|

Modni saveti za kancelarijske i poslovne dame

Dame koje rade u kancelariji treba da se oblače skromno i pristojno, bez nekih napadnih detalja, velikih dekoltea ili kratkih suknjica. Ipak, pravila oblačenja uglavnom zavise od firme u kojoj ste zaposleni, ali iako vaš poslodavac nema neku određenu politiku oblačenja, postoji neka opšta kultura vezana za kancelarijsku modu.

Što se tiče gornjih delova odeće, dozvoljeno je uglavnom sve osim sportske odeće – džemperi, košulje, bluzice. Samo vodite računa da vam odeća nema neki napadni print, veliki dekolte, da ne otkriva stomak i da ne bude providna. Svaka poslovna dama mora imati bar jedan sako ili blejzer. Stvari od teksasa takođe nisu poželjne.
kancelarijska moda195
Ne očekujte da će vam poslodavac dozvoliti nošenje farmerki, zato bi bilo dobro da imate dvoje-troje udobnih, poslovnih pantalona. Ako vam dozvoljavaju farmerice, one se mogu lepo uklopiti uz neki blejzer, čak će vam dati mladalački izgled. Helanke su neprijstojne za poslovne žene. Ipak, najlepše i najženstvenije dama će izgledati u skuknji. Suknje sa dubokim strukom su se vratile u modu i lepo ćete ih uklopiti uz neku košulju. Najkraća dozvoljena dužina suknje ili haljine je tri prsta iznad kolena.

Izbegavajte obuću sa otvorenim prstima, jer niste na plaži niti u večernjem izlasku. Štikla neka bude skromna i stabilna.

Kod nakita takođe izaberite skromnije i nenapadne komade. Šareni nakit možete upotpuniti ako vam je odevna kombinacija jednobojna ili tamnijih nijansi. Slično je i sa šminkom – neka budu svetlije boje, a nešto drečavije stavite, opet, ako je odevna kombinacija u tamnijim bojama.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts