Šta svaka žena treba da ima u ormaru?

Neke žene će vam reći da je potreban novac da bi se  dama lepo obukla. Neke druge će vam, pak reći da novac nije presudan koliko i stil. Ipak bez obzira da li imate novac da često menjate garderobu ili ne, postoje univerzalne stvari koje nikada ne izlaze iz mode i za koje svakako valja izdvojiti novac, jer su večne.

U zavisnosti od prilike, ovo su stvari koje bi trebalo svakako da imate u ormaru. Možda nemate dovoljno novca da ih kupite ali bolje je skupljati i par meseci i kupiti kvalitetan komad garderobe, koji će vas služiti godinama.

MALA CRNA HALJINA

Neće vas iznenaditi što se na ovoj listi i to na prvom mestu našla kreacije čuvene Koko Šanel, a koju je popularizovala legendarna glumica Odri Hepbern. Koko je svakako znala da stvori garderobu koja će ostati večna, a mala crna haljina koja je od šezdesetih godina samo delimično menjala izgled, svakako je kruna rada ove kreatorke.

mala crna haljina

Haljinica će uvek biti dobar izbor kada je reč o večernjem izlasku ili nekoj drugoj svečanoj prilici. Može biti top, sa kratkim ili dugim rukavima, bez rukava, na jedno rame…. Mogu biti i skroz uske uz telo, ili one koje se malo šire od kukova na dole. Svoju malu crnu haljinu odaberite u zavisnosti od svoje figure. Ovaj komad odeće je obavezan za svaku damu.

Malu crnu haljinu možete nositi na hiljadu i jedan način.
Malu crnu haljinu možete nositi na hiljadu i jedan način.

ZIMSKI KAPUT

U zimskoj perjanoj jakni ne možete izgledati elegantno. Zato sebe častite jednim dobrim kaputom. Naravno, vi sami odaberite model i boju, ali zimski strukirani kaputi su svakako večni. S obzirom da kaput i nije baš jeftin komad odeće, nije loše da kupite baš crni, strukiran, jer je mala verovatnoća da će on izaći iz mode za razliku od kaputa u boji, drugačijih oblika.

Kada odaberete svoj kaput, ne zaboravite da pazite dobro na održavanje. Nije loše, svakog proleća na kraju sezone, da ga odnesete na hemijsko čišćenje, a potom odložite u ormar. U džep stavite kesicu lavande ili recimo mirišljave latice.strukiran crni kaput za zene

ELEGANTNE CRNE CIPELE, SANDALE ILI ČIZME

Svaka žena mora mislite na svečane prilike, tako da nastojte da uvek imate i nešto elegantno od obuće što možete nositi uz haljinu ili neku drugu večernju kombinaciju.

Najbolji izbor će vam sigurno biti cipele, jer se mogu nosti i leti i zimi, za razliku od sandala i čizama. Crna, bela ili pak crvena boja će se najlakše uklopiti u svaku odevnu kombinaciju. Bilo bi dobro da vaš izbor budu visoke potpetice, mada ima žena koje preferiaju manju štiklu ili ravne cipele, što takođe uopšte nije loše. Vi sami odaberite šta volite.

Neka se u vašem ormaru nađu i jedne cipele za elegantnu priliku
Neka se u vašem ormaru nađu i jedne cipele za elegantnu priliku

TANKE  ČARAPE

Ako već nosite haljine, obavezno kupite i po nekoliko tankih, svilenih čarapa. Ovaj odevni komad nije skup, pa vodeite računa da imate nekoliko čarapa, crnih ili u boji noge, jer se lako cepaju. Dobro je i nositi jedne u torbi, pa ako vam se pocepaju van kuće da možete lako da ih zamenite.

Dobre tanke čarape, su odlične uz suknju i haljinu, jer sužavaju nogu, pogotovo one u crnoj boji. U kombinaciji sa visokim štiklama noge će vam izgledati tanje i lepše.

Svaka dama koja nosi haljine i suknje, treba da ima i rezervne čarape kod sebe
Svaka dama koja nosi haljine i suknje, treba da ima i rezervne čarape kod sebe

BLEJZER ILI SAKO

Nikada se ne zna kada ćete morati da obučete nešto ozbiljno i poslovno,zato uvek imajte u ormaru jedan blejzer ili sako, sa dugim rukavima. Boja je relativna stvar ali izbegavajte šarene blejzere. Neka, dakle, budu jendobojni ili u nekim univerzalnim bojama koje se uz sve kombinuju.

Sako ili blejzer su dobri i kada vam treba nešto toplije u elegantnoj varijanti, pa se često  oblače i  preko svečanih haljina. Neretko se nose i u proleće i jesen umesto jakne, a dame koje vole kancelarijsku modu imaju u svojim ormarima i varijante sa kratkim rukavima.

Blejzer ili sako možete obući i za poslovnu i za elegantnu priliku
Blejzer ili sako možete obući i za poslovnu i za elegantnu priliku

BELA KOŠULJA

Modni komad koji takođe decenijama ne izlazi iz mode jeste bela košulja, tako odeća za poslovne žene, ali i one koje vole kancelarijsku modu. Na modnim scenama su se samo menjale strukirane i one malo šire koje se upasuju u suknje i pantalone sa dubokim strukom. Ipak, kada je reč o izboru, ako želite nešto da nosite par godina, odaberite strukirane košulje, one su uvek tražene.
O tome koliko su bele košulje dobre za svaku priliku, mogu posvedočiti i muškarci koji se na nju oslanjaju mnogo duže od žena. Oni su bele košulje nosili još dok su žene nosile duge haljine i korsete.

Svaka žena mora imati bar jednu belu košulju u svom oramru
Svaka žena mora imati bar jednu belu košulju u svom oramru

FARMERKE

Ne samo žene, svi treba da imaju bar dva para farmerica u ormaru. Farmerice se mogu nositi u mnogim prilikama, samo je potrebno odabrati dobar model. Ovo je takođe univerzalni komad odeće koji se već decenijama nosi, a dobre farmerke možete nositi skoro svakodnevno godinama. Ako odaberete farmerke koje vam dobro stoje, izgledaćete izazovnije nego u mini suknji ili kratkoj haljinici.

Džins je večan. Obezbedite sebi dobre farmerke
Džins je večan. Obezbedite sebi dobre farmerke
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts