Moderne haljine za zimu 2013/2014

Mnoge dame ne vole da nose zimi haljine uz izgovor da je previše hladno, pa se radije odlučuju za pantalone u kojima je toplije. Ipak i u suknjama i haljinama, uz odgovarajuće čarape ili čizmice može biti toplo i onima koji nisu ljubitelji pantalona.

Ova zima postaće elegantnija uz uske pamučne ili trikotažne haljine do kolena, a obradovaće i ljubitelje kancelarijske i elegantnije mode. Ako ste počeli sa pripremama za najluđu noć, ove godine izbor je mnogo veći jer su pored seksi mini haljinica, izdominirale i duge elegantne haljine.

USKE HALJINE DO KOLENA

Uske haljine do kolena kao i one do ispod kolena, zadržaće vodeće mesto i tokom zime kao jedan od omiljenih komada odeće. Možete ih kombinovati uz čizme, bilo ravne bilo na štiklu, a dobro stoje i uz gležnjače. Možete ih nositi bukvalno svuda – na posao, u noćni provod, na neke druge svečanosti poput novogodišnjeg dočeka. Uz njih se lako kombinuju i drugi komadi odeće, poput džempera, blejzera ili sakoa, a dobro stoje uz svaku vrstu čarapa.

Moderne haljine za zimu 2013/14
Moderne haljine za zimu 2013/14

KAKVU HALJINU OBUĆI ZA DOČEK NOVE GODINE? KRATKE HALJINE SA ŠLJOKICAMA ILI DUGE ELEGANTNE HALJINE?

Kako je u pitanju ,,najluđa noć“, za doček je uvek poželjno obući nešto šljašteće, svelucavo, pa i kičasto. Još od prošlog dočeka na listi najomiljenijih haljina su kratke haljinice u celosti sačinjene od cirkona. Najčešće su u tamnijim bojama poput crne ili  plave.

Ono što će sigurno biti novitet ove godine su duge top haljine, najčešće jednobojne. Mala crna haljinica nikada ne izlazi iz mode, pa će vas i na ovogodišnjem dočeku   učiniti seksi i neodoljivom, ukoliko se odlučite za nju. Uz malu crnu haljinicu, možete odabrati neku drečaviju boju tobice i cipela., ali ono što je najbolje kod ovog komada odeće je to što nije zahtevna za kombinovanje.

HALJINE OD TRIKOTAŽE

Haljine od trikotaže, kao da su stvorene za zimu. Kvalitetni materijali, učiniće da ne osetite hladnosu, a najčešće su ustručene i prate vašu liniju. Obično imaju manji dekolte, a za najhladniji period, odaberite one sa rol kragnom. Mogu se nositi i kao tunika, na helanke, što ih čini pratkičnim za kombinovanje. Najbolje idu ako uz njih nosite i veliki kaiš ili pojas, a što se tiče obuće kombinuju se uz bilo koju vrstu čizama. Naćićete razne dužne trikotažnih haljina, od onih kratkih, pa sve do ispod kolena, tako da možemo reći da je ovaj komad odeće za sve generacije, uzraste i ukuse.

MODERNE SUKNJE ZA ZIMU

Haljine će možda uskoro pasti u senku suknjica, koje sve više dominiraju u ženskim ormarima. Suknje sa visokim strukom, kratke i do kolena, sve su popularnije. S obzirom da visok struk, pokriva nedostatke na telu, a u tome mu pomažu šikore košulje i bluze koje počinju da se nose, razumljivo se zašto uske haljine polako napuštaju modnu scenu, pošto za njih ipak treba imati dobru liniju.

Moderne suknjue sa visokim strukom za zimu 2013/14
Moderne suknjue sa visokim strukom za zimu 2013/14
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts