Božen kozmetika – proizvodi na bazi morskih algi

Božen cosmetics (Božen kozmetika) je domaća kozmetička kompanija koja je na tržištu prisutna već 20 godina.

Zaštitni znak Božen kozmetike su aktivni sastojci u njihovim proizvodima  medju kojima su najprisutnije lekovite morske alge.

Božen kozmetika ima oko 50 prodajni mesta u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, a proizvodi se mogu poručiti i online.

Predstavljamo Vam neke od najpoznatijih Božen proizvoda. Pogledajte njihove karakteristike i cene:

Turbo šlank – tablete za mršavljenje

Pakovanje koje sadrži 800 tableta košta 2 990 dinara. Turbo šlank tablete su prirodan proizvod na bazi bilja i algi a namenjene su osobama koje žele da smanje ili održe svoju  telesnu težinu. Turbo šlank tablete sadrže  mrku algu fucus vesikulosus i bilje. Mrka alga fucus je bogata aminokiselinama, vitaminima, (vitamin E, A, C, B kompleks) mineralima, a naročito jodom i bromom koji su u malim koncentracijama potrebni ljudskom organizmu za odvijanje metaboličkih procesa.

bozen turboslank

Alga fucus vesikulosus aktivira rad štitne žlezde i pod uticajem organski vezanog joda podstiče razmenu materija u organizmu i tako stimuliše razlaganje masti. Smanjuje apetit i snižava nivo holesterola.

Ova alga utiče i na jačanje potpornog vezivnog tkiva, pa se, navodi proizvodjač,  gubitak telesne težine postiže bez propratnog efekta opuštene kože. Uzima se nakon jela, nema izgladnjivanja, polako menja navike u ishrani, a proizvodjač tvrdi da se izgubljeni kilogrami ne vraćaju.

Upotrebjava se posle obroka nekoliko puta dnevno i to 2 do 4 tablete sa dosta negazirane tečnosti, najbolje sa običnom vodom ili nezasladjenim čajem.

Proizvodjač preporučuje, u cilju boljih rezultata, kombinovanje Turbo šlanka sa spirulinom koja je vitaminsko mineralni paket i sa čajem od ljubičastih algi koji dodatno pomaže razlaganje masnih naslaga, detoksikuje i čisti organizam.

Na sajtu Božen kozmetike, navodi se daovaj preparat ima i  blagotvorno dejstvo na gastrointestinalini trakt tako da se preporučuje kod: loše probave, nadimanja i gasova, dugotrajnog zatvora i hemoroida, a ima i blago diuretsko dejstvo jer pospešuje izlučivanje viška tečnosti iz organizma, jača i poboljšava kvalitet kože, kose i noktiju, normalizuje rad štitne žlezde.

Svi korisnici dijetetskog programa Božen cosmetics mogu se za konsultacije obratiti dijetetičarima i nutricionistima u savetovalištu Božen cosmetics.

Božen antirid krema

Lipo krema košta oko 400 dinara. To je polumasna hidratantna krema za dan i noć na bazi vitamina E, ekstrakta aloe vere i ulja žitnih klica sa lipozomima. Pogodna je za negu svih tipova kože, osim za izrazito masnu.

bozen antirid

Lipo krema neguje kožu i pruža joj neophodnu vlagu. Vitamin E, koji je prirodni antioksidans, štiti od štetnih agenasa iz okoline i usporava starenje kože, a zahvaljujući ekstraktu aloe vere, ova krema ubrzava i poboljšava razgradnju izumrlih ćelija i pospešuje obnavljanje kože. Krema se nanosi na dobro očisćenu kožu u tankom sloju ujutro i uveče.

Božen anticelulit gel

Anticelulit gel košta oko 400 dinara.

Proizvodjač preporučuje da se u cilju boljeg efekta tretmana ovim gelom, istovremeno koriste turbo šlank i čaj od ljubičastih algi. Anticelulit gel je na bazi algi, bršljana, kofeina i lecitina.

Aktivni sastojci gela deluju na razgradnju masnih naslaga u potkožnom vezivnom tkivu, poboljšavaju razmenu materija i podstiču mikrocirkulaciju. Ekstrakt morskih algi ujednoregeneriše kožu.

bozen protiv celulita

U Božen kozmetici navode da se sa anticelulit gelom gubi 1 cm u obimu nedeljno, a da koža postaje lepa, glatka i zategnuta. Dublji prodor aktivnih sastojaka gela u potkožno vezivno tkivo potpomaže anticelulit jež sapun koji je još jedan od Božen proizvoda.

Anticelulit gel se nanosi  dva puta dnevno (ujutro i uveče) na željena mesta uz masiranje blagim kružnim pokretima.

Božen rukavica za skidanje šminke

Ova rukavicaje jedan od prvih Božen proizvoda i prva asocijacija na ovu kozmetičku kuću. Božen Wonder Glove rukavica košta 650 dinara. Dugi niz godina, mnoge devojke i žene koriste ovu rukavicu koja je dugo prisutna na našem tržištu i iskustva su uglavnom jako pozitivna.

Rukavica se osim za skidanje šminke koristi i za negu kože jer objedinjuje osnovne faze kozmetičkog tretmana: čišćenje, masažu i piling kože i pripremu kože lica za dalji kozmetički tretman.

bozen glove

Bezbedna je i za čišćenje i negu i za osobe sa najosetljivijom kožom. Skida i vodootpornu maskaru.

Rukavica ima specifično tkanje pa u u vidu četkice ulazi u svaku poru kože uklanjajući nečistoću i šminku. Istovremeno pruža i blagi piling lica. Upotreba je jednostavna – dovoljno je samo rukavicu pokvasiti toplom vodom i ona je spremna za korišćenje.

Rukavica se isto tako lako održava –  posle upotrebe se opere je vodom i sapunom, osuši se i vrati u kutijicu. Pravilnom upotrebom i održavanjem rukavica je delotvorna godinu dana.

Možete je lako spakovati i poneti na put a preporučljiva je damama svih godina starosti.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts