Najbolji materijali za šivenje haljina

Materijali za šivenje haljina

Ako u moru kolekcija haljina za sve prilike ipak smatrate da nema one kojabaš Vama odgovara savršeno – naravno odlučujete se da istu sašijete! Možete proći znatno jeftinije a sašivenma haljinaće biti unikat jer samo vi imate upravo takve proporcije tela. Šivene haljine stoje “kao salivene” I zato je na početku jako važan odabir krojača.

Materijali za haljine – pažljivo ih birajte i ne štedite

Kad ste s tim završili, I izabrali model koji želite, sledi još jedna bitna stvar-materijal! Da bi haljina izgledala I stajala baš onako kao što ste to videli na nekoj slici ili TV-u, mora biti od adekvatne tkanine. Zato na tome ne štedite ni vreme ni novac! Dobri materijali su više od pola posla! Materijali za šivenje, ako su pogrešno izabrani mogu potpuno upropastiti krajnji rezultat truda oko krojenja I silnih proba.

Kao najbolji materijali zahaljine pokazalo su se saten, čipka, naravno svila, nezaobilazni taft I saten. Slede brokat, žoržet, zenana… Naravno ako je u pitanju šivenje haljina za neobavezne prilike, izbor pada na  pamučne tkanine I  one trikotažne materijale. Zimski materijali koji se najčešće kupuju su  krupno pletene tkanine, deblja čipka, gušći šifon…

materijali za sivenje haljina

Predstavljamo vam najpopularnije materijale za šivenje haljina poslednjih sezona. To verovatno znači da su oni ujedno I najbolji materijali za šivenje.

Čipka – najmoderniji materijal za haljine

Čipka je nezaobilazna poslednjih nekoliko sezona I to ne samo kao materijal za haljine več I za šortseve, bluze, suknje… Koristi se u kombinaciji sa satenom ili drugim materijalima. Izbegavajte čipku od sintetike, radije se odlučite za pamučnu ili svilenu, u popularnim jarkim bojama, šampanj ili krem boji.Dezeni čipke mogu biti najraznovrsniji u smislu motiva pri tkanju.

Saten – materijal za šivenje haljina različitih krojeva

Saten drži primat medju tkaninama I čini se da će još dugo biti tako. Za svečanu haljinu nabavite krep saten a nisu retki ni štampani dezeni na satenskom platnu, pa neka to bude Vaš izbor ako želite življu šarenu haljinu. U trendu su štampani urbani motivi.

Taft –  idealan materijal za svečane i elegantne haljine

Taft je vladar svečanih haljina. Najboljeje da se potrudite I pronadjete takozvani “industrijski taft” koji je dosta gušćeg tkanja I sa njim je gotovo nemoguće pogrešiti. Blago I diskretno svetlucavi taft u bilo kojoj boji daje potrebnu dozu elegancije I odaje samu od dobrog ukusa.

Svila – idealan materijal za lepršave haljine

Da li je potrebno bilo šta reći o svili onome ko je bar jednom dotakao savršenstvo ove tkanine. Iskoristite svilu za lagani letnji lepršavi izgled haljine u sunčanim danima I uživajte u njenom  mekom dodiru. Možda se krojač malo više namuči oko krojenja I šivenja, ali svakako će vredeti!

Pliš – omiljeni materijal za haljine za devojčice

Pliš se s vremena na vreme vrati na modnu scenu.Zgodan je za šivenje zimskih ili jesenjih haljina. Trenutno je atraktivan u dečijim modnim kolekcijama haljina I to u najraznovrsnijim bojama I štampom.

Pogledajte slike haljina od najzahvalnijih I najlepših tkanina po našem izboru.

saten-haljina

Svečana haljina od bež satena

saten-i-cipka

Haljina od kombinacije satena i čipke

svila haljina

Haljina od svile sa interesantnim printom

taft-haljina

Kratka haljina od luksuznog braon tafta

cipka haljina

Haljina do kolena od bele čipke

plis-haljine

Haljine jednostavnog kroja od pliša u tamnijim bojama

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts