Šta žene ne znaju o muškarcima?

Žene žive u uverenju da moraju uvek da izgledaju lepo da bi se dopale svom muškarcu. Veliki broj dama veruje da su besprekorna šminka, savršena linija i provokativna odeća sve što je potrebno da bi “gospodin pravi“ bio osvojen. Da li je sve baš tako jednostavno? Postoji li još nešto što lepši pol ne zna o muškarcima?

Nežnost

Muškarci vole samostalne i jake žene ali više od toga vole svoju ulogu zaštitnika. Dopustite im da vas zagrle i uteše onda kada vam je to potrebno. Oni će se osećati kao pravi muškarci ako pored sebe imaju nežnu i osećajnu damu koja se ne libi da im pokaže da joj je njihova “snaga“ potrebna.

Spontanost

Koliko god da se trudimo retko smo spontani u onoj meri u kojoj bismo želeli da budemo. Ipak, muškarci vole kada ih njihova draga iznenadi nekim pomalo luckastim gestom. Neće vam pasti kruna sa glave ako pred svojim dragim zaplešete uz vašu omiljenu pesmu ili se pojavite pred njim u ležarnoj odeći. Budite ono što zaista jeste i sigurno je da će on izgubiti glavu za vama. Naravno, preterivanje ni u čemu nije preporučljivo ali ako se ponekad opustite ne može da škodi.

Brižnost

Iako znamo da su oni jači pol to ne znači da im vaša briga nije potrebna. Oni su, zapravo, večita deca koja i te kako vole kada ih pitate da li su umorni ili gladni, opomenete da se toplo obuku jer je napolju hladno i budite uz njih onda kada su bolesni. Uostalom, brižnost je jedna od najplemenitijih ljudskih osobina i kome god da je pokažete nećete pogrešiti.

sta muskarci volu kod zena

Samouverenost

Ako ste od onih dama koje stalno kukaju zbog viška kilograma ili su neprestano nezadovoljne zbog nečega na dobrom ste putu da ostanete same. Niko, pa ni muškarci, se ne oseća dobro ako ima obavezu da nekoga stalno teši i udeljuje mu kompilemetne u cilju podizanja samopouzdanja. Pitanja kao što su Jesam li debela? i analiziranje mana koje imamo svi ostavite za najbolju prijateljicu, a pred njim budite zadovoljne sobom.

Duhovitost

Ozbiljan izraz lica ostavite za poslovne sastanke i sutuacije koje to zahtevaju. Oni vole dame koje umeju da se smeju i šale. Ako vam ispriča vic ili neku anegdotu, prihvatite to sa osmehom. Pokušajte da se nasmejete nečemu i uvidite smešnu stranu života. Ako ste stalno ozbiljne, on može da pomisli da vam je dosadan. Smeh svakako produžava život i čini nas mlađim,ako ništa drugo, smejte se zbog sebe, a njemu će to i te kako prijati.

Naučite da ćutite

Zajedničko ćutanje je nešto najlepše što možete da priuštite svom partneru i sebi. Neprestano blebetanje ponekad umara. Umesto toga, zagrlite ga i prepustite se tišini. Ako on ćuti ne mora da znači da nema o čemu sa vama da razgovara već mu je dovoljno to što ste kraj njega da bi se osećao lepo. Vremena za priču će uvek biti, a zajedničko ćutanje partnere čini bližim nego mnogobrojni razgovori o svakodnevnim i uglavnom nebitnim stvarima.

Poštujte ga

Kao i svako živo biće vaš muškarac, takođe, ima svoje obaveze, prijatelja i prioritete. Nemojte uvek da insistirate na tome da mu vi budete na prvom mestu, jer on može da pomisli kako ono što je njemu važno vi ne poštujete. Imajte razumevanja za njega i njegove aktivnosti i on će to znati da ceni.

Budite zainteresovane

Nije teško pretpostaviti da vas fudbalske utakmice i automobilske trke uopšte ne zanimaju. Ako vaš dragi voli nešto slično, potrudite se da bar malo upoznate njegova interesovanja. Nije na odmet da ga ponekad, tek onako, pitate nešto o njegovom omiljenom klubu ili da se zainteresujete za njegov hobi. Na taj način ćete ga još bolje upoznati i ujedno mu dati do znanja da vam je stalo do njega i njegovog malog sveta.

komunikacija momka i devojke

Budite stvarne

Veštački nokti, veštačke trepavice, umetci za kosu mogu da vam pomognu da budete zadovljnije sobom ali samo ako ne preterate. Nijedan muškarac se ne oseća prijatno pored devojke koja liči na barbiku. Istina je da se oni okreću za takvim ženama, ali ipak vole da pored sebe imaju živo ljudsko biće, sa svim svojim vrlinama i manama, koje je baš zbog toga posebno.

Budite fer

Biti fer može da obuhvata mnogo toga, ali u partnerskim odnosima podrazumeva to da naučite da prihvatite izvinjenje kao i da priznate svoju grešku. Niko od nas nije savršen, tako ni vaš muškarac. Ako se desi da pogreši i izvini vam se zbog toga, nemojte da se durite i pravite se da ga niste čuli. Pokušajte da razumete da svi imaju pravo na grešku kao i na to da je isprave. Isto tako, ako ste vi ta koja greši nemojte da insistirate na tome da ste uvek u pravu već prihvatite to da ponekad i niste. Na taj način ćete vašem muškarcu pokazati da ste zrela osoba koja ima poverenja u njega i on će se baš zbog toga potruditi da vas ne izneveri.

Ovo su neke od osobina koje oni vole da vide kod nas. Drage dame, nastavite da se doterujete, šminkate i uživate u svim onim ženskim sitnicima koje život znače, ali nemojte da zaboravite da fizička lepota privlači, a unutrašnja zadržava.

Potrudite se da negujete i istaknete te osobine koje sigurno nosite u sebi, a koje muškarci nesumnjivo vole da prepoznaju kod žena. Štaviše, ne morate to da činite samo zbog njih, već činite to zbog sebe i svih onih koji vas vole i koje vi volite. Nasmejane osobe, pune razumevanja i saosećanja za svet oko sebe niko, ali baš niko, ne može da ne primeti.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts