Saveti kako da pogled izgleda mladje

Podočnjaci, bore oko očiju, to su problemi koje  često mučno mnoge žene… Ovo je 10 jednostavnih trikova koji će vam pomoći da vam pogled izgleda mlađe…

POGLED IZA NAOČARA

Naočare za sunce treba da imaju kvalitetna stakla sa obaveznom zaštitom od UV zraka. Zbog maksimalne zaštite, ram treba da bude nešto veći.

Pre nego što izađete na sunce, najmanje pola sata ranije, nanesite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30.

BEZ PRETERIVANJA SA KREMOM ZA LICE

Možda mislite da će imati više efekta ako na vaše lice stavite „tonu“ kreme, ali budite sigurne, postižete samo suprotan efekat. Vaši podočnjaci mogu postati još izraženiji, zato je bolje da kremu namažete taman onoliko koliko je potrebno da upije vaša koža.

mladji pogled

ANTIOKSIDANSI

Svakog  jutra, nakon što se umijete, stavite na oči kremu sa antiosidansima kako bi se koža borila sa slobodnim radikalima i oštećenjima od sunca.

RETINOL

Retinol podstiče stvaranje kolagena i utiče na smanjivanje bora. Retinol uklanja mrtve ćelije površinskog sloja epiderma, pomaže stvaranje novih i mladih ćelija, a ima i antirid dejstvo na dublje slojeve kože. Koristite za noć obavezno ove kreme ili serume, kako bi vaša koža bila negovana i zategnuta.

POPUNJAVANJE LINIJA

Obavezno zabavite kremu za popunjavanje finih, tankih linija , na primer VICHY kreme

SPAVANJE

Ako ispod glave stavite dodatni jastuk, to može preventivno da deluje na zadržavanje tečnosti ispod kože oko očiju.

KOREKTOR

Tamne podočnjake obavezno sakrijte korektorom koji je za nijansu svetili od prirodne boje vaše kože. Najbolji je onaj tečni, iz tubice. Takođe, nežene senke za oči, kao što su žute i naranžaste, mogu prikriti nedostatke.

OTEČENI KAPCI

Ako su vam kapci otečeni, onda treba da koristiti mat senke za oči, a ne one sjajne. Boja senki treba da bude za jednu nijansu tamnija od prirodnog tona vaše kože.

Uz ove male trikove, potrebno je i da uradite neke male vežbe, koje vam neće oduzeti puno vremena, a možete ih primeniti kod kuće. To će umanjiti bore i osvežiti vašu kožu.

Stimulacija facijalnih nerava

1.Namažite lice dnevnom kremom.

2. Stavite vrhove prstiju na nazolabijalne brazde (bore koje se stvaraju izmedju jagodica i nosa) i lagano ih tapkajte nekih tridesetak sekundi.

Ovo je veoma jednostavan postupak koji  će aktivirati nerve koji ojačavaju određene mišiće tela.

Vežba za donji deo lica

1.Spojite palac i kažiprst.

2. Kažiprst stavite između donje usne i brade, a palac ispod brade.

3. Gladite linjiu vilice sve do predela ušiju istovremeno blago pritiskajući kožu vrhovima prstiju. Ponovite ovaj postupak više puta.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts