Šta pokloniti mami za rođendan

Baš kao što se vaša majka trudi da vaš rođendan učini jedinstvenim, tako bi i vi trebalo da se potrudite i iznenadite svoju mamu lepim poklonom i divno organizovanim danom na njen rođendan. Poklone svakako svi volimo, bez obzira kojim povodom ih dobijamo, ali rođendanski pokloni su ipak svima najdraži. Gotovo je sigurno da će se majke obradovati ako im samo napišemo rođendansku čestitku na njima važan datum, ali nikome neće teško pasti da učini i nešto više od toga.

Mame obožavaju cveće

Često puta smo bili prisutni kada je mama sa prijateljicom telefonirala o cveću i gajenju istog, pa smo imali prilike da čujemo rečenice: „Drvo života koje sam nedavno kupila se tako lepo uklapa u moju dnevnu sobu, a tek da vidiš kako lepo napreduje biljka!“ ili „Zaista se trudim, zalivam moju palmu, ali nešto joj ipak ne odgovara. Nadam se da će ipak razviti“. To su definitivno dovoljni pokazatelji da vaša mama voli kućne biljke i vodi brigu o njima. Možda ne bi bila loša ideja da je obradujete jednom novom saksijom. Neka ovoga puta to bude fikus ili divna ciklama. Nećete pogrešiti.

ideje za poklon

Torte i kolači

Ukoliko ste vešti u pravljenju poslastica, mamin rođendan je zasigurno dan kada treba da iskažete svoje sposobnosti. Prisetite se koja je njena omiljena torta ili pak kolači, spremite potrebne sastojke i počnite! Osim ukusa, u datoj situaciji je možda još bitno i to kako ćete dekorisati poslasticu. Poslužite se čokolandim mrvicama ili drugim ukrasima za dekoraciju i napravite pravo umetničko delo.

rodjendanski poklon

Kožni novčanik

Većina žena je iskreno zaljubljena u modne detalje poput novčanika i kaiša, i sa dolaskom novih modnih trendova dolazi i glavobolja zvana – koji model odabrati? U poslednje vreme popularni su malo veći novčanici sa raznim kopčama i dodacima, ali klasika je, u većini slučajeva, najbolje rešenje. Potražite u prodavnicama kožne galanterije lep novčanik za vašu mamu. Ukoliko ona, primera radi, voli crvenu boju, sa crvenim kožnim novčanikom nema greške. Uz to, poznate su priče da pri izboru novčanika treba birati crvenu boju jer, kako kažu, ta boja privlači novac u vaš novčanik.

poklon za rodjendan

Ulepšavanja nikad dosta

Rođendan vaše mame je idealan trenutak da joj poklonite vaučer za tretman u nekom kozmetičkom salonu. Ako ste nesigurni koji bi to tačno tretman mogao biti, da li pedikir, manikir, masaža, nova frizura, nemojte se uzbuđivati. Mnogi saloni sada nude blanko popunjenu poklon karticu, kako bi osobe kojoj tretman poklanjate mogle same da odaberu na koji način bi volele da se ulepšaju.

sta kupiti mami

Veče kulture

Ukoliko je vaša majka ljubiteljka kulture, zasigurno bi joj prijalo veče provedeno u pozorištu ili na nekoj književnoj večeri. Proverite na repertoarima lokalnih pozorišta kakve predstave se igraju i odaberite neku. Nakon predstave uvek prija i lagana šetnja i sabiranje utisaka. Možda vas put navede i na neki lep bar, pa nazdravite lepoj večeri i rođendanu vaše mame.

poklon za mamu

 

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts