Prirodne maske za lice za zimu

U ovim zimskim danima stalno sam ispred ogledala zagledam svoje lice i uvek, naravno, nađem neku manu: ovih dana, kada uđem u kuću sa minus sedam, pogledam se u ogledalu, vidim samo crveno, opušteno lice. Evo nekoliko dobrih recepata koje možete napraviti kod kuće.

Sastojci:

  • 2 kafene kašičice pirea od bundeve
  • 2 kafene kašičice zdrobljenog avokada
  • 1 kafena kašičica meda
  • ½  kafene kašičice mlevene paprike

Postupak:

  1. Sve sastojke izmešajte u nekoj plastičnoj posudi
  2. Prvo naparite lice  kako bi vam para otvorila pore
  3. Nanesite masku na lice, vrat i dekolte
  4. Nakon 15 minuta dobro isperite mlakom vodom
  5. Nanesite hidratantnu kremu

maske za lice

BUNDEVA je dragocena zbog mnoštva svojih hranljivih sastojaka. Bogata je omega 3 i omega 6 esencijalnim masnim kiselinama, pa osim što blagotvorno deluje na naš organizam, tako deluje i na našu kožu.

AVOKADO je veoma zdrava namirnica, bogata vitaminima E i B, sadrži minerale kao što je kalijum, pa je osim u ishrani, dobar I za negu suve kože.

Maska od avokada je puna minerala, vitamina i antioksidanata pa će rezultat biti mekana i sjajna koža. Unutrašnji deo avokada pomešaj s malo maslinovog ulja, usitni i ostavi na licu da deluje 15 minuta.

Maska od zobene kaša i meda za oštećenu kožu

Od jakog, hladnog vetra koža često ume da bude oštećena i suva, pa je kod takve kože, najbolji lek maska od zobene kaše.

Pomešati malo meda, neprokuvanu zobenu kašu i jedno belance, sve u jednakim odnosima. Naneti na lice i ostaviti da deluje 20 minuta.

Isprati mlakom vodom. Rezultat: mekana i zdrava koža.

Maska od pirinča

Maska od pirinča vratiće tonus vašoj koži i zategnuće je. Kada sledeći put budete kuvali pirinač, nemojte prosuti vodu u kojoj se kuvao, već će te je iskoristiti tako što ćete je naneti na licei  ostaviti da se osuši. Kada vam lice bude potpuno suvo, obrišite ga vatom namočenom u destilovanu vodu.

Koža će vam postati lepa i zategnuta.

Maska od belanaca za suvu kožu

Za izrazito suvu kožu upotrebite masku od čvrsto ulupanog belanca kome ćete dodati nekoliko kapi vruće vode. Ostavite da deluje 15 minuta, pa isperite lice mlakom vodom. Vaša koža će postati baršunasta, meka i sjajna.

Uopšteno, sve maske koje sadrže belance preporučuju se za mlitavu kožu sa porama, borama, bubuljicama, i suvišnom masnoćom.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts