Kako se depilirati kod kuće

Danas je ženama omogućeno skoro bezbroj načina za depilaciju. Ima mnogo preparata čija je cena povoljna, pa nema potrebe da stalno obilazite salone kako biste se oslobodili neželjenih dlačica. Uz malo umešnosti I pažnje, kvalitetnu depilaciju možete obaviti I kod kuće. Depiliranje kod kuće ne zahteva zakazivanje termina a uradićete je u udobnosti svog doma.

Brijanje

Brijanje je najlakši I najbrži način za skidanje dlačica. Treba vam samo brijač. Stavite na željeno mesto gel za tuširanje ili penu, može I ona od običnog sapuna, i laganim potezima u smeru suprotnom od rasta dlake, povlačite. Ne pritiskajte brijač na kožu, jer, iako je zaštićen može vas poseći .depilacija

Kada završite, nanesite umirujuću kremu ili mleko za telo. U slučaju da se posečete, odmah na posekotinu stavite malo hidrogena ili alkohola. Nedostatak ovog tretmana je što će dlačice opet brzo narasti, zato brijač koristite za noge, pazuh I prepone. Brijač ne koristite za nausnice ili ruke jer ćete imati problem sa gušćim dlakama I to vrlo brzo!

Pinceta

Pinceta je zgodna je za rukovanje ali može vam biti dosadno dugo traje čupanje dlačica. Pinceta je idealna za obrve, eventualno za dlačice na preponama, ako niste preterano maljavi. Posle čupanja, nanesite blagi rastvor alkohola I umirujuću kremu. Čupanje dlačica pincetom je metoda sa trajnijim efektima jer dlaku odstranjuje iz korena pa će biti potrebno više vremena da nove dlake počnu sa rastom.

Kreme za depilaciju

Preparati za depilaciju u obliku kreme imaju brojne prednosti. Samo ih namažete, pustite da odstoji na koži neko vreme I isperete!  Ovakve kreme sadrže hemijske sastojke koji  sprže dlačice ali one ipak počnu da rastu nakon nekoliko dana jer su odstranjene samo površinski. Budite pažljivi! Ove kreme  mogu izazvati  alergijske reakcije. Pre korišćenja zato uradite alergo test koji bi trebalo da bude opisan na uputstvu za upotrebu. Ovih krema ima svuda u prodaji, nisu toliko skupe I mogu se nanositi na sve delove tela. Važno je samo da se ne izlažete suncu tog dana kada ste se izdepilirali.

Depilacija voskom

Ovoj popularnoj metodi sve češće pribegavaju I muškarci. Vosak dlake odstranjuje iz korena, kao pinceta. Postoji topla I hladna depilacija voskom. Sve što vam je potrebno su trake za depilaciju I vosak. Topla se izvodi tako što se patron sa voskom stavi u posudu sa provrelom vodom I kada se vosak zagrejao i otopio, pustite patron da se malo ohladi ali ne dugo,jer će se vratiti u čvrsto stanje.  Zatim, nanesite vosak na mesto koje depilirate, u smeru rasta dlake, nežno zalepite traku I snažno povucite suprotno od smera rasta dlaka.

Iritacija I crvenilo kože gotovo su stalni  pratilac ovog načina depilacije pa zato odmah po završetku nanesete zaštitnu kremu. Vosak koji vam je ostao na rukama skinite uljem za bebe.

Hladna depilacija voskom je nešto lakša. Trake sa već postavljenim voskom, odlepite I stavite na željeno mesto. Odlepite snažnim pokretom I to je to!

egipatska-depilacija

Kućna šećerna pasta za depilaciju

Šećerna pasta za depilaciju koju možete napraviti kod kuće zove se još I egipatska depilacija.

Sastojci:

Dve šoljice belog šećera, četvrtina šoljice limunovog soka I četvrtina šoljice vode. Kad primetite stvaranje mehurića i podizanje smese, smanjite još vatru a pasta je gotova kada poprimi tamnu boju meda. Posle kuvanja, ostavite smesu da se ohladi 10-ak minuta, onda ulijte u teglu I zatvorite.

Za depilaciju su vam potrebni drveni štapići kao oni od sladoleda I trake. Možete koristiti I staru čistu krpu isečenu na trake. Štapićem uzmite pastu i nanesite je u tankom sloju na kož u suprotnom smeru od rasta dlačica. Na namazani deo stavite depilacijsku traku ili pamučnu krpu i povucite u smeru rasta dlačica. Pastu koja vam ostane  možete koristiti i sledeći put.

Prednosti:

Šećerna pasta je potpuno prirodna i bez konzervansa pa nema alergijskih reakcija. Odlična je za žene sa proširenim venama I osetljivom kožom. Egipatska depilacija poznata je kao jedna od najbezbolnijih  metoda depilacije. Ukoliko se mučite s neželjenim dlačicama, s urastanjem, crvenilom i bolnim depilacijama probajte ovu šećernu pastu da napravite sami I nećete pogrešiti!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts