Alpha industries jakne – jakne američkih vojnika

Već više od četrdeset godina Alpha Industries snabdeva američke vojne snage funkcionalnom i izdržljivom garderobom, što je sasvim dovoljan pokazatelj toga kakav je kvalitet u pitanju. Alpha pripada grupi najcenjenijih svetskih brendova. Alpha jakne nose mnoge poznate ličnosti iz sveta sporta, šou biznisa ali i svi oni koji vole stari military stil. Na pozitivna iskustva kupaca ali i profesionalaca koji nose Alfa jakne, ne treba trošiti reči jer je jasno da je reč o odeći vrhunskog kvaliteta i izdržljivosti.

Pored dobro poznatih “Vijetnamki” i “Spitfire” jakni, Alfa nudi pantalone, košulje, majce…

Sve je počelo tako što je Alfa koristila višak sirovina namenjenih za proizvodnju vojne odeće, za izradu jakni koje je potom  prodavala u specijalizovanim prodavnicama za takvu vrstu odeće širom Amerike.

Na „vojnim“ jaknama etiketa je imala jednu horizontalnu crnu liniju a za „civilne“ jakne proizvedena je posebna etiketa  koja je imala tri paralelne crne linije.  Vremenom, kupci  su sve više tražili,  samo jakne sa tri paralelne crne linije, jer su bile najkvalitetnije, a zbog ovoga i logo proizvodjača sadrži tri paralelne linije.

Alfa pilotske jakne

MA-1 Flight Jacket je verovatno najpoznatija vojna jakna na svetu. Alpha Industries proizvodi ovu jaknu od 1950. godine.

alfa pilotska

Nastala je onda kada je bilo jasno da kožne jakne za pilote treba zameniti glatkim, lakšim i toplijim materijalom, koji sadrži i najlon. MA-1 Alfa jakne sa narandžastom postavom, ubrzo postaju i ostaju jedne od najpopularnijih pilotskih jakni svih vremena. Vremenom, najlon zamenjuje poliamid, koji se dodatno tretira supstancama otpornim na vatru.

Alfa jakne (muške i ženske) kod nas se mogu nabaviti u online prodavnici Urban šopa, http://www.urbanshop.co.rs/ , a konkretnije podatke možete pogledati i na sajtu samog proizvodjača:  www.alphaindustries.com

Predstavljamo Vam neke od popularnih modela Alfa jakni i njihova cene.

Zimske jakne za sezonu 2014/15

Alfa muške jakne

Neprikosnovene Alfa vijetnamke u maslinastoj, crnoj ili sivoj boji mogu se naći po ceni od oko  9 500 dinara.

alfa vijetnamka

Alfa nudi i posebnu liniju punjenih zimskih jakni sa army šarom. Koštaju oko 6 000 dinara.

alfa punjena jakna

 

U zavisnosti od šara, kombinujte ih sa svetlijim ili tamnijim farmerkama i kožnim čizmama. Dostupni su i jednobojni modeli od kojih izdvajamo one u crnoj boji sa diskretnim jarko crvenim detaljima.U ponudi su i kratke muške pilotske jakne sa diskretnim punjenjem i sa ranflom koje koštaju oko 8 000 dinara. Karakteristična oranž postava i otporni materijali garant su otpornosti i udobnosti. Svi modeli su zapravo varijacije na osnovni model pilotske jakne za profesionalce, koji Alfa proizvodi više od pola veka. Ove jakne su popularne ne samo medju pripadnicima američkog vazduhoplovstva već i medju pripadnicima kompletne vojne snage Sjedinjenih Američkih Država.

alfa kratka jakna

Modeli muških jakni sa kapuljačom prodaju se po ceni od oko 10 000 dinara. U njima Vam sigurno neće biti hladno.

alfa oranz jakne

Muske pilot jakne kao glavni Alfin adit, sa karakterističnom oranž postavom , na našem tržištu staju oko 20 000 dinara.

Alfa ženske jakne za zimu

Modeli ženskih jakni, osim visokog kvaliteta, nude i moderan dizajn. Birajte uzmedju kratkih, dužih i jakni srednje dužine sa ili bez kapuljače. Cena: oko 15 000 dinara. Lako se kombinuju sa kožnim ravnim čizmama i drugom sportskom garderobom.

alfa zenske jakne

Ženska varijacija na Alfa mušku pilotsku jaknu pravi je izbor za dame sa stavom, dok su modeli srednje dužine i sa toplom krznenom kapuljačom odlične za kombinovanje sa zimskom garderobom.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts