Crveni karmin prema boji kose i očiju

Crveni karmin ne stoji baš svakom, osim ako se ne našminkate prema određenim pravilima, koja su krajnje jednostavna.

Pri izboru nijanse, birajte karmin prema boji kose i očiju. Na određeni način se nosi preko dana, kada treba birati svetlije nijanse, dok se za večernje izlaske mogu odabrati i tamno crveni ruževi.

Ukoliko imate tanke i male usne, a imali ste prilike da se šminkate crvenim karminom, verovatno ste zaključili da niste dobili željeni efekat. Karmin ovakvih boja lepše stoji na punijim usnama, ali ne očajavajte, postoje jednostavni trikovi koji će vaše usne učiniti punijim i lepšim, pa će vam i crveni karmin samim tip bolje stajati.

Pravila nanošenja crvenog karmina. Kako ga naneti na male i tanke usne?

Crveni karmin ne možete uvek naneti kao što činite sa ostalim ruževima. Postoje jednostavna pravila koja će učiniti da vaše usne izgledaju lepše ako na njih nanosite crvenu boju.

Za početak, ako ste već kupili crveni karmin, kupite i olovku za usne u istoj boji. Nanesite je na ivice usana, pre nego što se našminkate karminom. Sam ruž će vam lepše stajati jer bez olovke može imati neravnu liniju na krajevima usana. Posebno se preporučuje ako su vam usne tanke, jer će olovka učiniti da izgledaju vizuelno punije. Profesionalni šminkeri često usne skroz oboje olovkom, pre nego što nanesu karmin.

Zatim se nanese crveni karmin, i tada maramicom uklonite višak ruža. To je onaj stari trik koji važi za sve ruževe i koji svi vrlo dobro znamo. Kako vam ne bi karmin ostajao na zubima, prst ubacite u usta, stegnite ga usnama i izvucite napolje, baš kao što je to uradila devojka sa snimka.

Ako volite da nosite crveni karmin poželjno je da imate i četkicu za usne. Nju koristite za nepravilnosti, uglove usana i da popunite polja koja ste preskočili. Ne samo kada je crveni karmin u pitanju, već bilo koja boja. Četkicom uzmite malo boje sa karmina i lagano nanosite na usne.

Još jedan savet. Vodite računa da vam usne budu hidrirane. Ako imate suve usne, nanesite pre karmina malo grožđane masti, balzama za usne, labelo ili neku drugu vrstu kreme za hidriranje usana. Tako će i karmin lepše stajati.

Crveni karmin za plavuše, crnke, brinete, crvenokose…

Nijansu crvenog karmina birajte i u zavisnosti od svoje boje kose.

Crveni karmin za crnke – Ako imate tamnu boju kose, birajte neke svetlije nijanse crvene boje, poput narandžanste. Svetle nijanse crvene najlepše stoje na crnkama. Za crnke koje više vole tamnije nijanse crvenog karmina predlažemo crvenu nijansu borovnice.

Crnokose, birajte svetlije nijanse crvenog karmina
Crnokose, birajte svetlije nijanse crvenog karmina

Crveni karmin za plavuše – Plavušama će takođe divno stajati crveni karmin, pa još ako imaju malo bleđi ten, boja će još više doći do izražaja. Klasična crvena boja, najlepše će istaći vaš ten. Šminkeri plavušama preporučuju svetlije ruževe ( poput nežno roze ili bež ) pa ako se odlučujete za crvenu, birajte opet svetlije nijanse ove boje. Pogotovo ako vam je kosa svetlo plava. Tamnije boje možete odabrati ako imate i tamniji ten ili tamniju boju plave kose. Vodite računa da vam i karmin ne bude previše taman, ako vam je lice bledo.

Kakvu nijansu crvenog karmina odabrati za plavuše?
Kakvu nijansu crvenog karmina odabrati za plavuše?

Crveni karmin za crvenokose

– Da se ne biste pretvorili u crvenu boju, za vas predlažemo tamnije nijanse ovih ruževa, poput bordo.

Crvenokose treba da biraju tamnije nijanse crvenog karmina
Crvenokose treba da biraju tamnije nijanse crvenog karmina

Crveni karmin za brinete – Brinetama možda najlepše stoji crveni karmin i imaju najveći izbor nijansi na raspolaganju. U obzir može da dođe cinober boja, ali i tamno crveni karmini. Brinete se mogu poigrati i sa jarkom bojom crvene, u zavisnosti od ostale šminke. Jedino izbegavajte svetlocrvene tonove, premda vaša specifična boja kose može da dozvoli da se u nekim specifičnim slučajevima smelo poigrate i sa ovakvim crvenim karmin.

Crveni karmin za smeđu kosu.
Crveni karmin za smeđu kosu.

Crveni karmin za zelene, plave ili smeđe oči

Crveni karmin za smeđe oči – Narandžansta nijansa istaćiće smeđe oči, pogotovo lešnik boju. Posebno se preporučuje za svečane prilike. Tamnosmeđim očima priliče i tamnije nijanse crvene ili čak ljubičaste.

Kakvu nijansu crvenog karmina odabrati za smeđe oči

Crveni karmin za plave i zelene oči – Plavim i zelenim očima takođe pristaju narandžansti tonovi. U obzir može da dođe i klasičan crveni karmin koji će istaći vašu divnu boju očiju. Svetlo rozikasti tonovi odlična su šminka uz plave oči, pogotovo tokom letnjih dana.

Odaberite pravi karmin za svetlu boju očiju
Odaberite pravi karmin za svetlu boju očiju

Crveni karmin za svaki dan

Na prvi pogled crveni karmin deluje kao šminka koja se nosi samo u svečanim prilikama ili večernjoj varijanti. Ne mora da znači! Neke zvezde poput Dite fon Tiz koriste crveni ruž svakodnevno. Četrdesetih godina prošlog veka ovakva šminka se rado nosila i preko dana, pa i vi uz prave nijanse i kombinacije možete učiniti isto.

Crvene tonove na usnama možete nositi preko dana na posao, u šetnju, druženja sa prijateljima, izlete… Glavno je da vaša šminka ostane skromna i da vam lice ne bude pretrpano. Zato je poželjno da, kada je karmin u pitanju, izaberete svetlije nijanse, poput svetlo crvene, narandžaste, a može da dođe u obzir i boja cigle. Klasična crvena boja nije loša za posao, ako se uskladi sa pravom odećom. Poslovna odeća je često tamne boje, pa će crveni karmin biti pravo osveženje vašoj odevnoj kombinaciji.

Međutim vodite računa da ostale šminke stavile manje. Recimo, izbegavajte tamne senke, previše maskare, veštačke trepavice, kreone i crne olovke za oči na donjem kapku, a budite skromni i kada stavite elajner.

Crveni karmin za svaki dan i za posao? Zašto da ne?
Crveni karmin za svaki dan i za posao? Zašto da ne?
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts