Moderne svečane frizure prema obliku lica

Gotovo je izvesno da je najveća pažnja vašoj kosi i njenom oblikovanju najpotrebnija kada je reč o nekim svečanim prilikama. Za rodjendane, venčanja, izlaske uvek se podrazumeva da je potrebno odvojiti više vremena da biste imali potpuno odgovarajuću frizuru u skladu sa prilikom ali i u skladu sa vašim oblikom lica.

Svaka svečana i posebna prilika podrazumeva neka posebna pravila. Recimo, za odlazak na nečije venčanje skoro da nema nikakvih prepreka u maštovitosti i kreativnosti. Jedino treba da se povede računa o kombinovanju sa garderobom I naravno – vašim godinama.

Sve što je od ukrasa za kosu ikada izmišljeno dolazi u obzir, samo bez preterivanja, naročito ako ste odlučili da nosite upadljiv nakit ili ako vaša haljina ima svetlucave detalje. Ukrasne glomazne šnale sa cirkonima, rajfovi sa cvetnim detaljima, trake sa diskretnim perjem u raznim bojama – na  vama je samo da izaberete!

Osnovni preduslov za dobar izgled je da je kosa negovana, sveže ošišana, bez iskrzalih krajeva, i naravno, ako se farbate, bez upadljivih ružnih izrastaka.

Kad je frizura gotova, dozvoljena je i po koja šljokica u kosi i korišćenje preparata za jačanje sjaja kose.

Da bi frizura u ovim prilikama trajala dovoljno dugo, uglavnom ju je potrebno dobro fiksirati, da ne biste usred svadbe trčali stalno do toleta da je popravljate.

Zadatak će biti lakši ako inače imate dobro oblikovanu kosu i kratku kosu. Frizura može delovati svečano i sa samo bar interesantnih dodataka uz malo energije a puno kreativnosti. Ako imate dugu kosu, izbor je nešto veći – pletenice, pundje, podignuta kosa sa ispuštenim pramenovima…

Evo naših predloga u kojima možete naći inspiraciju a koji seodnose na oblikovanje frizura koji će idealno odgovarati proporciama vašeg lica. Za svaki oblik lica postoji veliki izbor, a potrebno je obratiti pažnju da ne pogrešite kako ne biste dodatno naglasili na primer kockasti oblik lica, duguljaste obrise, naglašeno čelo, okruglo lice… Poštovanjem odredjenih pravila greška je minimalna, a izgledaćete moderno i u skladu sa trendovima.

Svečane frizure za okruglo lice

Okruglo lice se odlikuje slabije izraženom bradom, jedrijim obrazima, većom širinom lica uopšte.

Zato je važno da birate frizure koje će vaše lice vizuelno izdužiti. Preporučljive su asimetrične duže šiške koje će ići u stranu. Izbegavajte ravne kraće šiške. Stepenasta kosa sa slojevitim pramenovima koja će padati oko lica će suziti lice. Lokne na kratkoj kosi treba izbegavati takodje. Podignuta kosa u pundje dolaze u obzir ali nemojte je zalizivati već ostavite pramenove koji će uokviriti lice. Prilepljena kosa samo će dodatno učiniti lice širim što vam ne treba.

svecana-frizura-okruglo-lice

Svečane frizure za ovalno lice

Ovalno lice trpi sve vrste svečanih frizura. Jedino što će odrediti vaš stil je dužina kose. Kratka kosa će izgledati savršeno sa zanimljivim detaljima poput metalnih šnala I ukosnica. Ovaj tip lica odlikuje se savršenim proporcijama pa kosu sklonite sa lica da bi lepota skladnosti došla do punog izražaja.

Dozvoljene su sve varijante: podignuta kosa, elegantna pundja, asimetrični detalji, stepenasti pramenovi, pletenice, lokne, prelomljena kosa, elegantna bob frizura…

svecana-frizura-ovalno-lice

Svečane frizure za duguljasto lice

Duguljasto lice se može vizuelno frizurom skratiti uz dobru frizuru. Skoro su obavezne šiške koje će prekriti čelo. Takodje, asimetrično ošišani pramenovi koji će padati s jedne strane lica daće dobar efekat. Lokne I kovrdže takodje će ublažiti izduženost.

sveana-frizura-duguljasto-lice

Svečane frizure za četvrtasto lice

Četvrtasto lice treba ublažiti mekšim oblicima kose. Romantičan a svečan izgled omogućiće i lokne.Izbegavajte potpuno ravnu kosu i dužinu do brade. Takodje, ne bi trebalo da izaberete frizuru u kojoj će vam kosa ići prilepljena uz lice. Razbarušene frizure sapuno volumena će pomoći. Nemojte birati visoke pundje i visoko podignutu kosu.

svecana-frizura-kockasto-lice

Svečane frizure za srcoliko lice

Srcoliko lice se odlikuje izraženijom bradom, sa nešto naglašenijim čelom i jagodicama. I ovaj tip lica je relativno zahvalan kada je u pitanju izbor svečanih frizura. Oštre crte brade ublažite na primer loknama ili prelamanjem kose.

svecana-frizura-srcoliko-lice

Svečane frizure za trouglasto lice

Trouglasi oblik lica ima manje čelo, a jače izraženu vilicu. Oštre crte ublažite frizurama koje će pramenovima uokviriti lice. Šiške možete i da izbegnete.

svecana-frizura-trouglasto-lice

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts