Kako negovati ruke da budu nežne i lepe

Koža na rukama je posebno osetljiva i tanka, i lako gubi svoj sjaj i lepotu. Ako vam posao zavisi od velikog angažovanja ruku, zaštitite ih. Ako dosta radite po kući, perite i ribajte noseći rukavice. Na ruke možda nekad i zaboravimo kada je nega u pitanju, ali i najbolji manikir na svetu neće sakriti grubu nenegovanu kožu na rukama jedne dame.

Zato je potrebno negovati ih preparatima koje su prilagodjeni vašem tipu kože, ali i dodatno, specijalnim tretmanima ili maskama. Ako niste znali, koža na rukama posebno je osetljiva na sunce, zato ih redovno mažite kremama sa UV zaštitnim faktorom.

za nezne ruke

Tretman za negu ruku u salonu

Brojni su tretmani koje nam nude saloni za lepotu. Svakako su korisni jer štite gornji sloj kože od bakterija i fizičkih oštećenja, umanjuju znake starenja, mogu da uklon  sitnije bore, potstiču stvaranje kolagena i elastina u koži. Probajte parafinska pakovanja, kombinaciju pilinga, liftinga i masaže ruku, mezoterapiju… Takodje, tretmani sa voćnim kiselinama regenerišu i uklanjaju i fleke i pege sa površine kože vaših ruku.

Piling za čišćenje kože ruku kod kuće

Ipak, za ruke za koje se često kaže da su ogledalo jedne žene, mnogo toga možete uraditi i u vlastitom domu. Nagradite ih najpre pilingom sa mekinjama da koža ruku bude potpuno čista. Mešavinu meda i maslinovog ulja nanesite na ruke kao hranljivu masku koja treba da deluje makar 15 minuta. U ovu smesu možete dodati malo čaja od kamilice. Ruke operite mlakom vodom, bez sapuna! Piling možete raditi i kristal šećerom koji treba da potopita na kratko u malo mlake vode.

Izaberite odgovarajuću kremu za vašu kožu

Kako bi nega ruku bila ispravna i delotvorna važno je da koristite odgovarajuću kremu. Ne obraćajte pažnju na miris ili cenu kreme već pogledajte sastav preparata. Normalnoj i masnoj koži se preporučuju hidrantne kreme, dok suvoj koži prijaju  masnije i hranljivije kreme. Važno je i da ih stalno nosite u torbi koja je sa vama i da ih mažete tokom celog dana, više puta.

za lepe ruke

Maska protiv pega

Pege i fleke su uglavnom rezultat sunčanja i starenja kože. Da biste ih ublažili probajte sledeću masku:

Dve kašike izrendanog rena prelijte čašom sirćeta. Ovu smesu držite u staklenoj posudi ili flaši desetak dana na toplom mestu. Nakon toga procedite, dodajte malo brašna I stavljajte na ruke kao masku, neka odstoji 20 minuta. Posle ispiranja, nanesite odgovarajuću kremu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts