Kapri pantalone – Hit ovog leta!

Čuvene Kapri pantalone, čije je ime inspirisano imenom italijanskog ostrva Kapri, ušle su u svet mode 1948. godine zahvaljujući kreatorki Sonji Lenart, koja je pre ovih pantalona kreirala prvu „okruglu“ suknju sa širokim pojasom i ukombinovala je sa bluzom i šeširom i nazvala je „Capri Collection“.

Posle ove kolekcije,  nastale su i Kapri pantalone, dužine tri-četvrtine, koje su sa spoljne strane ruba imale mali razrez i početkom pedesetih godina prošlog veka dostigle su vrh svoje popularnosti. Kolekcija Sonje Lenart nije prošla nezapaženo, pa je tako njenu čuvenu suknju nosila Odri Hepbern u filmu „Praznik u Rimu“, a u filmu „Sabrina“ nosila je upravo Kapri pantalone.

Kapri pantalone uvek su brile na vrhu trendi liste, i sjajno su ih nosile sve čuvene glumice kao što su bile  Doris Dej, Liz Tejlor, Sofija Loren, a rado ih je nosila i Žaklina Kenedi. Poznata glumica Brižid Bardo, nosila je tufnaste kapri pantalone u čuvenom letovalištu San Trope tokom snimanja filma sredinom pedesetih godina.

kapri pantalone

Danas u Kapri pantalonama možete videti Saru Džesiku Parker, Blejk Lavli, Gven Stefani, Mirandu Ker i mnoge druge svetske zvezde. Bilo da su od lana, džinsa, tvida ili pamuka, morate ih obožavati, a kada jednom budete ušli u njih, znaćete i zašto.

kapri pantalone 2014

Kapri pantalone su „must have“

Kapri pantalone su obavezan deo svake ženske garderobe zato što su sjajan izbor za letnje dane, koje su nosive ne samo za casual prilike, već i za svečane i poslovne i jako dobro se nose sa košuljom ili bluzom. Za poslovni izgled dodajte tome i sako uz neki dobar asesoar i štiklice i izgledaćete fantastično.

kapri pantalone leto

Kako da izaberete model kapri pantalona koje vam pristaju?

Najbolja dužina kapri pantalona je mesto gde vam je noga najtanja. Duže kapri pantalone pristaju visokim ženama, dok niske žene treba da biraju modele dužine ispod kolena. Da bi izdužili vašu figuru, možete birati kapri pantalone sa visokim strukom.

Žene koje su proporcionalno građene, mogu da nose uske kapri pantalone koje prate figuru.

Koja obuća je prigodna uz kapri pantalone?

Kada pogledamo slike Brižid Bardo ili Odri Hepbern, vidimo da su kapri pantalone slatko nosile uz baletanke, ali zadnjih godina one se nose i uz visoke potpetice i platforme.

Ako volite više opušteni, ležerni model kapri pantalona, možete ih poneti za večernji izlazak ili dnevnu šetrnju, i uz njih obuti baletanke ili ravne sandale.Kapri pantalone u boji kože

Kapri pantalone u nude boje, baš kao i cipele, čine da vaše noge vizuelno izgledaju duže, ali ako volite jarke boje ili cvetne dezene, ove godine imate zaista veliki izbor.

Džepovi na kapri pantalonama

Džepovi će vam uvek dodati obline, ma gde oni bili našiveni, pa zbog toga, osim ako niste super vitki, izbegavajte takve modele.

Koje majice nositi uz kapri pantalone?

U zavisnosti od toga da li se oblačite za posao ili idete u šetnju po gradu, izabraćete odgovarajuću majicu. Ukoliko ste ljubitelj tunika i dužih majica, onda ćete rado nositi i kapri pantalone uz njih i delovaćete prefinjeno. Ako obučete košulju bez rukava i preko nje lagani sako, bićete elegantno obučeni za posao. Mogućnostt kombinacija su velike, pa izaberite makar jednu pravu za sebe!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts