Šta prstenje govori o Vama?

Svaki prsten na rukama pripadnica lepšeg pola obavezno ima neku svoju posebnu priču. Prstem je mnogim ženama omiljeni deo nakita, i skoro da nema one koja im može odoleti.

Kroz istoriju, prsten je bio simbol moći, autoriteta, statusa, časti, ljubavi… Oblik prsta- krug, takodje je simbol večnosti, zajedničke sudbine i odanosti, pa je zbog toga upravo prsten predmet koji se pri sklapanju braka razmenjuje izmedju mladenaca. Prstenju su neretko pripisivane i isceljiteljske moći pa se nosio kao amajlija.

Ipak, oblik, veličina, boja, materijal od koga je prsten načinjen, ume mnogo toga da nam kaže o osobi koja ga nosi.

Svaka žena sigurno ima jedan, najomiljeniji prsten. Vodite računa kada prsten poklanjate, proučite dobro prijateljicu, majku, sestru, damu kojoj ste rešili da na dar upravo date prsten.

simbol prstena

Evo šta oblik prstena govori o karakteru osoba koje ih nose:

Prsten sa jednim kamenom obično nose otvorene i ambiciozne žene koje znaju šta hoće. Ove dame vole klasičan, tradicionalni nakit, pa tako I isti stil života, imaju ustaljene navike I u njihovom životu vlada red I disciplina.

Ovalno kamenje na prstenu omiljeno je medju damama sklonim preterivanju. Okruglo kamenje pak, češće biraju samouverene žene.

Kamenje četvrtastog oblika svojstveno je ženama koje imaju dobar ukus i prefinjen stil. Dosta su emotivno jake, ali prilično zatvorene u sebe. Teško otkrivaju tajne, probleme…

Ukrase naprstenju u vidu suze priliči najviše ženamatradicionalnih shvatanjai damama u srednjem i poznijem dobu. Ove dame predane su poslu, obavezama, porodici…

Nemirne, nestašne ali romantične duše, gotovo bi uvek izabrale kamen u obliku srca za svoj prsten.

Mistične, smirene, samosvesne žene, posebno vole više kamena na prstenu, naročito tri. Spiralno kamenje preferiraju smele žene sklone avanturama. Kamenje sa asimetričnim oblicima, predimenzionirano kamenje nosiće dame sa modernim pogledom na svet, žene koje su vodje, umetniki nastrojene, smele, progresivne!

Prsten bogato ukrašen vrednim dragim kamenjem vole  žene, željne uspeha koje žele da budu primećene u svakoj prilici. Glamurozne su, ponekad napadne, često inteligentne, gladne uspeha, energične…

Prsten bez ikakvog kamena vole žene koje vole i udobnost i praktičnost. Uglavnom su to žene koje se bave sportom, stidljivije prirode, nenametljive i povučene.

znacenje prstena

A muškarci?

Prsten kao nakit najpre je bio rezervisan za muškarce strelce. Nosili su ih da bi prste štitili od žice na luku. U 15.veku posebno je bio popularan medju doktorima, a sedamdesetih godina prošlog veka, prsten na ruci muškarca simbolizovao je liberalizam, slobodu u ljubavi, životu uopšte…

Psiholozi danas kažu da najveću simboliku prsten ima ako se nosi na palcu i to upravo na muškoj ruci! Navode da su  to posebni ljudi, koje ćete pamtiti zauvek, nezavisni, energični muškarci snažne harizme i tajnovitosti. Muškarci koji vole i nose prstenje, uglavnom su izraziti individualisti, vole svoju nesputanost više od bilo čega, nekonvencionalisti su, večite bundžije a žene ih – obožavaju!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts