Ženska obuća za zimu 2014/15

Ukoliko se niste spremili za predstojeću  zimu što se tiče obuće, možda možemo da pomognemo sa par saveta. Na žalost, za razliku od letnjeg perioda, zima zahteva obuću koja prvenstveno mora biti topla i udobna, pa tek onda moderna i lepa. Ipak uz pravu kombinaciju, može se lepo uklopiti i ne morate se odricati modnih trendova, samo jer su napolju mraz ili veliki sneg.

Za zimsku obuću treba uvek izdbojiti nešto više novca. Morate voditi računa da vaša obuća bude topla i da ne propušta vodu. Zato ne štedite kada je reč o ovoj robi, ako treba počnite na vreme da skupljate novac, jer ukoliko je stopalima toplo, biće toplo i celom telu. Nije loše kupiti kožnu obuću, koja će vam, uz adekvatno održavanje sigurno trajati više godina.

Srećom 2014. godina je u modu vratila neke trendove iz devedesetih, pa će vam ovogodišnja moda ponuditi nešto lepo a korisno. Evo šta možete nositi od obuće tokom zime 2014/2015.

GLEŽNJAČE

Ono što se pokazalo kao pravi hit ove godine jesu gležnjače. Tokom jeseni mnoge dame nosile su gležnjače, uglavnom sa štiklom a verovatno je da će se nositi i tokom zime. Ipak, kako je štikla pomalo neugodna za sneg i led postoji još puno interesantnih vrsta gležnajči. Ono što je pun pogodak a u isto vreme trendi su gležnjače ili plitke čizmice u bejkerskom stilu, sa nitnama i malo višom petom. Obično kao dodatak sadrže šnalu ili kaiš. Gležnjače se mogu naći i sa stabilnom četvrtastom štiklom ili malo višom petom, pa ako ste baš navikli na štikle, možete se odlučiti i za ovakvu varijantu.

Glenjače su pravi hit ove zime
Glenjače su pravi hit ove zime

KANAĐANKE

Kanađanke su postale vrlo tražene još od prošle godine, zbog svoje udobnosti a i pokazale su se vrlo dobro na snegu ili kiši. Tople su i nepromočive, zato ne čudi što se i mnoge majke najpre odlučuju za ovakvu obuću kada žele da kupe nešto kvalitetno svojoj deci. Ako vam se klasične kanađanke čine dosadnim modnim detaljem, možda bi neka veselija boja bila idealna za vas, s obzirom da se mogu naći u raznim bojama, a najtraženije su svakako roze i ljubičasta. Iznutra su naložene, sa velikim đonom, tako da ćete zavoleti i duge šetnje po snegu. Možda ne mogu da prođu uz neku elegantniju varijantu poput gležnjača, ali ove cipele se uvek rado nose uz teksas i karirane košulje. Neka elegantnija verzija kanađanki su čizme na vezivanje, takođe vrlo moderna ali i udobna obuća.

Kanadjanke - lepo i korisno
Kanadjanke – lepo i korisno

NALOŽENE ČIZME ZA ZIMU

Ukoliko volite sportsku varijanti, naložene žimske čizme su prava stavr za vas. Do skoro ovakve čizme bile su namenjene uglavnom školarcima, a sada su neke poznate sportske marke: ,,Nike“,  ,,Adidas“, ,,Puma“, ,,Skecehers“ i drugi, napravili i moderan dizajn za odrasle. Ove čizme su prava stvar ukoliko svake godine odlazite na skijanje i zimovanje, kao i ukoliko volite zimske sportove i zabavu na snegu. Možete ih naći u više boja, premda je među lepšim polom najpopularnija bela, iako možda neće biti praktična kada sneg počne da se topi i kada ulice budu pune bara.

Naložene čizme za decu i odrasle
Naložene čizme za decu i odrasle

DUBOKE PATIKE

Veliki broj ljudi ne voli zimsku obuću jer je glomazna i teška. Zato i ne čudi činjenica da mnogi prezime sa patikama. Zašto da ne? Naravno, potrudite se da odaberete dobre patike, koje ćete kupiti pred kraj jeseni. Kvalitetne, duboke patike će vas zaštititi od snega isto koliko i zimske cipele. Odaberite dublji model, jer sneg može ulaziti u obuću ukoliko je dubok, pa će vam noge biti promrzle i mokre.

Duboke patike za zimu
Duboke patike za zimu
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts