Moderne pletene haljine za jesen-zimu 2014/15

Pletene haljine, bilo da su od čiste vune, od konca ili bilo kog drugog materijala, i bez obzira na to da li su ručni rad ili iz povoljnijih konfekcijskih linija, čini se, uvek su u modi. Činjenica je da je pletena haljina komad odeće koji treba imati i u koji vredi investirati.

Prednost pletenih haljina je u tome što su jednostavne i praktične, odolevaju trendovima i mogu se u svakom trenutku brzo prilagoditi bilo kakvom stilu oblačenja ili prilici. Posebno su zahvalne za jesen i zimu i to one vunene duge pletene haljine.

pletena haljina2

Pletene haljine – za sve prilike i sve generacije

U zavisnosti od kombinacije, pletene haljine mogu nositi tinejdžerke, dame u srednjim godinama, žene koje vole klasiku ali i opuštenost. Sve zavisi od toga sa kojim ćete jedetaljima i kakvom obućom i tašnom kombinovati.

Haljine sa rol-kragnom

Pletene haljine  možete kombinovati sa  visokom petom, ali i sa ravnim dubokim čizmama, zatim uz klasični kaput  ali i sa perjanom jaknom. Ako je haljina sa rolkom oko vrata, bilo da je sa ili bez rukava, poželjno je da uz haljinu nosite malo nakita. U obzir dolaze duge ogrlice, krupna bižuterija, masivne narukvice.

Pletene haljine su jednako atraktivne i zahvalne za kombinovanje bez obzira na to da li su jednobojne ili sa dezenom. Još jedna prednost je što se odlični modeli ovih haljina mogu naći po vrlo povoljnim cenama.

pletena haljina3

Haljina kao tunika

Vunena haljina šireg kroja poznata je i kao džemper haljina. Idealna je za svaki dan. Kombinujte je sa jednostavnom ravnom obućom , atraktivnom maramom i krupnim alkama. Spremni ste za šetnju, kupovinu, odlazak u šoping ili kod prijateljice. Biće Vam toplo i udobno a istovremeno ćete biti u trendu.

Pletena haljina se može kombinovati i na malo atraktivniji način – navucite šljampave čizme, obucite preko haljine kožnu jaknu i začinite vaš nesvakidašlji izgled kapom u nekoj jarkoj boji.

Široka pletena haljina

Ako imate širu pletenu haljinu, možete je u pojasu stegnuti uskim ili širokim kaišem. Na ovaj način ćete naglasiti svoje obline i delovati elegantnije. Obucite još udoban kaputić – duži ili kraći od haljine, i kombinujte sve ovo sa bilo kakvim cipelama. Ako su boje haljine, kaputa i cipela suviše neutralne, izaberite atraktivan i upadljiv aksesoar. Možete kombinaciju razbiti i cipelama sa visokom petom u nekoj jarkoj trendi boji.

Obična jednobojna pletena haljina će izgledati posebno slatko ako je kombinujete sa šarenim debljim hulahopkama, zanimljivim čizmama i zanimljivim modelom torbe u jarkoj boji.

pletena haljina7

Lepo i toplo

Siva debela pletena kratka haljina uz telo, ukombinovana sa kratkom crnom bundicom i visokim čizmama, biće, u isto vreme jako atraktivna odevna varijanta ali i topla i udobna.Crno- sive kombinacije odeće jedna su od najpopularnijih kombinacija boja ove sezone.

pletena haljina4

Moderna ljubičasta

Pored sive, crnu boju pletenih haljina uspešno ćete kombinovati i sa uvek trendi ljubičastom lila i lavanda bojom. Učinite vašu crnu haljinu atraktivnijom tamnoljubičastim čizmicama, čarapama, grejačima ili aksesoarom u ljubičastim nijansama.

Ako volite potpuno crnu kombinaciju, koja nikada ne izlazi iz mode, morate jerazbiti makar jednim detaljem. To može biti masivna zlatna ogrlica.

Poznato je da uz zanimljive modne dodatke, nakit, ešarpe, predimenzionirane mindjuše ili grejače, i najobičnija vunena haljina postaje efektan komad garderobe.

pletena haljina6

Stil sedamdesetih

Pokušajte svoju pletenu haljinu da iskombinujete tako da dobijete prizvuk sedamdesetih. Jednostavno, obucite vašu pletenu haljinu preko zvonastih farmerki a look upotpunite pletenom torbicom.

Pletene haljine mogu biti i svečane

Pletenu haljinu tamnije boje ukombinujte s klasičnim sakoom u crnoj boji. Obujte crne hulahopke, i crne čizmice a izgled obogatite kvalitetnim upadljivim nakitom.

pletena haljina1

Za  totalno glamurozan izgled,  namenjen svečanijim trenucima, malu pletenu sivu haljinicu kombinujte sa bež cipelama i aksesoarom  sa svetlucavim kamenčićima. Izgledaćete potpuno damski i sofisticirano. Look upotpunite odgovarajućom tašnom.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts