Kako se našminkati da oči izgledaju veće

Ne postoje oči koje nisu lepe. Ipak, ako smatrate da je vaše “ogledalo duše” odnosno da su vaše oči nešto sitnije nego što biste želeli, postoje uspešni trikovi u tome kako se našminkati da vam oči izgledaju krupnije. Uz sledeće mejkap trikove,  tvoje oči ne samo da će izgledati veće, nego će dobiti dodatnu  dubinu, a oči će izgledati svežije, što će pomoći da vaš pogled bude očaravajući.

Kako šminkom napraviti krupnije oči?

Preporučuje se da trepavice uvek pre stavljanja maskare uvijete a uvijač pre toga zagrejte malo fenom. Nemojte štedeti pri kupovini uvijača, važno je da bude kvalitetan kako bi dao bolje rezultate. Trepavice se mogu uvijati I posle nanošenja maskare, ali tada ona mora biti osušena. Ne zaboravite na donje trepavice. Maskara na donjim trepavicama, dodatno otvara pogled i ne bi trebalo da ih zapostavljate. Važno je da pažljivo nanesete makar dva sloja maskare koja neće ostavljati neprivlačne grudvice.

vece-oci-sminka-1

Veštačke trepavice

Veštačke trepavice umeju da izgledaju prelepo ako ih pravilno stavite. Birajte one od prirodnih materijala, a ako ste slučajno kupili preterano duge, a volite prirodan izgled, slobodno ih malo skratite makazicama. Za trajnije rešenje, možete nadograditi trepavice u specijalizovanom salonu. Tražite nadogradnju od prirodne dlake. Ipak, ovo se ne preporučuje osobama sa preosetljivim očima.

Bela olovka za oči

Donji unutrašnji deo kapka obrubite belom olovkom, ovo će vizualno učiniti oči krupnijim. Ako nemate belu olovku poslužiće I svetlo ružičasta. Izbegavajte crne ili tamne krejone za iscrtavanje unutrašnjosti kapaka. One će vam sigurno smanjiti oči I ovaj trik koriste žene koje žele da umanje krupne oči.

Svetle senke za oči

Kapak uz rub obrve treba našminkati tako što ćete na njega naneti svetlu krem senku. Poznato je da svetlije nijanse šminke vizuelno povećavaju oči.

Uredne obrve

Da biste postigli efekat većih očiju, neka vam obrve budu uredno počupane. Ako ovome niste baš vični, posetite profesionalca. Obrve možete dodatno iscrtati ako su slabe, ali bez preterivanja. Ako ste svetle puti, iscrtavanje obrva se ne preporučuje, već samo uredno čupanje dlačica koje štrče.

vece oci sminka

Tuš za veće oči

Tuš odnosno ajlajner će  pomoći da vizuelno povećati oči, ali morate biti pažljivi sa nanošenjem. Tuš se nikada ne stavlja duž celog kapka. Krenite od polovine linije kapka sa tanjom linijom, a kako se približavate spoljnom delu, liniju blago podebljavajte. Za dodatni efekat, tuš možete naneti I na spoljne ivice donjeg kapka.

Preporučujemo da ceo proces malo uvežbate pre nego se definitivo našminkate za neki važan dogadjaj jer predebele crte mogu umanjiti oko.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts