Maske za suvu i oštećenu kosu

Ako vas muči suva I oštećena kosa, ako vam je teško da je oblikujete I ne znate kako da je najbolje negujete, predlažemo vam nekoliko pakovanja i maski koje će sigurno biti od pomoći.

Za prirodne maske treba vam malo vremena za pripremu, jednostavno se koriste a rezultati su provereni.

Glavni sastojak skoro svih pakovanja za suvu I oštećenu kosu je maslinovo ulje, ono je zaista nezamenljivo u nezi ovakve vrste kose. Zato je dobro imati ga uvek u kuhinji jer kombinovanjem ovog ulja sa drugim namirnicama, omogućiće vam da kod kuće napravite savršene meske koje će pomoći vašoj kosi.

Osim dobro poznatih svojstava maslinovog ulja, dobro je I ricinusovo I bademovo ulje.

Maslinovo ulje I jaja

Pet velikih  kašika maslinovog ulja zagrejte malo na šporetu. U ulje dodajte polako umućena 2 jaja I dobro promešajte. Ovu smesu nanesite na celu kosu, ok korena do vrhova. Umotajte kosu peškirom  I držite najmanje 20 minuta. Na kraju, operite kosu mlakom vodom I šamponom.

maska za suvu kosu

Maslinovo ulje, med, sirće

Kašiku maslinovog ulja pomešajte sa dve kašike meda I jednom kašikom jabukovog sirćeta. Pakovanje rasporedite ravnomerno po celoj dužini kose I neka deluje sat vremena. Isperite uobičajeno.

Banana

Jednu bananu, dve kašike klica pšenie, 2 kašike jogurta, kašiku meda I nekoliko kapi nekog biljnog esencijalnog ulja stavite u blender I izmiksajte. Ovu masku stavljajte na opranu isfrotiranu kosu I uvijte je peškirom ili kesom. Nakon 60 minuta, operite kosu šamponom I stavite balzam za kosu.

Možete koristiti banane I u sledećim pakovanjima.

-Jednu bananu, jedno jaje, malo mleka I pet kašika maslinovog ulja dobro izmešajte da dobijete homogenu masu. Nanesite na kosu I neka deluje oko pola sata. Kosu nakon toga operite uobičajeno.

– Jednu bananu izgnječite I dodajte nekoliko kapi bademovog ulja. Masku umasirajte u kosu I teme I umotajte u peškir ili stavite kapu za kupanje. Ostavite da deluje ojo 30 minuta, I zatim operite kosu.

Maske za oštećenu kosu

Jagode

Izgnječite desetak jagoda I dodajte kašiku majoneza. Ovo pakovanje nanesite na vlažnu isfrotiranu kosu. Potrebno je da deluje oko sat vremena. Operite kosu. Umesto majoneza, možete koristiti I maslinovo ulje.

Maske neće delovati preko noći, morate biti uporni I koristite ih jednom nedeljno kako biste osetili prve rezultate. Budite strpljivi, I ako kosu dodatno ne izlažete preteranom feniranju, čestom farbanju ili blanširanju, peglanju I hemijskim tretmanima poput mini-vala, kosa će se brže oporavljati.

Ako ste ostali bez jaja I voća koje se predlaže kao dodatak uljima u pravljenju navedenih pakovanja, od pomoći može biti I samo maslinovo ulje. Možete ga naneti na suvu kosu, blago masirajući koren kose I ostaviti da odstoji I cele noći.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts