Moderne frizure za okruglo lice za 2016. godinu

Dame sa okruglim licem mogu se pohvaliti izgledom koji potencira prirodnu lepotu, zdravlje, mladalačku narav, svežinu…

Greška je misliti da je za okruglo lice teško naći odgovarajuću frizuru. Samo treba pratiti savete stručnjaka i vaše će lice, upravo uz pomoć odgovarajuće frizure, izgledati proporcionalnije, izduženije, skladnije.

Ako niste sigurni da je upravo vaš oblik lica – okrugao, pogledajte tipologiju oblika lica na slici ispod.

Prva slika pokazuje okruglo lice, zatim slede četvrtasto lice, srcoliko, ovalno i duguljasto lice.

oblici lica

Zlatno pravilo za frizure za okruglo lice

Moderna frizura za okruglo lice je cilj koji ćete postići ako pod jedan poštujete prvo i osnovno pravilo, a to je da je frizurom okruglom licu neophodno dodati dužinu, a umanjiti širinu.

Frizura okruglo lice za dugu kosu

Duga kosa je vrlo preporučljiva za okrugli tip lica. Dužina kose vizuelno će izdužiti lice. Probajte da izbegnete šiške koje umeju da  dodatno skrate lice.  Slojevite frizure sa izraženim volumenom na vrhu a manjim naglašavanjem  sa strane su dobar izbor. Ovakve frizure stvaraju privid užeg lica.

okruglo-lice-duga-kosa

Frizura za okruglo lice za kosu srednje dužine

Evo frizure koja odgovara skoro svakom tipu kose. Probajte stepenasti bob. Neka pozadi bude kraći, a napred izduženiji.

okruglo-lice-srednja-kosa

Frizura za okruglo lice za kratku kosu

Budite pažljivi sa kratkom kosom ako imate okruglo lice. Ako poštujete osnovna pravila, pak postići ćete odličan efekat I vrlo mladalački izgled.

okruglo-lice-kratka-kosa

Frizura za okruglo lice za kovrdžavu kosu

Duge talasaste frizure ili sa kovrdžama srednje dužine  dobre su za okruglo lice I kao potpuno ravno ošišane ili kao asimetrične. Jedino obratite pažnju da po koji stepenasti pramen doseže do nivoa jagodina jer je to idealna pozicija za sužavanje lica.

okruglo-lice-kovrdava-kosa

Šiške i okruglo lice

Najbolje je da, kad imate okruglo lice imate  frizuru bez šiški. Ako ste baš ljubitelj šiški, koje su skoro obavezni detalj ove sezone kada su moderne frizure u pitanju,  izaberite one duge koje idu u stranu i tako će izdužiti lice. Kraće šiške mogu biti dobar izbor ali samo kod kratke kose ili podignute.

Farbanje kose i okruglo lice

Iskoristite trik pomiću farbe za kosu da biste postigli efekat dužeg lica. Tamnijim tonovima farbajte kosu sa strane, a svetlije nijanse neka budu rezervisane za pramenove na vrhu.

Oprez

Na žalost, postoje I pogrešne frizure za okruglo lice.

Izbegavajte frizure koje dodaju volumen sa strane, kao na primer bujni paž do brade.

Kratke i ravne šiške bi bilo dobro da zaboravite jer šire lice. Već smo rekli da u obzir eventualno mogu doći duže šiške koje će ići u stranu.

Nikako nemojte nositi  ekstremno dugeu ravnu kosu kao ni i ekstremno kratku frizuru.

Frizure koje traže potpuno sklanjanje kose sa lica bi trebalo da propustite. Tako će okruglo lice doći u prvi plan, a kosa neće biti tu da vam vizuelno pomogne.

Frizure ošišane ravno i sa potpuno jednakom dužinom kose nisu najbolje rešenje. Stepenasto i slojevito šišanje je najbolji izbor i kada želite kratku ili dugu kosu, a imate okruglo lice.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts