Dijeta bez ugljenih hidrata

Dijeta bez ugljenih hidrata nam dolazi iz Amerike i veoma je efikasna. Ključ za uspeh je da potpuno isključimo unos ugljenih hidrata u naš organizam. Na taj način pomažete organizumu da očistite naslage od sala. Najvažnije je da nećete biti gladni, ne morate meriti hranu niti posebno spremati. Bez unosa ugljenih hidrata, naše vlastite naslage sala počeće da se tope.

Sa dijetom počinjete u ponedeljak. Prvih 6 dana možete izgubiti i do 5 kilograma, ali uzmite to sa rezervom, zato što ne počinjemo svi sa istom kilažom i nije svaki organizam isti, ali uspeha će biti, sigurno.

Dijeta bez ugljenih hidrata

VAŽNA NAPOMENA:

AKO SAMO JEDAN DAN MAKAR JEDNOM POJEDETE KOMADIĆ HLEBA ILI BILO KAKVU SITNICU KOJA SADRZI UGLJENE HIDRATE (od one hrane koja je navedena da se ne smije jesti) PREKIDA SE TOPLJENJE VASIH MASNIH NASLAGA.

SVA OSTALA HRANA KOJA OVDE NIJE NAPISANA JE ZABRANJENA !

Koja hrana je dozvoljena

SVE VRSTE MESA:

junetina, piletina, teletina, svinjetina, janjetina, guska, patka, ćuretina, spremljena na sve OSIM POHOVANOG.

Znaci, dozvoljeno je  kuvano, pečeno, roštilj, sušeno meso, kobasice, sve vrste narezaka, OSIM VIRŠLI.

SVE VRSTE RIBA: morske ribe, slatkovodne ribe i sve vrste ribljih konzervi.

SVE VRSTE SALATA: sveža zelena, paprike sveže ili pečene, paradajz, krastavci, sveži ili kiseli, kupus, cvekla, salata od morskih plodova, salata od luka, spanać.

Sve salate možete začiniti uljem, balzamiko sirćetom, biberom uz dodatak soli.

Dozvoljeni su čak i ajvar i jaja spremljena na sve načine.

SVE VRSTE POVRĆA: karfiol, blitva, spanać, kelj, kupus kiseli ili slatki, artičoka, patlidžan, prokelj, šargarepa, peršun, celer.

Dozvoljeno je da pijete  mineralnu vodu, tonik, vodu, preporučuje se zelena kafa i sve vrste čajeva bez šećera. Ako pijete zaslađeno, onda samo dodajete Saharin ili Natren. Limunada i limun su dozvoljeni.

Ono što je preporučljivo kod ove dijete je, da skuvate čorbu od recimo povrća i mesa koje najviše volite i sve to lepo začinite, dodate razne začine i malo ulja i da to bude količina za ceo dan. Kad god ste gladni, možete je jesti.

Koja hrana je zabranjena

Hleb, krompir, brašno, pirinač, voćni pudinzi, margarin, šećer, čokolada, sladoled.  Ne jedu se grickalice i ništa, baš ništa od voća. Ne jede se grašak, pohovano meso, testenina, kikiriki, lešnik, viršle. Nema zaprške za jela.

Ne jedete ništa od mlečnih proizvoda!

Zabranjeni su: mleko, puter, kiselo mleko, jogurt, kefir.

Obavezno je da uziramte vitamine i to od prvog dana dijete: Vitamin C, D, kalcijum, magnezijum, cink.

Koliko dugo se drži dijeta?

Dijeta bez ugljenih hidrata – iskustva

Prvih šest, sedam dana je najteže.

Oni koji su držali dijetu je zdušno preporučuju. Ono što je najvažnije, posle ovog režima ishrane, kada budete jeli sve što želite, kilogrami se neće vraćati. Ljudi su ovu dijetu ponavljali i nakon nekoliko godina, opet uspešno. Problem sa stolicom se može javiti, pa možete piti coca-colu zero. Jedite češće, po malo, do 6 obroka u toku dana. Može se javiti i vrtoglavica, ali bitno je da uvek imate šargarepu pri ruci.

Dijeta bez ugljenih hidrata – rezultati

Neki su u prvih 7 dana skinuli 7 kilograma ili za 4 dana 2 kilograma, ali niko nije odustao. Oni koji su držali ovu dijetu 6 meseci, skinuli su čak 34 kilograma. Najvažnije je da se ne prejedate i naravno, ne odustajete!

Probajte!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts