Android aplikacija za računanje plodnih dana i evidenciju mesečnog ciklusa

Vrlo je važno da svaka žena u svom plodnom periodu vodi evidenciju o redovnosti svakog mesečnog ciklusa, trajanju, obilnosti, eventualnim promenama…

Nekima je dugo bio dovoljan džepni mali kalendar gde će prosto štilklirati potrebne dane u mesecu. Naravno sve je bolje od pokušaja pamćenja ovakvih činjenica jer je lako zbuniti se, priznajte. Najgore je da se o svemu ovome potpuno ne vodi računa. Osim praćenja dana i ciklusa, neophodno je budete makar osnovno informisani o značaju svih ovih informacije, jer je u pitanju vaše zdravlje. Tako da probajte da se informišete na pravi način.

Ginekolog je tu za sva vaša pitanja i tu ćete sigurno dobiti najkvalitetnije informacije.Iako drugarice i poznanice mogu biti svakako dobronamerne, nemojte njihove savete uzimati zdravi za gotovo, jer mnogo toga u vezi saženskim reproduktivnim zdravljem jeste potupno individualna stvar, i zavisi odvaših godina, kompletnog zdravstvenog stanja, naslednih osobina, vrste poslakoji radite…

Autori android aplikacije Fertilog potrudili su se da o svemu ovome vodite računa na jedan lakši način i da bitne podatke umate uvek pri sebi.

Preuzmite FertiLog na neki od mogućih načina: Aplikacija je dostupna na Android marketu. Možete da skenirate sledeći QR kod aplikacijom za skeniranje koji postoji na skoro svim Android telefonima.

Aplikacija je dostupna i na Amazon AppStore-u.

amazon android

Pomoću programa FertiLog za lično vodjenje svog dnevnika možete da računate svoje  plodne dane na osnovu unosa podatka prvog dana poslednje menstruacije i  na osnovu trajanja menstrualnog ciklusa.

Takodje, moguće je da zabeležite druge važne događaje koji se odnose na reproduktivno zdravlje  kao što su uzimanje pilule za kontracepciju, datum odnosa sa partnerom…

android kalendar

Možete napraviti beleške o drugim dogadjajima za Vaš menstrualni ciklus. Naravno, sve ovo ćete zaštiti lozinkom jer je u pitanju privatna stvar.

Evo šta vas očekuje. Na ekranu se najpre prikazuju informacije o tekućem danu i podaci o tome koje parametre ćete koristiti da biste izračunali kalendar plodnih dana.

fertilog beleske

Pritiskom na taster  „idi na kalendar“ direktno pristupate ovom kalendaru. Po pristupu  kalendaru, prikazuje se spisak   verovatnih plodnih dana, najverovatniji  najplodnji dan , kao i prvi dan ciklusa.

Za prethodni ili nastupajući mesec, koristićete navigaciju sa vrha ekrana. Klikom na bilo koji datum kalendara, dobićete dodatnu kontrolnu ploču gde možete upisivati važne dogadjaje, poruke, važne beleške.

Posle unosa, sačuvajte podatke pritiskom na taster „Sačuvaj i zatvori“.  Na polju odredjenog datuma, pojavljuju se ikonice koje navigaciju čine lakšom.

fertilog ekran

Aplikacija je potpuno besplatna, a imate mogućnost da predložite neke dodatne sadržaje kontaktiranjem autora mejlom preko same aplikacije.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts