Moderne ženske kratke frizure za 2016. godinu

Trendi kratke frizure za 2016. godinu

Ukoliko pratite modne trendove onda ste sigurno upoznati sa time da je kratko ošišana kosa u modi ove sezone. Ako nemate ideju, a dovoljno ste hrabri pa ste se odlučili na drastičan korak kao što je skraćivanje kose, pogleajte naše predloge. Promena je uvek dobrodošla, naravno ako je nabolje.

Asimetrične frizure

Asimetrija je svakako jedan od način da napravite modernu frizuru koja privlači pažnju gde da se pojavite. Asimetrične frizure izgledaju zanimljivo i nemojte se bojati da eksperimentišete. Sigurno ne želite da igrate na kartu sigurnosti i završite sa dosadnom frizurom kojom se utapate u masu. Tražite od vašeg frizera da se poigra makazama i odseče pramenove oko lica nejednako. Takođe, ako niste spremni da se u potpunosti odreknete svoje duge kose, možete uraditi i popularni “undercut”, koji predstavlja obrijana glava sa jedne i duga kosa sa druge strane. Puno je mogućnosti, a od vaše maštovitosti zavisi šta ćete odabrati.

kratka-asimetricna-frizura

Bob frizure

Bob frizure postale su jako popularne poslednjih godina i mogu ih nositi žene svih godina. Ovde takođe ima dosta mogućnosti, asimetrični bob, klasični bob, talasasti bob… Mnoge zvezde poput Viktorije Bekam, Bijonse i Karli Klos već su prihvatile ovaj trend i pokazale svoju predivno stilizovanu kosu. Ova frizura u isto vreme izgleda i neobavezno i elegantno, a može se nositi u svim prilikama.

bob-frizura

Kratke slojevite frizure

Predstojeća sezona je sezona raznovrsnosti u kojoj je gotovo sve dozvoljeno. Najviše mogućnosti za eksperimentisanje pruža vam slojevito ošišana kosa. Svaku frizuru možete od jednostavne transformisati u modernu i zanimljivu samo dodajući nekoliko slojeva. Oštro odsečeni slojevi ostaviće utisak fanki izgleda, dok „mekši“ slojevi dodaju volumen pa su dobar izbor za osobe sa tankom kosom. Ako se odlučite za bilo koji od ova dva načina, imajte pri ruci gel ili vosak za kosu, kako biste u svakom momentu mogli popraviti eventualne nedostatke na kosi.

kratka-slojevita-frizura

Piksi

Ova frizura oduvek je popularna među ženama, a naziv ove slatke frizure potekao je od engleske reči „Pixie“ što znači „mala vila“. Iako je kosa dosta kratka, i može na prvi pogled delovati kao tipična muška frizura, ona je u stvari jako ženstvena, elegantna i neobična. Kao i sa većinom frizura i ovde možete dodati dozu individualnosti poigravajući se sa pramenovima, bilo prednjim ili zadnjim koji mogu biti duži od ostatka kose. Skroz kratke šiške isto su zanimljive i odlične za kreiranje sopstvenog izgleda. Još jedan veliki plus ovoj frizuri je što je u potpunosti prilagodljiva svakom tipu kose i laka je za održavanje.

piksi-frizura

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts