Kako osvežiti prostor u kojem boravite?

Ako ste rešili da malo promenite prostor u kojem živite, uz  minimalne troškove, evo par saveta koji vam mogu pomoći. Dakle nije potrebno kupovati novi nameštaj, uz malo mašte, truda i kreativnosti možete načiniti drastične promene u vašoj dnevnoj ili spavaćoj sobi.

U KOJOJ BOJI UREDITI PROSTORIJU?

Kada rešite da uredite prostoriju, skoncentrišite se na jednu ili dve boje. Zavese, tepih i prostirke na nameštaju neka budu u jednoj boji. Ako nemate dovoljno novca za početak, onda postepeno kupujte, ali kao što rekosmo težite jednoj boji, eventualno dve. Izbegavajte preterano šarenilo, ali vodite računa da vam baš svaki predmet u prostoriji ne bude isključivo jedne boje – počevši od piksle pa sve do ormara.

KOJE ZAVESE ODABRATI?

Za dnevne sobe lepe su duge zavese do poda, ili resaste zavese. Kada je reč o kuhinji birajte zavesu od dve polovine koje se vezuju na suprotnim krajevima prozora. Zavesu vežite nekim zanimljivim mašnicama, a na prozor poređajte cveće ili još bolje zasadite sveže začine koje ćete koristiti u kuhinji.

Kakve zavese odabrati za prostoriju?
Kakve zavese odabrati za prostoriju?

KAKO SAKRITI FLEKE NA ZIDU?

Ako vam se na zidu pojavi fleka, vlaga ili ga deca ukrase svojim ,,remek delima“, kupite samolepljive dekoracije. Mogu biti raznih oblika i veličina, za svaku sobu sobu a podjednako su ineresantni. Što je najbitnije uspešno će pokriti fleke na zidu i spasiće vas prevremenog krečenja.

Ne morate imati fleku da bi ste zalepili ove simpatične dekoracije. Ako vam je prostorija okrečena u belo i jednolična, na ovaj način je možete osvežiti.

Dekoracije će vam posebno ukrasiti kupatilo, ako ih zalepite na pločice, a dečije sobe izlepite crtanim likovima koji im se dopadaju.

Kako sakriti fleke na zidu? Kako osvežiti dečiju sobu?
Kako sakriti fleke na zidu? Kako osvežiti dečiju sobu?

NE PRETRPAVAJTE PROSTORIJU

Prostorije ne valja pretrpavati jer su tako nepraktične za čišćenje. Gledajte da na svakoj polici imate što manje predmeta, jer kada počne čišćenje prašine, trebaće vam više vremena za skidanje, vraćanje i prebrisavanje istih. Dakle višak sklonite, kao i stvari koje nemaju nikakvu funkciju.

KAKO ULEPŠATI STARI NAMEŠTAJ?

Ako imate stari nameštaj, nema potrebe da ga bacate, već ga osvežite i dobićete nove osvežene komade u svojoj kući. Ofarbajte stare komode, ormare i police u neku pastelnu boju, zamenite ručke na vratancima ili jednostavno u knjižari kupite samolepljive tapete kojima ćete obložiti stari nameštaj i dobiti nešto originalno i kreativno.

Šta uraditi sa starim nameštajem?
Šta uraditi sa starim nameštajem?
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts