Svečane frizure sa pletenicama za dugu kosu

Ženske frizure sa pletenicama javljaju se u bezbroj opcija – od opuštenih dnevnih varijanti pa sve do ekstravagantnih elegantnih pundji od pletenica. Koju god verziju da izaberete, bićete u centru pažnje jer pletenice u bilo kom obliku već sezonama ne izlaze iz mode.

Ako imate dugu i ravnu kosu, mogućnost oblikovanja frizure sa pletenicama je neograničen i vaša kosa je pravi materijal za elegantne i svečane frizure na hiljadu načina.

Pletenica nikad dosta – u bilo kom obliku, one čine najmodernije i najlepše frizure još posebnijim: tu su žito kike, francuske pletenice, riblje kosti, mini kike, pletenice koje idu tik uz glavu…

Opuštene i ugladjene pletenice

I opuštene i uglađene pletenice su i dalje u modi. Za letnje frizure preporučljivije su labavije kike u kombinaciji sa divljim šiškama. Možete napraviti i neobaveznu pundju od tankih pletenica i za tren oka ste dobili savršenu modernu frizuru. Ako u kosu dodate ukras poputcveta, spremni ste za venčanje.

pletenice pundja za mlade

Ako ste rešili da ipak imate nešto ugladjeniji stil, tu su pletenice koje su prljubljene uz glavu i obmotaneu vidu turbana, ali ova frizura zahteva pomoć stručnjaka ili makar umešne drugarice.

pletenice1

U svakom slučaju, pošto želimo da nam svečane frizure traju što duže, pridržavajte se sledećih saveta: Stavite penu za oblikovanje kose i osušite kosu na uobičajen način da biste dobili dovoljnu čvrstinu vlasi nakon pranja. Na ovaj način neukrotivi pramenovi nemaju gde da pobegnu. Da bi Vam krajevi kose delovali sveže, na njih nanesite malo kreme za oblikovanje kose ili par silikonskih kapi.

Francuska pletenica za dugu i za ravnu kosu

Francuska pletenica delovaćekao odličan izbor za svadbu ili maturu. Odiše nežnošću i romantikom. Napravite je na sledeći način: Podelite kosu odvojte jedan širok pramen male gustine. Počnite da pravite francusku pletenic tako što ćete, dok uplićete kosu, s vremena na vreme, ubacite tanak pramen u pletenicu sa leve i sa desne strane. Počnite od razdeljka, preko vrha glave pa sve do drugog uha, pa dalje do sredine potiljka i do vrata. Vežite kraj pletenice gumicom koja za svečane prilike možebiti od nekog ekskluzivnog ili svetlucavom materijala i na kraju pažljivo sakrijte vrhove ispod pletenice. Fiksirajte kosu lakom.

 francuska pletenica

Pletenice nisu samo danas u centru pažnje, već su jedna od najpopularnijih ženskih frizura kroz cijelu istoriju. Bile su deo frizura dama i iz plemstva i iz običnog naroda. Čak su istari Egipćani nosili umetke u vidu pletenica. U 18. Veku, pletenice postaju je dio uniforme pravnika i sudija, i ovaj trend se u Engleskoj zadržao do današnjih dana. Danas ih nose žene svih godina, svih profesija, domaćice, devojčice ali i trendseterke na crvenom tepihu. Obično se navodi ime Jennifer Aniston, koja je prva crvenim tepihom na dodeli Oskara, prošetala sa frizurom koja je zapravo bila tanka pletenica ispletena kao traku za kosu. Probajte i vi da napravite pletenicu koja će imati funciju rajfa, uvijte krajeve kose i dobićete savršenu svečanu frizuru.

pletenice pustena duga kosa

Pletenice – od komplikovanih frizura do brzih i jednostavnih rešenja

Pletenice mogu biti vrhunac veštine oblikovanja kose, ali s druge strane mogu biti i toliko lake za pravljenje i tak biti idealno i brzo rešenje, kad ne znate šta s kosom.

Ravna i duga kosa voli pletenice koje su bolje pričvršćene i fikisirane pa ako stvaraju seksi i zavodnički izgled. U svakom slučaju, pletenica jepostala neizbežan modni dodatak današnjice.

Elegantna „Timošenko“ pletenica

Ako imate svilenkastu i ravnu kosu obavezno na pletenice poprskaje malo laka za kosu i koristite čvrste ukosnice. Ima dosta načina na koji se ‘Timošenko pletenica’ može napraviti, ali najjednostavnije je da ispletete dve obične pletenice i jednostavno ih prebacite jednu preko druge poput rajfa. Na kraju, učvrstite ukosnicama.

pletenice timosenko stil

Pletenicama u kosi daćete posebnu svečanu notu ali i volumen ako kosu blago natapirate.

pletenice prekoramena tapitana

Pletenica u kombinaciji sa konjskim repom može biti brz izbor a frizura koju ćete dobiti izgledaće elegantno. Iskoristite Vašu dugu i ravnu kosu za ovaj eksperiment. Vežite visoki rep i ispletite ili običnu klasičnu pletenicu ili žito kiku. Da bistepostigli upečatljiviji efekat, kosu možete jednokratno prošarati pramenovima kose u drugoj boji ili jednostavno dodati neki ukras u vidu trakica. Fiksirajte frizuru lakom, a na krajeve  stavite malo silikonskih kapi.

pletenice konjski rep

Na kraju, bez obzira na to da li je reč o devojačkim pletenicama i žito kikama, ribljij kosti, ili komplikovanoj pundji od pletenica, sigurno je da ne izlaze iz mode. Zbog toga što se mogu oblikovati i kombinovati na bezbroj načina, spadaju u detalj frizura za sva vremena.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts