Najbolje frizure za kovrdžavu kosu za 2016. godinu

Ako imate prirodno kovrdžavu kosu, I želite da vam lokne uvek budu sređene i u trendu, ili volite da vašu ravnu kosu često uvijate ili imate trajne lokne, predlažemo Vam moderne frizure za kovrdžavu kosu.

Prednost kovrdžave kose je u tome što je vrlo lako napraviti brzu frizuru kada nemate dovoljno vremena. Ipak, ovakav tip kose je nešto zahtevniji za negu I održavanje.

Kovrdžavi bob

lokne bob

Kovrdžavi paž ili bob, je odličan izbor za dame sa kosom srednje dužine. Savršena je za žene sa četvrtastim, ovalnim i duguljastim oblicima lica. Bob nikad ne izlazi iz mode, a ova frizura, iako prilično jednostavna, može da prodje I kao dobar izbor za svečane prilike. Kovrdžavi bob je posebno atraktivan ako Vam je kosa stepenasto ošišana.

Piksi frizura sa kovrdžama

lokne piksi

Evo jednostavne i brze a prelepe frizure za dame sa loknama! Piksi pristaje skoro svakoj teksturi kose i  ne zahteva mnogo vremena za oblikovanje. Brzo pranje, brzo sušenje I svega par minuta za fino oblikovanje kose, kratke piksi frizure čine nezamenjivim I jedinstvenim a ujedno I vrlo praktičnim izborom za osobe koje nemaju uvek dovoljno vremena za pravljenje frizura. Znajte da će Vaše lokne biti krupnije ako kovrdžavu kosu često kratko šišate.Utisak možete dodatno poboljšati izvlačenjem po kojeg pramena u jarkim bojama.

Afro lokne – slobodno puštena kosa sa sitnim loknama

lokne afro

Ako imate izuzetno sitne lokne, jednostavno ih držite negovanim i pustite da slobodno padaju. Najlepše će stajati  damama sa okruglim i četvrtastim oblikom lica. Redovno koristite balzam za kosu, a ako vam je kosa suva, nekada je dobro da regenerator ne isperete. Nemojte kosu sa sitnim loknama češljati četkom već češljem s retkim zupcima. Koristite i specijalne kreme za negu kovrdžave kose.

Pletenice u kovrdžavoj kosi

lokne pletenica

Pletenice koje su tanke su  odličan način za ‘kroćenje’ kose ako Vas čini nervoznom zbog neposlušnih pramenova koji umeju da štrče. Tanke pletenice takodje možete da skupite u visok ili nizak rep ili jednostavnu a atraktivnu pundju.

Dobar efekat možete da postignete I ako od cele kose ispletete jednu bogatu pletenicu, riblju kost ili takozvanu žito kiku. Pletenice su posebno praktične preko leta. Potrebno je samo malo vremena I umešnosti. Ukrasite vašu pletenicu trakom za kosu u modernim jarkim bojama.

Raspuštena, stepenasta kosa i kovrdžava frizura

lokne raspustene

Nanesite posebnu kremu ili serum za oblikovanje kovrdžave kose, ukrotite nestašne pramenove šnalama i jednostavo je pustite. Ovo je odličan I brz način da se pripremite za svakodnevne izlaske i dnevne prilike.

Visoki rep ili punđa za kroćenje nestašnih lokni

lokne podignuta

Skupite kovrdžavu kosu u bogat visoki rep ili napravite neobaveznu modernu pundju. Visoki rep vizuelno izdužuje lice pa je ova frizura dobar izbor za dame sa okruglim licem. Ukrasi za kosu poput šarenih šnala ili ukosnica upotpuniće vaš lep izgled. Za svečanije prilike birajte metalne šnale ili ukosnice sa šljokicama. Kovrdžava kosa će takodje izgledati lepo ako je sakupljena u niski rep ukrašen lepom šnalom.

Asimetrična frizura za kovrdžavu kosu

lokne pola pola

Frizura koja podrazumeva kosu napola podignutu i napola raspuštenu, dobro će se uklopiti za različite prilike. Izgledaće još bogatije sa šiškama. Ukrasne svetlucave trake ili atraktivni rajf učiniće ovu frizuru pravim izborom za večernje izlaske.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts