Moderne haljine za maturu 2014

Verovatno je veliki broj devojaka već počeo da bira kakvu će haljinu obući za maturu. Izbor je zaista veliki i zadivljujuć. Ne samo kada je reč o haljini, već i o frizurama, nakitu, aksesoarima, cipelama, torbicama…. Na vama je samo da odaberete kakav stil vam se dopada.

Devojke se na maturi pretvore u prave dive sa crvenog tepiha, pa su, za razliku od nekih prethodnih godina, granice u stilu znatno pomerene.

DUGE HALJINE ZA MATURU

Na prvom mestu kada je izbor haljine za maturu su još uvek duge haljine. One najbolje stoje visokim i vitkim devojkama. Kombinuju se sa svilom, čipkom a crnu boju potisnule su razne nežne i pastelne boje. Tu su još na primer bebi roze, boja kajsije, svetlo plava, pa čak i bela. Uz ovakvu odevnu kombinaciju aktuelne su punđe ili blagi talasi kada je reč o frizurama.

Moderne haljine za maturu i apsolventsko veče 2014
Moderne haljine za maturu i apsolventsko veče 2014
Maturantkinje se najčešće odlučuju za haljjine koje su malo šire od struka na dole, što uopšte nije loše  jer ovakve haljine pokrivaju nedostatke na telu kao što su malo veće butine ili kukovi, ali i malo veći stomak, koji se dodatno može potisnuti i nekim dobrim pojasom. Boju pojasa možete ukombinovati sa haljinom ili se odlučiti za standardnu crnu – pogotovo ako su vam torbica i cipele u toj boji.
Sirena stil je takođe popularan. U pitanju je duga haljina, najčešće top, koja prati liniju tela a od kolena na dole se širi. Ako je materijal sastavljen od šljokica, takođe nećete pogrešiti. Uz ovakvu odevnu kombinaciju, najbolje je napraviti blage talase i prebaciti kosu na jednu stranu. Ovako će vaš sirena stil biti upotpunjen.
Popularne su i duge, uske haljine sa velikim šlicem ili, pak, haljine bez leđa u raznim varijantama. Ono što će biti izuzetno popularno ove godine su duge haljine, koje napred otkrivaju kolena.

Duge haljine su veoma popularne kada je reč o izboru toalete za matursko veče.
Duge haljine su veoma popularne kada je reč o izboru toalete za matursko veče.

ŠIROKE HALJINE DO KOLENA

Takođe veoma popularne su i haljine koje su u gornejm delu uske, najčešće u obliku korseta, a od struka na dole se šire i protežu se do kolena ili kraće. Sa ovakvom haljinom podsećaćete na princezu. Obično su sačinjene od nežnih, lepršavih materijala.

Kratke maturske haljine - da to veče izgledaš kao princeza
Kratke maturske haljine – da to veče izgledaš kao princeza
Kao što smo već pomenuli gornji deo je uglavnom korset, a oko struka su obično pojasevi, ukrašeni mašnicom. Kao i kod dugih haljina, i ovde su šljokice veoma popularne kao modni detalj na haljini. 

Ove godine imamo veliki izbor haljina za maturu
Ove godine imamo veliki izbor haljina za maturu

USKE MINI HALJINE

Iako su potisnute sa liste aktuelnih maturskih haljina, i devojke se za ovu priliku sve manje odlučuju za njih. Uske mini haljinice, pogotovo u crnoj boji, će uvek biti aktuelne. U poslednje vreme ovakve haljine se češće biraju za noćne izlaske, klubove ili neke druge, slične događaje, ali za maturu znatno slabije.

Male crne haljine kao izbor za matursku toaletu
Male crne haljine kao izbor za matursku toaletu
U svakom slučaju, bilo da se odlučite za top, sa dugim, kratkim rukavima, ili u nekoj drugoj varijanti s ovakvom haljinicom nikada nećete pogrešiti bilo da je reč o maturskoj večeri ili nekom drugom dešavanju.

Šta obući za maturu ili apsolventsko veče?
Šta obući za maturu ili apsolventsko veče?
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts