Kako se spremiti za ispit?

Saveti za efikasno učenje pred ispit

Kako što lakše naučiti lekcije?

Kako savladati gradivo?

Učenje može da bude jako težak posao. Ukoliko želite da se dobro spremite za ispite ili testove i ostvarite zadovoljavajuće rezultate, potrebno je pre svega da radite i učite, ali pročitajte i ovih par saveta koji će vam pomoći da bolje upamtite lekcije i da se bolje skoncentrišete.

Kako što lakše naučiti lekciju?
Kako što lakše naučiti lekciju?

ZDRAVA ISHRANA! HRANITE SE ZDRAVO! REDOVNI OBROCI!

Snaga na usta ulazi a potrebna vam je upravo snaga da bi lakše pamniti i da bi se bolje skoncentrisali.Potrebno je da tokom učenja pravite pauze. Ne preskačite ručak, nije loše ni da tokom učenja pri ruci imate neku voćku, čašu mleka, voćnog soka ili jogruta, čak i neki mali slatkiš. Ujutru pred ispit pojedite bilo šta, ali nemojte da vam obrok bude težak. Nešto sasvim lagano. Većina ima tremu pred važan ispit, pa im obilni obroci u tim situaciijama neće prijati.

Uzimajte užinu tokom učenja
Uzimajte užinu tokom učenja

NASPAVAJTE SE! DOBAR SAN POMAŽE DA SE BOLJE SKONCENTRIŠETE!

  Za dobro učenje potreban je i dobar san. Imajte na umu da noć nije za učenje, već za spavanje. Lezite na vreme, kako bi ustali što orniji. Ne nalivajte se kafom i energetskim napitcima  da bi ostali budni, tako će vam biti samo gore. Učenje pred spavanje se ne preporučuje, već samo da se malo preslišate ili pročitate beleške još jednom. Naučnici su dokazali da mozak tokom noći dok spavamo obrađuje informacije, pa vam se može desiti da lekciju uveče ne možete da zapamtite, čak ni nešto najlakše i najosnovnije, a da ujutru sve znate bez problema. Zato je jutro, posle dobrog sna najbolje za preslišavanje

Spavanje poboljšava koncentraciju. Naspavajte se!
Spavanje poboljšava koncentraciju. Naspavajte se!

BAVITE SE SPORTOM! OSOBE KOJE  SE BAVE FIZIČKOM AKTIVNOŠĆU BOLJE UČE!

Čak i minimalna fizička aktivnost može da poboljša koncentraciju. Na pauzi prošetajte malo, džogirajte, odradite neku vežbu ili generalno bilo kakva fizička aktivnost pomoćiće da rasteretite mozak.

Bavljenje sportom i fizička aktivnost poboljšavaju koncentraciju.
Bavljenje sportom i fizička aktivnost poboljšavaju koncentraciju.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts