Crna kosa prema boji tena i očiju

Crna kosa se obično vezuje za jak karakter I stabilnu ličnost dama koje je nose. Dok će nežnije žene radije odabrati plavu ili smedju boju kose, one odlučne biraju – crnu!

Ali oprez –  Čuvajte se crne boje. Jednom kad se ofarbate u crno,  nema povratka. Zapravo ima, ali je neka druga boja vaše kose moguća tek nakon dužeg vremena I uz komplikovanu proceduru. Verovatno ćete morati da pustite vašu kosu da duže vreme raste bez farbanja ili ako nemate vremena da čekate I nestrpljivi ste, da kodu izložite agresivnim tretmanima izbeljivanja što je nepreporučljivo naročito ako imate tanku I retku kosu.

Crna kosa i svetla put

Crna kosa i beo ten mogu biti saveznici ali vrlo retko. Bled ten i belo lice uglavnom se neće uklopiti uz crnu kosu. Osobe sa svetlim tenom prirodno umaju slabe obrve I trepavice, nekada I pege, što će u kombinaciji sa crnom kosom delovati veštački I neprirodno. Verovatno ste primetili da neke žene sa crnom kosom izgledaju hladno ili poput voštane figure – to je upravo zbog loše kombinacije tena i boje kose! Možda nije loše da pre odluke o farbanju kose u crno jednostavno uradite test crnom perikom. Tako ćete najbolje videti moguće rezultate na licu mesta. Ne morate nabavljati skupe perike, možete kupiti one jeftine, kineske izrade, jer vas brine boja, a ne kvalitet kose.

crna kosa1

Crna kosa i boja očiju

Crna kosa najbolje stoji uz tamne crne oči, braon oči i smedje oči. Zelene oči i plave oči su druga priča. Biće posebno I čarobno istaknute u kontrastu sa crnom bojom kose, ali jedino ako imate prirodno taman ten.

Ako ste prirodno svetliji a želite crnu kosu možda Vam mogu pomoći pramenovi u crnoj boji, koje ćete lakše prefarbati, ako vam se ne dopadne krajnji ishod. Ofarbajte u crno samo pramenove kose koji Vam idu uz lice i tako ispunite sebi želju da bar delimično budete crnka.

crna kosa2

Šminkanje i crna kosa

Na trepavice uvek stavljajte crnu maskaru.Ako su vam trepavice slabije, slobodno nanesite više slojeva. Za večernje izlaske možete staviti i veštačke trepavice. Trepavice moraju biti što tamnije kako bi izbalansirale crnu boju kose.

Crne obrve su najprirodniji saveznik crne kose, pa ako imate slabe I svetle obrve, potamnite ih specijalnom olovkom sa četkicom ili osušenom četkicom stare crne maskare. Ako ste odlučni u nameri da budete crnka duže vreme, obrve možete i ofarbati specijalnom bojom za obrve ili ih trajno našminkati u profesionalnom salonu.

crna kosa i obrve

Senke za oči u jakim bojama

Poigrajte se senkama u bojama dragog kamenja sa šljokicama I šimerima. Crnke slobodno sebi mogu priuštiti  dramatično našminkane oči. U obzir dolaze i tamno siva I tamno ljubičasta senka ali u tom slučaju na usne stavite samo neutralni sjaj ili ruž u bež boji ili boji mesa.

Ako vam crna kosa posebno ističe svetao ten, balans ćete postići svetlucavim bronzerom. Posetite solarijum i nabavite bronzer u malo tamnijoj nijansi. Ne zaboravite da malo bronzera a pre toga pudera stavite obavezno na vrat.

Crveni karmin je moždaizmišljen upravo za crnke. Zato, ako prelazite u društvo dama sa crnom kosom, nabavite crveni ruž. Samo ga nemojte kombinovati sa jako našminkanim očima. Oči tek blago uokvirite crni krejonom ili ajlajnerom.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts