Koja riba je najzdravija za ishranu?

Najzdravija riba za jelo je haringa

Pročitajte da saznate zašto je u ishrani najzdravije koristiti haringu.

Lekari često preporučuju da u svoj meni uvrstite što više ribe. Kada uđete u ribarnicu često se dvoumite, a opet na kraju se odlučite za neku klasičnu vrstu ribe poput šarana, pastrmke ili oslića. Evo predloga – sledeći put izaberite haringu.

Haringa je vrsta ribe, koja spada među najzdravije.

Obično je nastanjena u severnim morima, gde joj dužina doseže do 30cm, ali ima i drugih, manjih vrsta ove ribe. Živi i kreće se u jatu, a hrani se raznim crvićima i mekušcima. Sardela je vrsta haringe koja živi u Jadranskom i Sredozemnom moru, ona  je desetak centimetara manja, dok je papalina duplo manja od haringe iz severnih mora. Iapk severna haringa spada među najkvalitetnije zbog omega tri kiselina, koje su inače i dovele ribu na top listu najzdravijih namernica.

haringa 199

Sada verovatno razmišljate da je za zdravu ishranu potrebno izdvojiti dosta novca. Verovali ili ne maloprodajna cena haringe je negde oko 180 dinara po kilogramu, što je čini duplo jeftinijom od, recimo, nekog kvalitetnijeg oslića, koji je daleko popularniji kada je reč o ribama, a o odnosu cena šarana i haringe i da ne govorimo.
Što se tiče načina ishrane, predlažemo vam haringu na roštilju, jer je kuvana i hrana na roštilju najzdravija.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts