Jednostavne i ležerne podignute frizure za 2016. godinu

Stiže nam leto i visoke temperature. Zato je poželjno nositi podignutu kosu, kako nam ne bi bilo prevruće, naročito u predelu potiljka.

Podignute frizure su najčešće u vidu repa ili punđe. Kosa ne smeta licu, a možemo formirati na stotine različitih frizura u zavisti od toga kako volimo da nosimo svoju kosu.

Frizure za kratku i poludugu kosu

Iako možda deluje nemoguće, možete podići kratku ili poludugu kosu.

Skroz krakta kosa se obično podiže gelom. Dovoljno je oblikovati svaki pramen, tako što ćemo ga podizati na gore. Tako oslobađamo potiljak a dobijamo opuštenu i nekovnencionalnu frizuru.

Devojke koje imaju kosu dužine pet, šest centimetara, mogu i natapirati malo svoju frizuru. Da bi frizura dobro stajala, naprskajte laka za kosu.

Podignuta frizura za kreatku kosu.
Podignuta frizura za kreatku kosu.

Poluduga kosa se ne može podići u visoki rep, ali se može podići ukosnicama ili šnalicama. Od kose do ramena se čak može podići i fina punđa. Doduše ne možete da dobijete uredno pokupljenu punđu, ali možete neki tršavi i nepravilni oblik, što je interesantno za svećane prilike.

Posignute frizure za poludugu kosu.
Posignute frizure za poludugu kosu.

Za dugu kosu predlažemo frizure sa loknama

Sa dugom kosom možete raditi šta god poželite. A kada je reč o podizanju kose, tu je tek čitav niz interesantnih frizura. Punđe, rep, podignuta kosa na stranu … samo je potrebno imati malo mašte. Ukoliko ipak ne znate šta bi ste uradili sa svojom kosom, pogledajte video tutorijale na internetu. Mi smo, za početak izdvojili sledeće:

Punđe mogu biti i klasične, podignute na teme. Ovo su sjajne frizure za ozbiljne prilike kao što je posao, sastanak ili slično. Klasičnu punđu možete napraviti jednostavno pomoću čarape. To učinite na sledeći način: odsecite vrh na čarapi i urolajte je u krug. Zatim vežite rep na željenoj visini. Kroz rep priovucite urolanu čarapu i kosu prebacite preko nje, tako da je pokrijete i da se ne vidi. Višak kose obmotajte oko punđe. Ako vam je objašnjenje nejasno, pogledajte priloženi video klip:

Kada je reč o takozvanom konjskom repiću, i ovde možete improvizovati. Leto je vreme tršavih frizura, pa nešto slično možete napraviti i sa repom. Podignite ga što više i ,,izgužvajte“ penom. Frizura je odlična za dnevnu varijantu, a noću, kada je temperatura malo prijatnija, možete i pustiti kosu. Rep se može i uviti peglom, figarom, štapićima ili krpicama. Tako ćete dobiti blage talase.

Konjski repić - jednostavno i ležerno
Konjski repić – jednostavno i ležerno

Ono što je možda najlepše kada su u pitanju podignute frizure, jesu kovrdžave punđe. Uvijte kosu po želji, za početak. To možete učiniti, kao što smo već rekli, štapićima, presom, figarom, krpicama ili nekom drugom metodom. Sasvim je nebitno kakve će vam biti lokne, ali poželjno je da to budu blaži talasi. Kosu potom podignite ukosnicama ili šnalicama do željene visine. Za ovakvu frizuru je potrebno malo veštine, ali imate čitavo leto da vežbate. Dok podižete kosu uvijajte je, kako bi ste skratili pramenove, a potom ih nasumično kačite šnalama.

Evo još jednog, sličnog predloga za podignutu kosu sa blagim loknicama:

A šta da radim sa šiškama ?

Šiške mogu predstavljati problem leti, jer će se lakše mastiti, pošto nam se čelo pojačano znoji. Ako ste ljubitelj pravih šiški, potrebno je govoto svakodnevno održavanje i feniranje. Međutim, šiške ne moraju biti problem i ako volite podignute frizure, možete podići i šiške.

Kada govorimo o podignutim frizurama, šiške ih svakako ulepšavaju. Naročito šiške na stranu. Podignute frizure s preda mogu biti malo monotone i dosadne, ako samo pokupite i zaližete kosu. Zato je poželjno imati bar šiške ili izvući neki pramen da pada preko lica.

I šiške se mogu podići i zakačiti nekom šnalom tako da se kosa malo podigne na temenu.

Podignute frizure sa šiškama.
Podignute frizure sa šiškama.

Podignute frizure sa pletenicama


Pletenica
će vašoj podignutoj kosi dati dodatnu draž. Jedna interesantna pletenica oko glave menja ukrase za kosu. Pletenica može biti kao riblja kost, a može se napraviti od jednog pramena koji se jednostavno prebaci oko glave ili se obmota oko, na primer, punđe.

Kada smo već kod punđe, tokom 2016. godine, frizure u kombinaciji sa pletenicama i punđama su pravi hit, naročito za svečane prilike.

Pletenica na potiljku je takođe interesantna. Ona se nosi i uz rep, ali mi predlažemo radije punđu, kako bi se pletenica videla.

Podignute frizure sa kikom.
Podignute frizure sa kikom.

Svečane podignute frizure za svadbu

Već decenijama, devojke su na svojim venčanjima rado birale podignute frizure. Samo se menjala moda.

Tršave punđe sa pletenicama su više nego aktuelne i tokom 2016. godine za novopečene neveste. Na njih se lako nakači veo ili pak neki drugi ukras za kosu koji može da zameni veo. Ako je adekvatna punđa, na njoj će lepo stajati i tijara.

Podignute frizure za svadbe nisu samo lepe, već i praktične. Ako je vaš frizer spretan, lako će vam napraviti podignutu frizuru koja će stajati ceo dan, a opet vam neće biti prevruće.

Rep nije previše interesantan za svadbu, jer se obično nosi u nekim ležernijim varijantama, ali uz malo mašte, zašto da ne. I ovo može biti interesantna podignuta frizura za svečane prilike.

Podignute frizure za svečane prilike: svadbe, mature, proslave ....
Podignute frizure za svečane prilike: svadbe, mature, proslave ….
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts