Trendi frizure za 2016. godinu

Ušli smo lagano u 2016. godinu i modni blogovi su prepuni predloga za novi i moderniji izgled, bilo da je reč o odeći, obući, aksesoarima, šminkanju ili pak… frizurama. Oči su uprte u dame koje diktiraju modne trendove, a koje kreatori uveliko koriste ne bi li promovisali svoje kreacije.

Kada je reč o frizerskim stilovima, ova godina doneće promene, ali će zadržati i neke najbolje stvari iz ranijih modnih trendova. Kako se i moda vrti u krug, ovoga puta je preuzeto nešto iz osamdesetih, nešto iz devedesetih, a nešto i sa početka dvehiljaditih. Ako ste od onih ljudi koji slepo prate trendove, spremite se da drastično skratite svoju kosu.

KRATKA FRIZURA

Mlada glumica Džeifer Lorens, koja je u Holivud ušla nedavno na velika vrata, skratila je kosu i ofarbala se u plavo. Nestašna ,,piksi“ frizura se mora oblikovati svakog dana ako želite zadržite njen interesantan izgled, ali je zato kraća kosa dosta lakša za održavanje. Uz malo laka za kosu i mašte dobićete sjajan pank izgled. Sama Dženifer vam može poslužiti kao inspiracija.  Mnogi se odlučuju da ostave i malo duže šiške, mada je novi trend da se i one skrate negde do visine očiju.

Dosta pripadnica lepšeg pola skratilo je svoju kosu, još dok se Rijana, žargonski rečeno, vratila u devedesete. Svoju dugu kosu pre nekoliko meseci skratila je i En Hatvej.

Dženfer Lorens je skratila svoju dugu kosu u sipmpatičnu, kratku piksi frizuru
Dženfer Lorens je skratila svoju dugu kosu u sipmpatičnu, kratku piksi frizuru

BOB FRIZURA KAO BIJONS

Svoju dugu talasastu kosu rešila je da skrati i ukroti i čuvena Bijons. Ona je takođe rešila da bude verna plavušama, a kosu je skratila na nekoliko milimetara iznad ramena. Nekada je ispravi, a nekada, kao na primer na dodeli ,,Gremi“ nagrada je ukovrdža i dobije neku vrstu mokrih lokni. 

Ovakve frizure su lake za oblikovanje, kao i za održavanje, a u ukovrdžanom stilu čini da podsećate na holivudsku divu iz šezdesetih godina.  Bijons ponekad stavi i traku oko glave pa dobije simpatičan hipi fazon.

Kratka bob frizura će biti aktulena u 2014-oj
Kratka bob frizura će biti aktulena u 2014-oj

TALASI OSTAJU

Talasasta kosa uvek će biti popularna. Prebačena preko jednog ili oba ramena, jednako je interesantna i jedan je od omiljenih stilova za frizure. Talase nije teško napraviti i kod kuće, premda sve zavisi od toga kakav vam je tip kose. Talase naravno nose dame koje imaju dugačku kosu, a takva kosa zahteva dodatno održavanje, tako da ako želite talase imaćete dodatnu odgovornost.

Talasaste u kovrdžave frizure su uvek aktuelne
Talasaste u kovrdžave frizure su uvek aktuelne

STEPENASTA FRIZURA SREDNJE VELIČINE

Kada su povratnički modni stilovi u pitanju, ove godine vratićemo se malo i na početak novog milenijuma kada je izdominirala stepenasto ošišana kosa, sa šiškama. Ovoga puta zadržite se na srednjoj veličini, malo dužoj od ramena. Ako imate svilenkastu dlaku, neće vam biti teško da održavate svoju frizuru, niti ćete morati da je fenirate ili oblikujete. Frizuru upotpunite sa šiškama na stranu.

Stepenasto ošišana kosa je ponovo aktuelna
Stepenasto ošišana kosa je ponovo aktuelna

U KOJU BOJU DA OFARBAM KOSU?

Ako vam treba predlog za boju kose i ako se redovno farbate, razmislite o već čuvenom ,,ombre“ stilu. Boje koje se prelivaju lepše će vam stajati ako odlučite da ostanete verni dugoj kosi a i mnoge holivudske dive ostale su verne upravo ,,ombre“ stilu.

Ako želite da promenite boju kose odaberite ombre stil kao Kloi Kardašijan
Ako želite da promenite boju kose odaberite ombre stil kao Kloi Kardašijan
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts