Ženski kaputi – modni trendovi za zimu 2013/2014

Kaput je odeća koja nikada ne izlazi iz mode. Više stotina godina on čini da ljudima zima bude topla i elegantna, nosi se uz svaku vrstu odeće a dan danas mnogi ih rado kupuju. Čak ni moderne zimske jakne koje zahtevaju manje pažnje pri održavanju, ne čine da kaputi postanu deo prošlosti. Veliki broj ljudi ima bar jedan kaput u svom ormaru.

KAKO ODRŽAVATI KAPUT?

Ovaj komad odeće ipak zahteva posebnu pažnju što se tiče održavanja. Poželjno je na kraju sezone odneti ga na hemijsko čišćenje, potom odložiti u ormar a stavite u džep neki listić lavande ili sredstvo protiv moljaca. S obzirom da kaputi traju godinama, ukoliko rešite da ih kupite, odvojte nešto više novca, jer se bolji kaputi neće orutaviti i trajaće vam duži vremenski period.Ova zima donela je neke nove trendove što se tiče kaputa. Ovoga puta oni su nešto šareniji, a ima ih u raznim oblicima. Evo šta je aktuelno od kaputa tokom zime 2013/2014.

KAPUTI DO KOLENA

Kada je reč o kaputima valja poslušati savete čuvene Koko Šanel, koja je govorila da su klasične i jednostavne odevne kombinacije uvek najbolje, a i sama se pridržavala tog pravila. Zato ukoliko nemate mnogo novca da se modirate vi odaberite klasičan crni kaput do kolena koji je uvek u modi. On se kombinuje uz sve boje i svaku odeću. Idealan je i za svake prilike – od škole i posla preko svečanijih događaja. Dostupan je i muškarcima i ženama. Dakle vrlo kvalitetan i zahvalan komad odeće.

Klasični crni kaputi su uvek trendi.
Klasični crni kaputi su uvek trendi.

KARIRANI KAPUTI, ŠARENI KAPUTI I  KAPUTI U BOJI

Za one koji vole da se razlikuju od ostalih i koji ne vole klasične stvari, postoji čitav niz  kaputića u raznim bojama i dezenima . Još od prošle godine šareni kaputi su izdominirali, a ove godine karirano je omiljen dezen za kaput – sa jednim ili dva reda dugmića.

Karirani kaputi za one koji vole da se razlikuju od drugih.
Karirani kaputi za one koji vole da se razlikuju od drugih.

Postoji i nešto klasičnija varijanta, samo u nežnijim bojama kao što su ljubičasta ili roze. Kada kombinujete odeću sa ovakvim kaputima bićete malo ograničeni, tako da možemo da kažemo da su ovi kaputi isključivo za one koji sigurno znaju kakve boje vole.

Ove sezone kaputi se mogu naći u raznim bojama.
Ove sezone kaputi se mogu naći u raznim bojama.

KAPUTI SA KRZNOM OKO VRATA

A sada nešto za prave dame i ljubitelje mode. Kaputi sa krznom oko vrata uvek su omiljeni. Bilo da je u pitanju veštačko ili pravo. Najčešće se vezuju oko struka, ali nose se i oni dugi. Ukoliko ste neodlučni, možete kupiti posebno krzno, pa ga nositi umesto šala. Krzno na kragni se rado  nosi i na kožnim kaputima. Uz ovu kombinaciju morate paziti kada birate zimsku kapu, jer ne možete staviti bilo šta. Neka elegantnija varijanta ili šubara može da posluži u ovom slučaju.

Kaputi sa krznom su elegantnija varijanta
Kaputi sa krznom su elegantnija varijanta

ŠIROKI KAPUTI

Kako se poslednjih godina vratila moda osamdesetih i devedesetih, široki kaputi do kolena i listova vratili su se na modne puste. S obzirom da je crna boja kaputa postala pomalo dosadna, ovakvi kaputi se mogu naći i u crvenoj, svetlo braon ili nekoj sličnoj boji. Najčešće se nose uz elegantne suknje.

Novitet ove sezone su široki kaputi
Novitet ove sezone su široki kaputi

KAPUTI KOJI SE VEZUJU OKO STRUKA I KAPUTI SA DVA REDA DUGMIĆA

Još jedan predlog za one koji vole klasičan izgled, ne samo kada je reč o kaputu već o bilo kojoj vrsti odeće, su kaputi koji se vezuju oko struka. Među omiljenima su oni sa dva reda dugmića.  Danas možete naći i kapute koji su malo širi od struka na dole pa liče na lepršave haljinice. Što se tiče kragne, postoje zaista u raznim varijantama, od obične do ruske kragne i drugih.

Kaputi koji se vezuju oko struka, sa dva reda dugmića su takođe za one koji vole klasiku
Kaputi koji se vezuju oko struka, sa dva reda dugmića su takođe za one koji vole klasiku
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts