Najlepše slike žena

Galerije slika neelepših žena za deljenja sa Facebook prijateljima

Slike lepih i zgodnih plavuša i crnki u bikiniju na moru, u kupaćem na plaži, žena sa autima, slike poslovnih žena…

Ako je tačno da ne postoji idealna lepota, sasvim je izvesno da postoji ideal lepote. Taj ideal je oduvek postojao. Njemu su žene uvek težile. Vremenom, prema modi i ukusu, taj ideal se menjao, ali se nikada nije menjala iskonska, prirodna težnja žene da bude lepa, privlačna, dopadljiva.

Malo žena je, međutim, imalo sreću da od prirode dobije lepotu kojoj niko ne bi mogao da stavi primedbu. Zato su od najdrevnijih vremena one tragale za sredstvima, receptima i formulama pomoću kojih bi istakie svoje čari, otklonile ili prikrile nedostatke u svom izgledu. To je bio početak kozmetike, koja je prema tome stara koliko i želja žene da se dotera i ulepša. Na njene tragove nailazimo i u iskopinama iz najstarijih Ijudskih kultura.

U starim egipatskim, grčkim i rimskim nekropolama žene su ostavile iza sebe mnoštvo kozmetičkog pribora: češljeve od kosti, zlata, kornjačevine, štipaljke za čupanje dlačica, naušnice, narukvice, vlasulje, opruge za friziranje kose, bočice za mirise, ogrlice i nebrojeno ukrasnih predmeta. U antičko doba ženska Ijupkost je i u umetnosti, vajarstvu, filozofiji, postala najviši oblik lepote i obrazac za sve ostale oblike. Od tada pa do naših dana žena je za umetnike nepresušivo vrelo inspiracije, izvor i obrazac lepote. U nastavku pogledajte najlepše slike žena.

Slike lepih i zgodnih plavuša sa zelenim očima

Slike žena sa autima

Slike lepih i zgodnih crnokosih žena

Slike mladih poslovnih žena

Slike žena na moru u bikiniju (ležanje i šetanje na plaži)

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts