Kako našminkati braon oči prema boji tena i kose

Saveti za šminkanje braon očiju

Vaše oči su prvo što ljudi primete na vama. Rekli bismo da je to onda dobar razlog da se potrudite da vaše oči uz ispravnu i odgovarajuću šminku izgledaju najlepše moguće.

Idealna šminka za braon oči

Šminkanje braon očiju je prilično zahvalan posao, jer uz ovu boju, fino idu skoro sve boje senki i ajlajnera. Ako imate smeđe oči jedinstvenost vašeg pogleda naglasite uz pomoć saveta koji slede. Najbolja šminka za smedje oči podrazumeva najpre pametno izabrene senke.

„Smokey eyes“ – zadimljeni pogled

Ovaj stil šminkanja očiju učiniće da Vaše oči postanu zavodljive. Zato ga koristite isključivo za večernje prilike i noćne izlaske. Stavite braon senku preko celih kapaka, a zatim malo crne na spoljne uglove. Na kraju, finiširajte izgled stavljanjem malo svetle ili sedefaste senke pri unutrašnjim uglovima oka. Spremni ste!

braon oci1

Prirodne boje

Ako želite da izgledate opušteno i prirodno, birajte neutralne senke – smedju, bež, boju breskev… Stavite u tankim linijama crni ili braon tuš da istaknete oči.

Boja krejona

Najbolji izbor za smedje oči su olovka i ajlajner u braon boji, sedefasto braon, naravno crnoj, a za svečanije prilike i u sivoj, zelenoj ili plavoj boji.

Kako našminkati braon oči da izgledaju veće?

Krupne oči, makar vizuelno, dobićete ako posle nanošenja senki, stavite malo deblju liniju tuša na gornjim kapcima, a, na primer, braon krejonom izvučete liniju duž spoljnih ivica donjih kapaka. Pre toga. unutar kapka stavite belu olovku. Naravno, maskara u bogatom sloju je obavezna!

sminkanje braon ociju

Ajlajneri u raznim bojama

Metalik tonovi ajlajnera su idealni za zavodljiv i atraktivan pogled! Slobodno birajte izmedju onih u nijansama bakarnih, zlatnih, srebrnih boja… Naravno i mat boje olovaka ili krejona će dobro doći za dnevne izlaske. Probajte roze i ljubičastu boju, oči će izgledati magično!

Plave senke

Plave senke su odlične ako želite da budete primećene a Vaše oči u prvom planu. Utisak pojačajte olovkom za oči takodje u plavoj, nešto tamnijoj boji. Sedefaste ili plave senke sa šljokicama su odličan izbor za lude žurke i diskoteke.

Zelena senka

Zelena senka će vam takodje dobro stajati ako imate smedje oči. U zavisnosti od nijanse vaših očiju, isprobajte širok spektar zelenih senki: metalik, sasedefom, mat, trava zelena boja senki, zeleno-plava boja, pastelno zelena, jarko zelena…

braon oci3

Kombinacije

Boja kose uz braon oči takodje može odrediti stil šminkanja. Sve boje senki su dozvoljene ako imate takodje braon kosu, ali pažljivo ako Vas krasi jarko crvena kosa. Onda birajte senke i olovke u nešto svetlijim nijansama.

Crna kosa i smedje oči

Crna kosa i smedje oči su kombinacija koja zahteva neutralnije boje senki za dan – bež, smedju, belu, a za večernje izlaske slobodno eksperimentišite sa tamnijim bojama – birajte tamno braon pa čak i crnu.

Plava kosa i smedje oči

Ako ste ponosna vlasnica plave kose, Vaše smedje oči izgledaće savršeno uz pink i ljubičaste senke i krejone.

Kako istaći smedje oči?

Kako naglasiti braon oči? Odgovor glasi – birajte senke u skladu sa vašim tenom, a oči će biti potencirane ako ih uokvirite tamno braon ili crnim krejonom. Ako imate izražen svetao ten, najbolje će Vam ipak pristajati svetlije senke i olovke maskara i krejoni u smedjoj boji.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts