Kako se našminkati za svaki dan?

Šminka svakako može učiniti da u pojedinom trenucima izgledate lepše. Čak i prirodno lepe žene koriste šnimku s vremena na vreme ne bi li pokrile umor, podočnjake ili neke druge nedostatke na licu. Sa druge strane postoje žene kojima je šminkanje svakodnevnica i koje su navikle da ujutru ustaju nekoliko minuta ranije kako bi se našminkale. Ono što je sigurno, to je da će vam malo pudera ili korektora sakriti nesavršenosti na licu, a senka i maskara uvećati oči. Lepo našminkane usne, učiniće i da vam usta izgledaju senzualnije i punije.

Evo nekoliko saveta za dnevnu šminku:

Saveti za šminkanje
Saveti za šminkanje

KAKO SE NAŠMINKATI ZA ŠKOLU ILI FAKULTET?

Ako ste srednjoškolka ili studentkinja, verovatno volite da se ponekad našminkate kada krenete u školu. Mladim devojkama se ne preporučuje  svakodnevno šminkanje. Nikada u životu nećete imati lepši ten nego sada i treba da ga nosite ponosno, a ne da stavljate ( nepotrebnu ) šminku. Šminkanje ostavite za neki naredni period kada budete malo starije i kada će vam na žalost biti neophodna za lepši izgled.
Za školu možete staviti malo pudera ili tonirane kreme ako imate problema sa bubuljicama ili flekama, eventualno korektor. Što se tiče senke i šminke na očima, ne stavljajte napadne boje i kreon. Tamne senke predviđene su za noćne izlaske i svečanije prilike. Boja senke za oči neka bude nežna i svetla. Maskaru takođe stavljte u malim količinama, ali za ovu priliku najbolje je ne stavljati je uopšte. Što se tiče usana, birajte sjajeve za usne a što se tiče boje takođe neka bude svetla i jedva primetna.
Naravno, škola nije diskoteka, tako da se jaka šminka, zbog koje možete imati i problema sa profesorima, ne preporučuje. Dakle u ovom slučaju budite maksimalno umereni.

Ako se šminkate kada idete u školu ili na fakultet, budite umereni
Ako se šminkate kada idete u školu ili na fakultet, budite umereni


ŠMINKA ZA DNEVNU VARIJANTU?

Ako se šminkate za posao ili slično, naravno dozvoljeno je malo više šminke ali opet bez preterivanja. Koristite svetliju šminku, s tim što na oči možete dodati kreon u tankoj liniji, a ako volite malo jaču senku, dozvoljen je i takozvani ,,smoky eyes“ stil. Evo kako možete našminkati oči na ,,smoky eyes“ način:

Devojka sa videa je koristila tamniju senku, s tim što vi možete odabrati i neku drugu boju. ,,Smoky eyes“ je univerzalni način šminkanja koji se može koristiti i za noćnu i za dnevnu varijantu.
Kada je reč o karminu, pravilo važi isto kao i kod senke – ne birajte drečave i napadne varijante. Na primer crveni ruž ostavite za neku večernju varijantu, a za dnevnu koristite ,,nude“, svetlo roze ili recimo boju kajsije. Nećete pogrešiti ni sa sjajevima za usne nežnih boja.
Upadljiva rumenila, senke sa šljokicama, veštačke trepavice, bronzane kuglice i slično, takođe ostavite za neku večernju kombinaciju.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts