Šta treba koristiti za brži rast kose?

Da li vam se nekada desilo da ste u trenutku ludila ili želje za nekom promenom, impulsivno odlučili da odete kod frizera i skratite vašu dugu kosu, baš kao što je to uradila, na primer, Dženifer Aniston? Možda ste tom prilikom zanemarili ono najvažnije, a to je da su neki morali da odseku kosu nakon loših brazilskih ispravljanja kose, i da je jedini „lek“ možda bio drastično skraćivanje dužine kose? Ako volite dugu kosu, i ako ste godinama pokušavali da je pustite da poraste, onda treba da uradite sve što je moguće da je spasite i nemojte misliti da su makaze jedini lek.

Najbolji proizvodi se ne nalaze u prodavnicama, i nisu skupi, oni su dostipni svima i veoma su efektni, savršeni sastojci za vašu kosu. Da bi kosa brže rasla, potrebni su joj proteini, zato su tu jaja, jogurt, pavlaka…

Evo savršenih recepata za vašu kosu, isprobajte ih i do letovanja ćete imati savršenu kosu!

brzi rast kose

Recept za brži rast kose

  • 50 ml ricinusovog ulja
  • 50 ml bademovog ulja
  • 50 ml tečnog glicerina
  • 2 žumanca

Pomešajte sve sastojke, nanesite na suvu kosu i kako je meni frizerka davno rekla, držite na glavi što duže – to bolje. Kao što znate, ricinusovo ulje pomaže bržem rastu trepavica, pa tako i kose.

Maska od jaja

Kada je kosa u pitanju, sirova jaja su najdelotvornija namirnica. Žumance sadrži proteine i masti, i oni hidriraju kosu, dok belance otklanja masnoće.

Za normalan tip kose, za masku koristite celo jaje, za suvu kosu samo žumance, za masnu – belance.

Tretmane sa celim jajetom ili sa žumancetom radite jednom mesečno, tretmane sa belancetom jednom u dve nedelje. Dakle, umutiti jaja (ili onaj deo koji vam odgovara), nanesite na osušenu kosu, ostavite 20 minuta. Isperite što hladnijom vodom i nastavite normalno pranje šamponom.

Makse za oštećenu i suvu kosu

Majonez, maslinovo ulje i jaje

Majonez, pola šoljice maslinovog ulja i 3 žumanca stavite u činiju i promešajte. Nanesite smesu po celoj kosi, pa nakon 20 minuta isperite. Samo je isperite, nemojte je šamponirati.

Avokado, banana i maslinovo ulje

Jedna banana, jedan avokado i kašika maslinovog ulja. Izmešajte i nanesite na vlažnu kosu. Ostavite 20 minuta, dobro isperite hladnom vodom. Kosa će vam postati meka i super sjajna.

Med i maslinovo ulje

Pola šoljice meda i dve kašike maslinovog ulja pomešajte i uvasirajte u vlažnu kosu. Med je odličan za jačanje oštećene kose.

Jabukovo sirće

Pola šoljice jabukovog sirćeta i pola šoljice hladne vode, nanesite nakon šampona, ostavite da deluje 5 minuta, pa isperite.

Tretman sa pivom

Proteini u pivu povećavaju sjaj i jačaju kosu. Jednom nedeljno našamponirajte kosu kao i uvek, zatim prelijte jednu flašu piva po kosi, utrljajte i isperite. Kosa će vam biti sjajna i meka.

Krastavac, maslinovo ulje i jaje

Mešajte 1 jaje sa kašikom maslinovog ulja i izgnječite ¼ krastavca. Dobro umasirajte u kosu ovu smesu i ostavite 10 minuta, pa dobro isperite toplom vodom. Kosa će vam postati neverovatno svilena i meka.

Kao što vidite, bilo koji sastojak iz vaše kuhinje, pomoći će vam da obnovite svoju kosu. Probajte!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts