Ideje za uredjenje dečije sobe za dečake

Dečaci tokom odrastanja menjaju narav, karakter i centar interesovanja, kao što su na primer muzičke zvezde, neki idoli, superheroji… Jako često vidjamo neobične ideje za uredjenje dečačkih soba sa nautičkom, kariranom, Betmen ili nekom sportskom temom.

Kao bebe, njihove sobe su ukrašene likovima iz crtaća, kasnije dolazi na primer Spajdermen, a u tinejdžerskim danima nešto sasvim treće, uglavnom neočekivano…

Ipak, kada su u pitanju dečije sobe za dečake, neke stvari se nikada ne menjaju. Crvena, bela i nijanse plave i zelene boje, kao i kombinacije istih, uvek su dobar izbor za enterijer sobe za dečake.

soba za decake1

Dekoracija sobe za dečake mora biti inspirisana avanturom. Igrajte se bojama, foto tapetima, stikerima, ili uz krečenje i farbanje dočarajte borbu sa krokodilima, fudbalski meč, gusarske brodove, jedrilice, avione…

Dečje sobe pružaju mnogo mogućnosti, upravo zbog njihove bezgranične maštovitosti. Poslušajte Vaše dete, možda će ono samo upravo dati najbolju ideju. Važno je da poznajete svoje dete i njegova interesovanja, kako bi njegova soba bila pravi i udoban kutak gde će provoditi dosta vremena, kako samo, tako i u društvu prijatelja.

I najjobičnija soba, može imati utisak moderne prostorije – učinite da soba liči na stadion ili pećinu. Farbanjem zidova, prikažite tribine, a neka tepih bude u boji zelene trave. Nabavite fototapet enterijera pećine, a okolni nameštaj prilagodite bojama sa tapeta… Za ove poduhvate možete angažovati i umetnika koji od zidova sobe Vašeg mališana može napraviti skoro svaki željeni enterijer.

Zidovi i važnost boja

Motivi na zidovima, različitih oblika i boja daće veselu notu manjoj dečjoj sobi. Krevet na sprat dobro je rešenje ako imate dva dečaka. Tepih sa krupnim detaljima takodje će vizuelno povećati sobu. Dečaci vole plavu boju, pa ako je žele i u svojoj sobi, ispunite im želju. Birajte svetlije nijanse plave jer će na primer teget boja sigurno vizuelno smanjiti i zatvoriti prostoriju.

soba za decake2

Nameštaj

Birajte nameštaj sa zaobljenim ivicama. Ako materijal nameštaja to dozvoljava, napravite na njemu lepu priču u slikama sa likovima omiljenih junaka vašeg dečaka.

Dekoracija

Dok je Vaš dečak još mali, slobodno okačite na luster neobične zvezde i geometrijske figure. Ako soba ima spušten gipsani plafon – još bolje – nabavite aparat za tzv. Zvezdano nebo. Dajte toplinu prostoriji tako što ćete u sobu ubaciti jednog ogromnog medu, i čupkavi debeo tepih…

Ako je soba Vašeg dečaka monotona ili bez mnogo detalja, potrudite se da je razveselite posteljinom, zavesama, podnim prostirkama… Nabavite šarenu dečju posteljinu i što više jastučića i čitav ambijent će se promeniti i postati za nijansu življi.

Detalji za veseliji prostor

soba za decake3

Nekada je dovoljna i mala intervencija da razveselite Vašeg mališana. Evo predloga:

Osim šarene posteljine, odlučite se i za zavese sa dezenom neba, zvezda i Meseca, na kojima će prevladavati plavičasta i žuta boja.

Unesite u sobu tabure u jarkoj boji.

Unesite u sobu, ako ima dovoljno prostora , plastični sobni koš sa loptama.

Fototapet sa slikom fudbalskog stadiona momentalno će udvostručiti površinu sobe i promeniti komletan utisak. Plus, zeleno odmara oči.

Stavite u odgovarajući ugao sobe podnu lampu neobičnog oblika.

Ukrasite radni sto, stolicu, zidove ili police samolepljivim stikerima. Izbor na domaćem tržištu je više nego zadovoljavajući!

Ofarbajte ulazna vrata dečje sobe nekom neobičnom bojom, ili kombinacijom više boja.

Pogledajte slike iz galerije i najlepše dečije sobe za dečake po našem izboru:

soba za decake4

soba za decake5

soba za decake6

soba za decake7

soba za decake8

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts