Muške zimske jakne i kaputi – Modni trendovi za zimu 2014/15

Iako mnogi misle da muškarci ne haju mnogo za modnim trendovima i da je njihov izbor odeće i obuće veoma mali, varaju se. Kada je reč o zimskoj odeći za muškarce postoji veliki izbor  jakni i kaputa, tako da muškarci ne idu mnogo iza žena kada je reč o izboru dobre  zimske jakne ili kaputa. Naravno se zavisi od vašeg ukusa – šta više volite: elegantnu poslovnu varijantu ili tople sportske jakne. U svakom slučaju ukoliko još uvek niste spremni za zimu, evo šta muškarci najradije nose ove zime.

SPORTSKE ZIMSKE  JAKNE

Ono što muškarci rado nose to su naložene sportske jakne. Nisu previše napumpane kao klasične zimske jakne, a jednako su tople i udobne. One su prava stvar za muškarce koji vole zimske sportove i koji redovno posećuju skijališta. Njih je njalakše naći, nalaze se u svakoj prodavnici sportske opreme, a izbor je zaista veliki. Samo treba da odaberete omiljenu boju ili sportsku marku koja vam se najviše dopada. Potrudite se da model koji odaberete ima i kapu. Ukoliko vam se ne dopada, kapa uvek može da se skine a tokom zimskih vetrova zažalićete ukoliko je nemate.

Muške sportske jakne za zimu 2013/14
Muške sportske jakne za zimu 2014/15

MUŠKI ZIMSKI KAPUTI

Sportke jakne su veoma korisne, ali ne idu ukoliko se bavite poslom koji zahteva ozbiljno, poslovno  odelo ili uz neku večernju, elegantnu kombinaciju. U tom slučaju dobro je imati i kaput. Muškarci se danas najradije odlučuju za crne kapute do kolena, koje kombinuju uz elegantnu zimsku kapu i šal. Postoji i manje elegantnija verzija kaputa. Oni su obično kraći ili sa kapuljačom, pogodni za muškarce koji vole nešto sportski-elegantno.  Ono što je najbolje kod kaputa je to što oni nikada ne izlaze iz mode. Dovoljno je s vremena na vreme odneti ih na hemijsko čišćenje i na proleće kada ih odložite u orman ubacite kesicu lavande ili neko sredstvo protiv moljaca. Dakle to je komad odeće za koji zaista vredi odvojiti i nešto veću  sumu novca.

Idealna elegantna odeća za zimu - muški kaputi
Idealna elegantna odeća za zimu – muški kaputi

MUŠKE KOŽNE JAKNE

Nekim muškarcima je kožna jakna sasvim dovolja i tokom zime. Uz topao džemper koji ćete obući ispod, nećete osetiti ni vetar, ni mraz jer je koža izuzetno kvalitetan materijal koji ne propušta hladnoću. Naravno, uz nju je obavezna i ostala ,,zimska oprema“ – šal, rukavice i kapa, jer kožne jakne nisu sa kapuljačom i ne želite da idete naokolo crvenih ušiju. Kožna jakna može biti i sportski-elegantna i elegantnija odevna  kombinacija.

I kožne jakne mogu poslužiti za zimu
I kožne jakne mogu poslužiti za zimu

DUGE ZIMSKE JAKNE

Ukoliko žellite nešto zaista toplo, poslednjih godina se rado nose duge zimske jakne ili vijetnamke. Postoje u raznim bojama ali su verovatno najpopularnije maslinasto zelena ili braon boja. Najčešće je uz jaknu i kapuljača, obično sa krznom. Idealna je za muškarce koji i zimi dosta vremena provode napolju kako zbog svoje dužine tako i zbog toplote.

Zimske jakne za muškarce
Zimske jakne za muškarce
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts