Idealne haljine za punije dame

Haljine za punije dame

Mnoge dame koje imaju problem sa suvišnim kilogramima plaše se da nikad neće moći da pronađu adekvatnu i savršenu haljinu za sebe.

Ako ste jedna od njih – ne očajavajte i glavu gore! Za žene sa viškom kilograma i te kako postoji veliki izbor predivnih haljina u kojima ćete izgledati seksipilno i elegantno.

Problem sa viškom kilograma ne mora obavezno da znači da ne možete da izgledate poželjno u haljinama.

Boje haljina i kilogrami

Imajte na umu najpre trikove sa bojama. Boje koje su tamnije smanjuju kilažu, a one koje je vizuelno povećavaju su svetlije boje, naročito bela. Tako da se potrudite da birate haljine u crnoj, tamno ljubičastoj, braon ili nekoj drugoj zagasitijoj boji.

Osim toga dezen je jako bitan. Šarene haljine koje imaju recimo poprečne pruge sigurno će dodati koji kilogram viška, gok one sa šarama uzduž, vizuelno figuru čine vitkijom.

Haljine za punije dame

Važno je i da kompletan stajling, najpre frizuru i šminku uskladite uz odabranu haljinu, i naravno uz priliku za koju ste je obukli.

Punije osobe mogu bez problema nositi moderne haljine u jarkim bojama i druge modele u trendu ako odaberu kroj prema svojoj figuri.

Odeću i haljine za punije nije baš teško naći jer su kreatori i te kako svesni da nismo svi sa manekenskim proporcijama. Samo treba tražiti na pravom mestu.

Punije dame, odnosno žene sa izraženijim oblinama i te kako mogu izgledati potpuno fantastično, seksi i atraktivno i biti elegantne.

Svečane haljine za punije dame ili ako slobodno možemo reći debele cure podrazumevaju neprozirne i malo kruće materijale poput tafta, koji neće skroz prijanjati uz telo. U obzir dolazi i gusto tkana čipka.

Retro modeli od tvida i klasičnog štofa mogu izgledati savršeno ako su srednje dužino sa ravnim izrezom oko dekoltea. Ovi modeli su najlepši kada su u pitanju tamno crvene ili tamno sive boje haljina.

Letnje haljine za punije osobe mogu biti bez rukava, najbolje sa debljim bretelama, lepršave, ali ne preterano razbarušene, naročito u predelu bokova.

Dodatni saveti

Osim tamnijih boja i skoro obavezne crne, kao i vodjenja računa o desenu, deblje devojke treba da obrate pažnju na kroj haljine.

Ni prepterano uske ni preterano široke haljine neće Vam ići u prilog. Izaberite zlatnu sredinu.

Ovo pravilo se odnosi i na dužinu haljina. Najbolje za punije žene su one sa dužinom do kolena. Nisu loše ni duge haljine, ali sa blago strukiranim krojem.

Poželjno je da haljina ima pojas ili kaiš koji će učiniti figuru skladnijom.

U zavisnosti od toga koji deo tela Vam je puniji, igrajte se bojama, pa onaj izraženiji deo smirite tamnijim nijansama, a ostale delove tela pokrijte malo svetlijom nijansom. Zbog ovoga su haljine za punije dame često dvobojne, ili u jednoj boji ali u više nijansi.

Pogledajte našu galeriju slika, I biće Vam jasno da je izbor haljina za punije dame više nego veliki!

punije-dame-asimetricna-haljina

Asimetrična crna haljina skreće pažnju sa suvušnih kilograma

punije dame duga haljina

Za punije dame više nego preporučljive su duge haljine sa pojasevima

punije-dame-leprsava-haljina

Lepršava haljina u trendi marinsko plavoj boji kao pravi izbor za punije osobe

punije-dame-letnja-haljina

Ako izaberete odgovarajući model uz figuru, ni bela boja neće predstavljati problem

punije-dame-mala-crna-haljina

Mala crna haljina stoji i punijim damama

punije-dame-pruge

Kreativna igra bojama i desenima kao pun pogodak za punije žene

punije-dame-svecana-haljina

Ovo je naš predlog punijim damama za odlazak na svečane prilike

punije-dame-uska-haljina

Ni uske haljine ne morate izbegavati ako su u jarkim bojama i odgovarajućeg kroja

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts