Romantične frizure za mlade

Izgledajte zanosno na svojoj svadbi

Približava se dan vašeg venčanja. Treba odabrati venčanicu, dekoraciju, šminku, ali i frizuru. Pored venčanice, frizura je najbitnija stavka kada se radi izgledu buduće neveste. Mnoge udavače odlaze i po dva puta na probu, kako bi bile sigurne da će frizura biti adekvatna i postojana.

Kakvu ćete frizuru odabrati za svoju svadbu, zavisi privenstveno od vašeg ličnog izbora i ukusa, ali i od dužine kose, oblika lica i sličnih, naizgled, nebitnih detalja. Takođe veo ili kruna šta već želite da nosite, igrju bitnu ulogu u odabiru frizure za mladu.

Kakvu frizuru da odaberete za svoju svadbu?
Kakvu frizuru da odaberete za svoju svadbu?

Frizure sa krunom i velom

Ako želite da nosite krunu ili tijaru, poželjno je da vam kosa bude bujna. Kruna može da ide na bilo koju vrstu frizure, ali najbolje stoji, na bujnim talasima, kovdžama ili raskošnoj, podignutoj punđi.

Frizure sa krunom ili tijarom
Frizure sa krunom ili tijarom

Ukoliko ste se odlučili za veo, frizura takođe zavisi od ovog dodatka. Veo se obično kači na punđu, koja može biti skromna i spuštena na potiljak. Puštena kosa nije za veo, izuzev ako ga nosite samo na venčanju ili za slikanje. Veo, ma koliko bio proziran, pokriće vam kosu pa u tom slučaju se neće videti kakva vam je kosa.

Kada odete po venčanicu i veo zamolite radnice u salonu da vam pokažu kako bi ste mogli da ga zakačite, a ujedno im objasnite i kakvu frizuru planirate da napravite.

Tijara i veo se mogu iskombinovati zajedno.

Šta ako se odlučite da nosite veo na svojoj svadbi?
Šta ako se odlučite da nosite veo na svojoj svadbi?

Frizure sa dugom kosom

Neveste koje imaju dugu kosu mogu napraviti milion i jednu frizuru. Pred vama je veliki broj mogućnosti.

Ako ste zakazali svadbu u letnjim mesecima, najbolje je pokupiti kosu u punđu ili rep. Ukoliko želite puštenu kosu, očekujte da će vam biti veoma vruće u predelu potiljka.

U slučaju da želite da pustite kosu, umesto vela, frizuru možete ukrasiti nekom upadljivom šnalom.

Devojke koje su skromnijih prohteva, obično se isfeniraju pravo. Ovo je lep izbor, ali pomalo dosadan. Za dan vašeg venčanja ipak je potrebno nešto raskošnije.

Frizure sa punđom.
Frizure sa punđom.

Najbolji izbor za vašu svadbu svakako je talasasta frizura, naročito ako imate baš dugu kosu. Talasi su postali veoma popularni, naročito tokom 2016. godine. Zamenili su kovrdže, koje polako izlaze iz mode. Ako ne znate kakvu bi ste frizuru za svoju svadbu, a imate dugu kosu, razmislite prvo o blagim talasima.

Talasasta kosa je idealna za devojke sa okruglim licem. Možete slobodno pustiti kosu bez ikakvog vezivanja, a možete i prebaciti kosu na jednu stranu. Ovo je možda bolja i interesantnija varijanta. I u ovom slučaju kosu možete uklrasiti šnalom umesto vela.

frizre za mlade duga kosa

Svečane frizure za kratku kosu

Kratka kosa jeste problem kada je frizura za neveste u pitanju. Ovo nije samo problem za mlade, već i za neke druge svečane prilike. Ako vam je baš kratka kosa, možete jedino da napravite frizuru koju inače nosite svaki dan.

Ako je kosa malo duža, negde oko deset, petnaest centimetara, onda već nešto sa njom i može da se uradi. Opet, najlepše je uviti, kao što su to radile dive šezdesetih godina. To može biti stil ,,a la Merlin Monro“, takođe i ovoga puta možete pokupiti jednu stranu kose šnalom ili iza uveta.

Devojke koje imaju malo duže šiške, imaju više mogućnosti za doterivanje. Šiške se mogu podići ili ošišati na stranu.

Frizure za venčanje - kratka kosa
Frizure za venčanje – kratka kosa

Pletenice su hit 2016.-e

Kako su se pletenice u raznim oblicima vratile u modu, postale su i apsolutni hit ove godine, kada su frizure za svadbe u pitanju.

Za početak, mogu se uklopiti i na punđe i na dugu kosu, a možete čitavu kosu pokupiti u pletenicu.

frizre za venčanja pletenica

Kod punđi se praktikuje takozvana rajf pletenica. Frizuira izgleda tradicionalno i romantično. U poslednje vreme se pletu kike na potiljku, što je takođe interesantno. Ako ste pustili kosu, pletenica se može isplesti i sa strane, ka ušima. Vodite računa da se gumica, kojom ste vezali kiku ne vidi, neka vam je frizer prikrije kosom ili nekim ukrasom.

frizure za venčanja pletenice 2016

Ili zašto ne biste čitavu kosu pokupili u peletenicu. Danas nisu u modi klasične kike, već takozvane žito pletenice i slično. Nisu za veo, ali su sjajne za ukrase, kao što su šnale ili trake.

frizure za venčanje pletenica

Kakvu su frizuru imale poznate dame na svom venčanju?

Zašto ne bi ste ukrali ideju za svadbenu frizuru od neke poznate dame.

Najviše pažnje u ovoj deceniji, privuklo je venčanje princa Vilijama i Kejt Midlton. Kejt je na svojoj svadbi izgledala veoma skromno, pa je takva bila i frizura. Ona je pretežno kosu sklonila pod veo. Deo kose, koja je blago uvijena je bio delimično pokupljen.

frizure za mlade

Jelena Ristić, danas Đoković se odlučila za jednostavnu pletenicu. Svadba je bila u letnjim mesecima, tako da je ovo bilo idealno rešenje, kako nevesti ne bi smetala visoka temperatura.

frizure za venčanje

Kim Kardašijan se nije mnogo trudila oko frizure kada se udavala za Kajne Vesta. Ona je jednostavno pustila kosui sklonila je iza ušiju. Krajeve je blago uvila.

frizure za svadbu

Iako je svoje venčanje držala u strogoj tajnosti, Severina je takođe otkrila kako je izgledala na dan svoje svadbe. Imala je veo tradicionalnog izgleda, a kosu je pokupila u jednostavnu punđu. Napred je pustila dva manja pramena.

Slika preuzeta sa www.kurir.rs
Slika preuzeta sa www.kurir.rs

Kao što vidite, dame koje važe za modne ikone znaju da je ključ stila u jednostavnosti, kao što je svojevremeno govorila Koko Šanel. Neka frizura na dan vašeg venčanja bude zanosna, ali ne preterujte.

Bez obzira na kakvu se frizuru odlučite, pratite svoj ukus i svoj stil. Nemojte se opterećivati i nemojte preistitivati svoje odluke, jer ćete uvek biti nezadovoljni nečim. Svaka mlada je lepa ako je srećna i ispunjen u ljubavi. A za frizuru ćemo lako.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts