Moderne frizure za dugu kosu za 2016. godinu

Najlepše frizure za dugu kosu

I ove sezone iz trenda, kada su u pitanju frizure, ne izlaze ravna kosa, pramenovi jarkih boja u kosi, asimetrične šiške, blago talasasta kosa sa posvetljenim krajevima…

Preporučuju se nešto hrabriji potezi makazama da bi se naglasila samouverenost žene koja nosi frizuru. Sve su češće jake oštre crte za poteze makazama koje će lepo uokviriti lice.

Osim nejednakih šiški, u trendu su i nejednaki krajevi kose, ne klasično stepenasti, već vidno asimetrično sečeni: od jako kratke kose s jedne strane, do velikih dužina s druge strane lica.

Pletenice i riblje kosti  su i dalje neizostavni detalj, u svim mogućim veličinama i oblicima. Duga kosa je posebno zahvalna za frizure koje podrazumevaju pletenice jer su mogućnosti gotovo neiscrpne.

Za kratku kosu upečatljiv detalj je obrijani deo oko ušiju, takodje asimetrično. Od nedavno, ovaj detalj slobodno se primenjuje i u stilizovanju duge kose.

Moderne se i neobavezne pundje, pogodne za dugu i poludugu kosu.

Šiške ne izlaze nikad iz mode, naročite ove sezone, ako su nepravilnog oblika i prošarane kojim jarkim pramenom.

Frizure za dugu ravnu kosu

Ako imate dugu pritom ravnu kosu, potencijali i mogućnosti za eksperimentisanje sa frizurama su ogromni. Kosu možete da isfenirate ili samo ispeglate i ako je zdrava i negovana, dovoljan je i običan konjski rep.

Pletenica za dugu ravnu kosu
Pletenica za dugu ravnu kosu

Vodite računa o krajevima čija su oštećenja više vidljiva na ravnoj kosi. Problem možete rešiti sa malo silikonskih kapi.

Sa dugom kosom, uvek možete pustiti mašti na volju i eksperimentisati sa izraženim repićima ili asimetričnim šiškama. Pletenica kao detalj ove sezone je prosto ultimatum.

Frizura za dugu ravnu kosu
Frizura za dugu ravnu kosu

Frizura za dugu kovrdžavu kosu

Duga kovrdžava kosa je pravo bogatstvo ako je negovana i ako vas mnogo ne muči svojom nestašnošću. Sama po sebi je prirodni ukras.

Za modernu frizuru za kovrdžavu kosu, potrebno je da je najpre ukrotite preparatom koji vam odgovara (vosak, ulje, pena) a onda krenete sa oblikovanjem.

Frizura za dugu kovrdžavu kosu
Frizura za dugu kovrdžavu kosu

Skupljena kovrdžava kosa u nizak, bogat rep koji ćete istaći s jedne strane lica, deluje uredno i elegantno. Još ako pustite po koji neobavezni pramen – dobili ste pun pogodak.

Frizura za dugu valovitu kosu

Valovita ili talasasta kosa je već neko vreme u modi. I ove sezone je jako tražena kao i frizure koje podrazumevaju blago “izgužvanu” kosu. Vežite običan  nizak rep, ali s jedne strane, pustite kosu I izgledaćete čarobno.

Frizura za dugu valovitu kosu
Frizura za dugu valovitu kosu

Takodje, valovitu kosu možete da podignete u visok rep, koji je posebno atraktivan.

Frizura za dugu valovitu kosu
Frizura za dugu valovitu kosu

Frizura za dugu kosu sa šiškama

Šiške uvek podmladjuju i daju licu dozu vrcavosti i nestašnosti. U kombinaciji sa dugom kosom daju moderan i privlačan kontrast.

Moderne su kako retke šiške, tako I one u debljem sloju. Sredina nije u modi! Izaberite da budu vidno kratke (dečačke) ili da sežuskoro do vaših zenica. Ivice mogu biti odsečene potpuno ravno ili zaobljeno. Bilo kakav asimetrični oblik šiški ove sezone je više nego poželjan. Kosu podignite u rep ili neobaveznu pundju.

Frizura za dugu kosu sa šiškama
Frizura za dugu kosu sa šiškama

Stepenasta frizura za dugu kosu

Stepenasta frizura može dati potpuno novi oblik vašem licu. Gustu nemirnu kosu će učiniti poslušnom i urednom, a retku slabu kosu vizuelno može učiniti bogatijom.

Ipak, ove sezone ne preterujte sa repovima, već, ako imate dugu kosu, napravite blago stepenastu varijantu koja podrazumeva i stepenaste šiške a naročito pramenove koji uokviruju lice.

Stepenasta frizura za dugu kosu
Stepenasta frizura za dugu kosu
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts