Najlepše uske haljine uz telo

Uske haljine koje prate liniju tela su dobar izbor ako ste skladno gradjeni. Haljine uz telo su odraz sigurnosti u svoju liniju i telo. Ipak, one duge uske haljine mogu da prodju I kod dam koje imaju problem sa gradjom nogu jer mogu fino da sakriju taj nedostatak.

Haljine uz telo dužine do kolena pravi su izbor za svečane prilike. Naravno u zavisnosti od materijala, pogodne su I za druge prilike. Dnevne izlaske, koktele, odlazak u šoping, šetnju…

Klasične uske haljine

Klasične haljine uz telo su relativno običnog kroja i u jednoj boji, pa su preporučljive i za odlazak na posao ako ne preterujete sa detaljima. Ovde nedolaze u obzir svečani svetljucavi materijali I šljokice kao ni cirkoni, ali će lepo izgledati ako su od pamuka, heklane, od trikotaže…

Svečane elegantne haljine uz telo se u velikom broju mogu naći u domaćim buticima, izbor je veliki. Moderni materijali su saten, taft, svila I čipka. Ima modela dugih rukava, na bretele, bez rukava, asimetričnih krojeva…

uske haljine uz telo

Duge haljine su posebno zanimljive I poželjne za svečane prilike poput svadbi, venčanja, svečanih večera. Moderne su i haljine na jedno rame jer asimetrija je već nekoliko sezona vrlo poželjna.

Ako imate lep dekolte, uske haljine će tu prednost fino istaći. Ako želite da sakrijete kolena, birajte modele ispod kolena. Ako želite da istaknete taj deo tela, imate veliki izbor haljina dužine iznad kolena.

Boje uskih haljina

Crna boja je uvek u modi, mada se u aktuelnoj sezoni preporučuju I jarke boje poput žute, tirkizne. Mint ili zelene.

Ako ste izabrali usku haljinu sa golim ledjima, bez naramenica, bićete posebno zapaženi na zabavi. Uska haljina kao interesantan dodatak može imati lepe detalje  I da na primer bude sa rukavima koji su dosta širi I providni, na primer od tila.

Obuća i haljine uz telo

Obuća uz haljine koje prate liniju tela treba da je prilagodjena modelu. Za haljine od svečanih materijala preporučuju se visoke štikle, bilo na cipelama ili čizmicama, sandalama. Igrajte se bojama, pa ako je vaša haljina crna slobodno je kombinujte sa pink, žutom ili zelenom obućom.Špicaste cipele su ponovo u modi.

Ako su u pitanju uske haljine za svaki dan, birajte nešto opušteniju obuću, klasične salonke, ili čak ravne cipele I baletanke.

Takodje i šminku trebaprilagoiti prilici. Bez full šminke preko dana – uveče je sve dozvoljeno.

Ako je Vaša uska haljina običnijeg kroja obogatite je interesantnim nakitom. Za dnevne varijante dozvoljena je glomazna bižuterija, a za večernje izlaske decentni nakit sa kristalima.

Oprezno sa materijalima

Imajte u vidu sa će uske haljine od tanjeg satena zaista istaći svaki mogući nedostatak, poput celulita, naročito ako je haljina bela. Zato, da biste bili sigurniji, a smatrate da ipak trebada sakrijete koji gram viška, birajte malo deblje kruće materijale i tamnije boje.

Posebno su interesante večernje uske haljine koje su celom dužinom uz telo a tek pri kraju imaju raskošne karnere.

Za svečanije prilike, uske haljine uz telo će izgledati čarobno u nekom šarenom desenu ali I sa dodatkom šljokica, cirkona, šljašteće čipke.

Izuzetno je moderna I kombinacija materijala kao na primer kombinacija čipke I svile ili haljine sa čipkom, satenom ili tilom.

Pogledajte u našoj galeriji najlepše uske haljine po našem izboru.

uska cipkana haljina

Uska mini čipkana haljina

uska crna haljina

Uska haljina sa kratkim rukavima

uska crvena haljina

Jarko crvena uska haljina  dužine do ispod kolena

uska duga bez haljina

Uska duga haljina jednostavnog kroja kao izbor filmskih zvezda

uska-haljina-na-jedno-rame

Uska haljina na jedno rame sa jednim dugim rukavom

uska haljina rukavi

Uske haljine sa čipkom i svetlucavim detaljima

uska mini haljina bez ledja

Uska mini haljina bez ledja

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts