za nešto bolje. Jedno im je zajedničko – svi jarčevi obično imaju uzore, a nalaze ih u ljudima koji su uspeli u životu.

Muškarac jarac nije svađalica, čak ni onda kada ga neko napadne. U komunikaciji sa ljudima je veoma mudar i izbegava konflikte. U tome mu pomaže to što guta uvrede i trpi u sebi.

Dok je u mlađim godinama, muškarac jarac je obično pun negativnih osobina, tada je njegova nesigurnost u sebe najveća. Međutim u kasnijim godinama, broj njegovih vrlina raste, i jarac se tada formira kao osoba, mnogo bolja nego što je bio kao adolescent ili mladić.

Kada govorimo o muškarcu jarcu kao prijatelju, on se ne druži sa bilo kim, niti voli da sklapa nova poznanstva. Kod njega je sve ustaljeno i poznato. Uvek poručuje ista pića, iste pesme, jede jela po proverenim receptima, a nije rad da proba s vremena na vreme nešto novo. Tako je i sa prijateljima. Ima osobe sa kojima je u dobrim odnosima i drugi mu ne trebaju. Tajne koje mu poverite čuva kao oči u glavi i nikada ih ne bi iskoristio protiv vas, ma koliko zlo mu naneli.
Jarčevi su rođeni između 22. decembra i 19 januara.

Muškarac jarac je  veliki borac.
Muškarac jarac je veliki borac.

Posao i karijera

Uprkos tome što je uvek nekako potišten, ambicije vode ovog muškarca, pa često ima sreće kada je posao u pitanju. Uvek je na poslu povučen, ali nekako uspeva da se istakne.

Kolegama deluje kao neko ko nikako ne može biti konkurencija na poslu, pa se svi iznenade kad baš on dobije unapređenje.

Posao mu je jedan od najbitniih stvari u životu. Najbolje se slažu u menadžerskom poslu, ali i medicini, arhitekturi, muzici i drugim posolovima koji zahtevaju kreativno izražavanje. Kreativnost je jedna od njihovih osobina, za koje verovatno ni sami jarčevi nisu svesni da poseduju.

Kojim poslom bi trebalo da se bave jarčevi u horoskopu?
Kojim poslom bi trebalo da se bave jarčevi u horoskopu?

Ljubavni profil ( kakav je u ljubavi, najbolje kombinacije, kakve su mu emocije, kakav je kad se zaljubi, kako ga osvojiti )

Kako ga osvojiti i kako ga zadržati? – Za početak ne bi bilo loše da ga motivišete za neke stvari ako ste upoznali muškarca jarca koji vam se dopada. Njega će privući zgodne žene, ali ne one preterano sređene sa tonom šminke na licu. On mora biti dominantan u vezi i samostalne žene mu nikako ne odgovaraju. Njegova izabranica bi valjalo da bude odgovorna i ekonomična. Ne odgovaraju mu kratkoročne veze, kao ni žene koje su u mentalno jače od njega. Njegova misterioznost je veoma privlačna nežniji pol. S obzirom da je u pitanju tradicionalni znak, dobro je odlagati prvi seks, jer ako mu odmah uskočite u krevet, izgubiće interesovanje za vas uveren da niste ono što je želeo, pošto njemu treba tradicionalna i konzervativna žena. Tokom muvanja je opušten, naizgled nezainteresovan, tako da nemojte očekivati serenadu pod prozorim ili cveće. Bitno mu je da zna da vam se istinski dopao.

Kako zavodi muškarca jarca
Kako zavesti muškarca jarca

Muškarac jarac u vezi i braku? Kakav je kad se zaljubi? – On je sjajan dečko ili muž, samo ako ste spremni da se uhvatite u koštac sa njegovim manama, i ako vam ne smeta njegovo ćutanje ili nesigurnost. Najbolje je pronaći muškarca jarca koji je u zrelijim godinama. Od njega ne očekujte neka romantična iznenađenja ili izlive nežnosti. Ume da bude i pomalo džangrizav. Muškarac jarac je prava glava porodice, tradicionalan otac, pomalo strog, ali ne zapostavlja ni suprugu ni decu.

U braku voli da bude dominantan
U braku voli da bude dominantan

Seks – Muškarac jarac voli da bude dominantan i u krevetu. Ako ima partnerku kojoj veruje, neće mu biti problem da se opusti tokom vođenja ljubavi. Seks neće biti nešto naročito, ako iz nekog razloga sumnja u vas ili ako je njeova partnerka dominantnija u vezi. Voli da mu je devojka sređena, da ima seksi veš, ali ništa preterano, vulgarno i napadno. Pomalo je sebičan u krevetu, pa je dobro pustiti ga da vam radi šta god poželi. Uzbuđuje ga kad mu je partnerka neiskusna ili nevina, pa će obično tražiti mlađe osobe. Ne voli predigru.

Muškarac jarac u krevetu
Muškarac jarac u krevetu

Da li je ljubomoran i da li je sklon prevari? – Muškarac jarac nije sklon prevari, šta više ako pronađe ženu koja mu odgovara, ume da joj bude veran. Naravno uvek ima izuzetaka, ali kod ovog muškarca slučajevi prevare nisu česti. Što se tiče ljubomore, retko kad je pokazuju, a svu muku gutaju i trpe. Ako su sto posto sigurni da ih je partnerka prevarila, otićiće bez problema, a dok ne pronađu konkretne dokaze, hladni su i rezervisani. Iako ne podnosi prevaru, nije isključeno ni da će oprostiti ako mu je žena neverna, mada to sve zavisi od situacije i astroloških aspekata u datom trenutku.

Jarac je jako ljubomoran ali nije sklon prevari
Jarac je jako ljubomoran ali nije sklon prevari

Što se tiče najboljjih slaganja i kombinacija, muškarac jarac ne može ostvariti uspešnu vezu sa bilo kim. Osim ženskih jarčeva, odgovaraju mu nežne partnerke, koje su spremne da ga puste da on bude dominantan u vezi, pa se mogu složiti još i sa devicom i bikom.

Poznati muškarci jarčevi

Evo nekih poznatih muškaraca rođenih u znaku jarca: Žerard Depardje, Denzel Vošington, Kornelije Kovač, Ivica Dačić, glumac Kuba Guding Junior, Mel Gibson, komičar i glumac Dragoljub Ljubičić Mićko, Mihael Šumaher, Nikolas Kejdž, Dejvid Bouvi, severnokorejski diktator Kim Džong Un, Rod Stjuart, Orlando Blum, Miloš Biković, Bogoljub Karić, holandski di džej Tiesto, Muhamed Ali, Džim Keri, Kevin Kostner, Irfan Mensur, Žarko Laušević…

Orlando Blum je jarac u horoskopu
Orlando Blum je jarac u horoskopu

Mnogi muškarci jarčevi su ostavili svoj trag u istoriji: Mihail Kalašnjikov konstruktor oružja, engleski kralj Jovan bez Zemlje, fizičar Džejms Džul, Božidar Adžija, Isak Njutn, Hemfri Bogart, kineski diktator Mao Cedung, Dobrica Ćosić, Nikola Pašić, osnivač FBI Dž. Edgar Huver, Branko Ćopić, rimski filosof Ciceron, Jakob Grim, Elvis Prisli, Stevan Stojanović Mokaranjac, Ričard Nikson, Lav Nikolajevič Tolstoj, Jovan Sterija Popović, Molijer, Boris Tadić, Ivan Bosiljčić, Al Kapone, Oskar Davičo, Džejms Vat, Pol Sezan, Edgar Alen Po…

Kako je nastao horoskopski znak jarac?

Ovaj horoskopski znak se prikazuje obično kao polu jarac, polu riba. Legenda za nastanak jarca kao horoskopskog znaka, vezana je za boga šume, Pana, koji se bežeći pred titanima pretvorio u polu jarca, polu ribu. U znak sećanja na njegovu snalažljivost i veliku bitku sa titanima, jarac je uzdignut u sazvežđe.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts