Kako nositi plavi sako?

Kako nositi ženski plavi sako?

Plavi sako možete nositi u raznim prilikama, jednostavan je i lak za kombinovanje. Plava boja je i više nego aktuelna ove sezone i to u raznim nijansama: kraljevsko plava, mornarsko plava, teget, svetlo plava, tamno plava, itd

A gde se najradije nosi sako nego na poslu. Zasijajte pred kolegama i klijentima u svom plavom sakou koji možete kombinovati uz suknje sa dubokim strukom, sa širokim košuljama, uskim majicama ( koje mogu biti diskretno dekoltirane), uskim cigaret pantalonama ili širokim letnjim zvoncarama. Plavi sako daće vam i dozu ozbiljnosti, tako da uz njega možete obući i nešto neformalno poput haljine. Pri tom ne mislimo na ozbiljne poslovne haljine, već neke sa cvetnim dezenom ili u veselijim bojama.

Dalje, ide nam sezona svečanosti poput apsolventskih večeri, matura, svadbi i slično. Ovo su prilike kada se nose svečane haljine. To je ujedno i prilika kada plavi sako možete nositi, recimo, umesto jakne. Uz neku svečanu, kratku koktel haljinu, plavi sako će se sjajno uklopiti. Sako ne kombinujte uz duge i elegantne haljine, ali će zato uz kraće varijante koktel haljina savršeno stajati.

Ovaj odevni predmet možete nositi i na neka neobavezna dešavanja, s obzirom da se fino ukpala i uz svakodnevnu odeću poput farmerki ili čak i šorceva. Uz ovu kombinaciju nosite široke, komotne majice. Biće još simpatičnije i ako majica ima na sebi neki interesantan print ili aplikaciju

Interesantno je da se plavi sako, poput blejzera ostalih boja, može nositi i sa podvrnutim rukavima, odnosno skupljenih rukava do laktova. Ovakav stil takođe je adekvatan za sve prilike, bilo da je u pitanju posao, opuštena varijanta ili neka svečanost.

Najbolje kombinacije za plavi sako
Najbolje kombinacije za plavi sako

Kako nositi muški plavi sako?

Muškarci takođe mogu nositi plavi sako, znamo još od detinjstva da je ,,plava boja za dečake“. A što se tiče prilika na kojima ga možete nositi, nema apsolutno nikakve razlike od žena.

Plavi sako je idealan za posao tokom letnjih meseci, a ako tek idete u kupovinu, možete birati svetlo plavu boju. Uz plavi sako na posao možete nositi bele košulje ( ako su sa tankim plavim prugicama, utoliko bolje ), zatim, lanene pantalone, ili pantalone od nekog drugog materijala u svetlo braon boji.

U istim kombinacijama, plavi sako se može nositi i na nekim svečanijim prilikama. Lepo je iskombinovati ga sa nekom kravatom. Pošto se plava savršeno slaže uz svetlo braon, predlažemo da vam takva bude kravata ili pak sa motivima u ovoj boji.

Baš kao i dame, i pripadnici jačeg pola mogu nositi plavi sako u nekim opuštenim varijantama ili neobaveznim izlascima, premda ga na ovaj način nose samo pravi momci sa stilom. U tom slučaju plavi sako se može iskombinovati sa farmerkama od svetlog teksasa, mogu se uzeti u obzir i one malo pocepane. Svoju odevnu kombinaciju upotpunite sa nekom opuštenom majicom, nije loše ni da ima duboki ,,V“ izrez a od obuće odabreite neprevaziđene starke.

Muški plavi sako
Muški plavi sako

Najbolje nijanse za plavi sako: mornarsko plava, svetlo plava, tamno plava, teget…

Plavi sako – mornarsko plava boja: ova nijansa plave može biti tamnija ili svetlija ( koja je slična kraljevsko plavoj boji ), a uz šta se najbolje slaže mornasrko plava nego uz belu. Najednostavnije je da plavi sako u ovoj boji iskombinujete uz bele pantalone ili belu majicu, tada će boja sakoa doći do izražaja.

Plavi sako – tamno plava i teget boja: tamnije nijanse plave, među kojima je i tamno plava mornarska nijansa kombinujte uz svetliju odeću. Ako bi ste ovu nijansu plavog sakoa kombinovali uz nešto crno, boja sakoa se ne bi ni primetila. Idealna boja za kombinovanje je recimo bordo ili neka slična nijansa crvene. Interesantno je i uzeti teget sako sa nekim detaljima u drečavim bojama. Na primer podvrnuti deo na rukavima može biti drečavo roze, drečavo žut i slično, To će dati malo šarenila ako vam je kombinacja previše ozbiljna.

mornarsko plava, svetlo plava, tamno plava, teget...
mornarsko plava, svetlo plava, tamno plava, teget…

Plavi sako – svetlo plava boja: sa svetlo plavom bojom već možete kombinovati tamniju odeću. Svetla nijansa teksasa je uvek aktuelna tokom leta, pa se radi biraju i teksas jakne u ovoj boji. Svetlija nijansa odeće dozvoljava i neke šare na njoj. Samim tim, svetlo plavi sako može biti sa, na primer, kockicama, prugicama i slično. Kod žena imamo i blejzere sa nekim cvetnim aplikacijama, dakle kako ko voli.

Za plavi sako predlažemo brendove Mango, Zara, Legend…

Plavi sako je klasična odeća, koja će vam dugo trajati, tako da je poželjno da odvojite određenu sumu novca za kvalitetan komad, nekog od poznatih proizvođača. Mnoge modne kuće imaju svoj plavi sako u više varijanti, nijansi i oblika, a neke ćemo vam i predložiti.

Legend plavi sako – U ,,Legendu“ ćete naći nekoliko varijanti plavog sakoa, a cene se kreću od pet do osam hiljada dinara. ,,Legend“ često ima i sniženja, obično pred praznike, tako da plavi sako možete naći i do dve hiljade jeftinije. Od njihove kolekcije vam predlažemo plavi sako jednostavnog kroja i neobične kragne sa po dva šnira na svakoj strani.

Foto: Legend
Foto: Legend

Mango plavi sako – Iz ,,Mangove“ kolekcije izabrali smo nešto klasičniji oblik, duži a svetlije nijanse plave. I,,Mango“ ponuditi još neke zanimljive artikle u sličnoj varijanti, a cene se takođe kreću u opsegu od pet do osam hiljada dinara.

Foto: Mango
Foto: Mango

Zara plavi sako – Zara je nešto skuplja, ovde za dobar plavi sako treba izdvojiti i do deset hiljada dinara. U raznolikom izboru, mi ćemo vam predložiti tamno, mornarsko plavi sako sa dugmićima u zlatnoj boji koji se savršeno slažu uz ovu nijansu plave.

Foto: Zara
Foto: Zara
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts