Saveti za negu kose tokom letovanja

Saveti za negu kose na letovanju

Da bi kosa i posle letovanja i izlaganja jakom suncu, slanoj ili hlorisanoj vodi bila zdrava, sjajna i meka morate je pravilno negovati i pripremiti za to. Evo nekoliko saveta kako to da učinite:

1. Šešir

Vrlo je važno nositi šešir jer on kosu štiti od sunca i isušivanja. Ali, kako se on ne može nositi sve vreme, a naročito ne kada smo u vodi, kosu moramo zaštititi i na druge načine.

2. Zaštitni preparati za kosu

Kupite zaštitne preparate za kosu koji je štite od sunca, slane i hlorisane vode. Oni mogu biti u obliku spreja, losiona ili kreme, vrlo su delotvorni i ne iziskuju mnogo vremena za njihovu upotrebu.

3. Tretman brazilskim keratinom

Pre nego što krenete na letovanje bilo bi dobro da uradite tretman brazilskim keratinom kako bi se koca pod uticajem štetnog zračenja od sunca i slane vode manje isušivala. To će Vam olakšati pravljenje frizure na letovanju i oslobodiće Vas dosadnog feniranja pri spremanju za večernje izlaske.

nega kose letovanje

4. Ispiranje kose pre izlaska iz vode

Kada izadjete iz vode , odmah potražite tuš kako bi kosu isprali od soli ili hlora, u zavisnosti od toga da li ste bili u moru ili bazenu.

5. Ne raščešljavajte mokru kosu na silu

Ne pokušavajte da razmrsite mokru kosu ako to ne možete da uradite laganim češljanjem. Ne raščešljavajte je na silu, čupajući je i krzajući, već stavite neki regenerator za lakše raščešljavanje.

6. Blag šampon bez sulfata

Kada se vratite sa plaže ili bazena kosu operite blagim šamponom bez sulfata koji ne isušuje kosu. Dovoljno je našamponirati je samo jednom jer se kosa na letovanju pere svaki dan. Najbolje je prirodno je osušiti kako bi kosu malo odmorili od fena ili prese za kosu.

Saveti za negu kose posle letovanja

Ako se u toku letovanja niste baš pridržavali svih saveta za negu kose, onda bi po njegovom završetku mogli malo pažnje posvetiti Vašoj kosi.

1. Skratite krajeve

Obavezno skratite krajeve bar 1cm. Bez tih suvih i iskrzanih krajeva kosa će izgledati zdravije i sjajnije.

2. Vratite boju i sjaj

Kako se boja na moru obično ispere i izbledi potrebno ju je izjednačiti i kosi vratiti sjaj. To je najbolje da uradite kod frizera, ali možete uraditi i u kućnoj varijanti.

3. Maska za kosu

Posle svakog pranja nanesite masku za kosu koja najviše odgovara baš Vašem tipu kose, a u frizerskom salonu bi mogli da uradite neki od intenzivnijih tretmana za regeneraciju i hidrataciju kose.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts