|

10 Najboljih bazena u Srbiji koje obavezno treba da posetite

Najbolji bazeni u Srbiji – Kupališta, otvoreni i zatvoreni bazeni u banjama – Koje bazene obavezno treba posetiti?

Akva park Arandjelovac, Vrnjačka banja, Jagodina…

Kako je svima poznata tužna istina da „Srbija nema more“ moralo se nekako rešiti pitanje letnjeg kupanja i uživanja u nekom vidu plavetnila. Iako naša zemlja može da se pohvali velikim brojem lepo uređenih plaža na mnogim rekama, nekako se spontano javila potreba i za sve većim brojem bazena. A u poslednje vreme je zabeležen i veliki broj izuzetno kvalitetnih tzv. akvaparkova, dok brojni hoteli u želji da privuku što veći broj turista gotovo obavezno imaju bazene, spa i wellness centre i slično.

Nije baš bilo lako da se odlučimo za najbolje, ali potrudili smo se da se na našoj listi svakako nađu najposećeniji i najkvalitetniji bazeni naše lepe zemlje.

1. Akva park hotela „Izvor“, Aranđelovac

akva park hotela izvor
Akva park Aradjelovac

U samom centru grada, udaljenom od Beograda svega sat vremena vožnje, smešten je najsavremeniji, nedavno otvoren akva park hotela „Izvor“.

Zauzima ukupnu površinu od 6 hektara, a u njegovom sklopu se nalaze tri bazena, koja sadrže mineralnu vodu iz obližnje Bukovičke banje. Najviši tobogani u našoj zemlji, kao i brojne druge strakcije krase ovaj zanimljiv akvapark, u kome jednako uživaju i deca i odrasli.

2. Akva park hotela „Merkur“, Vrnjačka banja

akva park vrnjacka banja
Akva park Vrnjačka banja

Akva park „Woterfrfull“ je jedan od bazena u bogatoj ponudi Vrnjačke banje.

Ovaj bazen je posebno zanimljiv jer sadrži lekovitu termalnu vodu Vrnjačke banje, izuzetno bogatu mineralima, temperature 30 stepeni. Uz to, u ovom akvaparku se nalazi i sauna, tepidarijum, fitness centar, kao i kafe bar.

Više o  bazenima Vrnjačke banje pogledajte ovde.

3. Akva park Jagodina

Akva park Jagodina
Akva park Jagodina

Za ovu turističku atrakciju se može slobodno reći da je proslavila grad Jagodinu. Smešten je u okviru Sportsko turističkog kompleksa „Đurđevo brdo“.

U sklopu Aqua parka se nalazi: 7 otvorenih bazena, sportski tereni, restoran i kafe bar, kao i brojni tobogani i druge vrste atrakcija namenjenih za zabavu posetilaca. Tu su: tunel „Bodi slaid“, tobogan „Vaid slaid“, tobogan „Multi slaid“, razni tobogani za decu i tako dalje. Uz to, za mališane postoji i parkić sa klackalicama i ljuljaškama.

4. Hotel „Breza“, Vrnjačka banja

Bazeni-Vrnjacka-Banja 56
Bazeni hotela „Breza“, Vrnjačka banja

U okviru ovog vrnjačkog hotela je poluolimpijski bazen. Smatra se jednim od lepših u Vrnjačkoj banji. U sklopu bazena se nalazi i sauna.

5. Hotel „President“, Sportsko rekreativni centar Kovilovo

Sportsko rekreativni centar Kovilovo
Sportsko rekreativni centar Kovilovo

Na Zrenjaninskom putu, u neposrednoj blizini Beograda nalazi se Sportsko rekreativni centar „Kovilovo“.

U okviru hotela se, pored otvorenog bazena nalaze i: snek bar, otvoreni sportski tereni, strelište za leteće mete, pa čak i boksovi za lovačke pse, kao i lepo uređen prostor za piknik.

6. Hotel „Villa Breg“, Vršac

vila breg bazen
Bazen hotela „Villa Breg“, Vršac

Na Vršačkom bregu, sa pogledom na prelepi gradić, nalazi se otvoreni bazen „Ville Breg“.

A hotel raspolaže i spa centrom, u okviru koga se nalaze: zatvoreni bazen, finska sauna, 2 hidromasažne kade, tursko kupatilo, fitnes sala i drugi sadržaji.

7. Hotel „Aquastar Danube“, Kladovo

Aquastar Danube kladovo bazen
Bazen hotela „Aquastar Danube“, Kladovo

U neposrednoj blizini lepo uređene kladovske plaže nalazi se ovaj hotel, koji je kategorisan sa četiri zvezdice.

Wellness i spa centar ovog hotela je posebno zanimljiv, jer se u njegovom bazenu nalazi slana voda. U sklopu centra se nalaze i: đakuzi za 8 osoba, saune, masažeri i fitnes centra opremljen najsavremenijim spravama.

8. „SunnyHill Sparesort & Aquapark“, Vrnjačka banja

SunnyHill Sparesort & Aquapark
„SunnyHill Sparesort & Aquapark“, Vrnjačka banja

Na Sunčanom bregu Vrnjačke banje nalazi se jedan od najluksuznijih objekata banje.

U sklopu spa centra se nalazi: tursko kupatilo, virpul za šest osoba, tepidarijum, a u okviru Aquaparka: tri bazena sa šest tobogana i kafe barom.

9. Hotel „Jezero“, Bor

hotel jezero bor bazeni
Bazen hotela „Jezero“, Bor

Na 20-ak kilometara od grada se nalazi Borsko jezero, a tamo hotel „Jezero“. U okviru hotela radi najsavremeniji spa i wellness centar. Tu su i: fitnes centar, kuglana, sportski tereni i brojni drugi sadržaji.

10. „Kengur resort“, Beograd

Kengur resort Beograd bazeni
„Kengur resort“, Beograd

U beogradskom naselju Zemun nalazi se ovaj hotel, koji ima tri otvorena bazena. U blizini bazena je smešteno 12 bungalova, kao i restoran.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts