Šta obući uz bele pantalone?

Kako nositi bele pantalone?

Bele pantalone je lako iskombinovati, a skoro uvek su aktuelne, tako da govorimo o komadu odeće za koji nikada nećete baciti novac.

S obzirom da je pred nama leto, a pri tom želite da obnovite svoju garderobu, neka vam se na spisku nađe i bar jedan par belih pantalona. Da li će to biti cigaret pantalone, široke zvonarice, farmerke, tri četvrt, helanke ili nešto drugo, zavisi od vas i vašeg stila.

Bele pantalone su komad odeće za svaku priliku. Možete ih nositi na posao, u školu, svečane prilike, svakodnevnu šetnju, na plažu, na putovanja…. Kombinuju se uz sve boje, nose ih i muškarci i žene, ma jedostavno rečeno idealan komad odeće.

Bele pantalone - odeća za svaku priliku
Bele pantalone – odeća za svaku priliku

Kako nositi ženske, uske, bele pantalone?

Verovatno mnogi od vas ne vole da nose bele pantalone, iz straha da će im veš ispod pantalona biti primetan. To uopšte ne bi trebalo da vam predstavlja problem .

Kupite nekoliko pari veša u boji kože, po mogućstvu lasreski sečenog, i bez brige obucite svoje omiljene bele pantalone.

Sigurno vam je palo na pamet da u obzir može doći i beli veš. Naravno da može ali ako nosite bokserice ili tange. Obične gaćice će se opet poznavati.

Bele pantalone se veoma lako i jednostavno kombinuju
Bele pantalone se veoma lako i jednostavno kombinuju

Idealne kombinacije sa belim pantalonama: crna košulja, crvena bluza, ili nešto drugo?

Već smo rekli da se bele pantalone mogu kombinovati uz bilo šta, pogotovo kada je letnja odeća u pitanju.

Mnogima je crna košulja ili crna majica prva asocijacija, pošto su crno – bele kombinacije uvek najjednostavniji izbor. Ovo nije baš modni promašaj, ali nije ni previše aktuelno. Obrnuta kombinacija ( crne pantalone i bela košulja ) radije se nose. Možda bi lepše bilo ako bi ste uz bele pantalone obukli crnu košulju sa , recimo prugama ili tufnicama. Ovakva kombinacije će vam mnogo lepše stajati.

Ako ste već kupili bele pantalone, odaberite uz njih košulje veselijih boja, koje su prigodne za leto. Recimo to mogu biti svetlo zelena, svetlo plava, roze, boja breskve ili pak crvena.

Uz bele pantalone se odlično slažu sve vrste blejzera. Ovo je sjajna poslovna kombinacija, pogotovo ako su vaše pantalone široke, lanene ili cigaret.

Široke letnje majice na bretele i lepršave bluzice, mogu takođe biti sjajna kombinacija uz bele pantalone, nezavisno od boje, šara ili aplikacija. Bele pantalone su toliko jednostavne da i nešto najšarenije možete obići ili obuti uz njih.

Uz uske bele pantalone preporučujemo i komotne široke tunike ili košulje koje se pojasom ili kaišem vezuju oko struka, sa rukavima podvrnutim do lakata. Ovo može biti opuštena kombinacija za šetnju ili izlet.

Kada govorimo o aksesoarima, koji se kombinuju uz bele pantalone verovatno najlepši detalj jeste široki beli šešir u, takođe beloj boji. Od nakita birajte letnje, krupne ogrlice ili narukvice.

Bele pantalone i crna majica
Bele pantalone i crna majica

Šta obuti uz bele pantalone: crne cipele, baletanke, patike…

Sa obućom koju kombinujete uz bele pantalone nije slučaj kao sa gornjim delovima odeće, odnosno, ne možete obuvati bilo šta. Sve zavisi od vrste pantalona koju nosite.

Patike mogu da se nose uz bele helanke, tri četvrt uske bele pantalonice ili bele farmerke. Najbolje bi bilo da to budu krpane, letnje patike, starke ili neka druga vrsta opuštenih patika.

Sa elegantnijim belim pantalonama, najednostavnija i najbolja kombinacija jesu crne cipele, mada možete obuti i neku drugu vrstu cipela, koju možete kombinovati sa gornjim delom odeće. Recimo popularno je da, ako vam je bluza plava, kupite i cipele u istoj boji, i sve to iskombinujete sa belim pantalonama.

Uz bele pantalone ide obično opuštena obuća, poput baletanki ili, sada sve popularnijih espadrila. Oni mogu biti u istoj boji, ili se, poput cipela, iskombinovati u zavisnosti od gornjeg dela odeće: recimo plave baletanke, plava majica, itd.

Crne cipele odlična su kombinacija uz bele pantalone
Crne cipele odlična su kombinacija uz bele pantalone

Prugaste bele pantalone za punije dame

Ženama koje imaju neki kilogram viška preporučujemo bele pantalone sa prugicama.

Punijim damama čiste bele pantalone verovatno neće stajati jer vas bela boja često čini krupnijim. Možete naći neki kroj koji vam odgovara ili iskombinovati na određeni način, tako da sakrijete višak kilograma, ali ako ne želite da rizikujete, probajte sa prugastim belim pantalonama.

Prugaste bele pantalone su sve popularnije i među mršavicama, pogotovo ako su sa dubokim strukom, s obzirom da nam se polako vraćaju u modu neki komadi odeće iz devedesetih.

Prugaste bele pantalone za punije dame ali i za mršavice
Prugaste bele pantalone za punije dame ali i za mršavice

Bele pantalone za muškarce.

I muškarci vole da nose bele pantalone. Bele ili drap pantalone, posebno lanene, mogu se odlično iskombinovati i kod pripadnika jačeg pola.

Recimo muškarcima mnogo bolje stoje kombinacije – bele pantalone i crna majica, naročito sa dubokim ,,V“ izrezom. U obzir mogu da dođu i sivi gornji delovi, na primer laganiji džemperi ili sakoi.

Ovakve pantalone sjajno se kombinuju leti, za neke opuštene varijante, poput večernjih izlazaka, za letovanja i slično. Mogu se obući i za posao, ako se iskombinuju sa nekim svetlim sakoom u recimo sivoj ili svetlo plavoj boji.

Kada pričamo o belim pantalonama za muškarce, danas se najradije nose bermude, do kolena. Momci ih najčešće kombinuju uz lagane patike ili espadrile. Ovo može biti i dnevna varijanta, ali i večernja za žurke, izlaske i slično.

Glavno pravilo za nošenje muških belih pantalona isto je kao i kod žena: belo ide uz sve tako da pri kombinovanju ne možete mnogo da pogrešite.

Bele pantalone za muškarce
Bele pantalone za muškarce
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts